Lange afstandswandelingen in Engeland: 5 x Britse charme

door december 2, 2018

Er zijn in totaal 15 lange afstandswandelingen in Engeland en Wales die de titel ‘National Trail’ dragen. De National Trails van Engeland zijn een diverse mix van wandelroutes langs de kust, door weilanden en over bergachtig terrein. De afwisselende en indrukwekkende landschappen van Engeland bewijzen dat je niet ver hoeft te reizen om een onvergetelijke wandelvakantie te ervaren.

Lange afstandswandelingen in Engeland

Verken de dramatische kustlijn van Cornwall, leer over het Romeinse erfgoed in Noord-Engeland of maak kennis met een aantal van de charmantste dorpjes van het Britse platteland. Dit zijn onze vijf favoriete lange afstandswandelingen in Engeland!

South West Coast Path

Kronkelend volgt deze route de kustlijn van het zuidwestelijke puntje van Engeland. Met ruim 1000 kilometer aan paden is deze tocht het langst van de lange afstandswandelingen in Engeland. Veel wandelaars kiezen er daarom voor om een deel van het South West Coast Path te wandelen. Verken bijvoorbeeld de indrukwekkende kliffen van de Jurrassic Coast, wandel door de rollende heuvels van Nationaal Park Exmoor of geniet van de dramatische landschappen langs de zuidwestkust van Cornwall.

The Ridgeway

Deze wandelroute van 140 kilometer leidt door twee verschillende regio’s die zijn aangewezen als streek met buitengewone natuurlijke schoonheid: North Wessex Downs en Chilterns. In Engeland, Wales en Noord-Ierland liggen zo’n veertig van deze gebieden, die dezelfde bescherming genieten als nationale parken. De natuurlijke schoonheid langs de route van The Ridgeway heeft de vorm van afgelegen valleien en eeuwenoude bossen.

lange afstandswandelingen in engeland britse charme cotswold way de cotswolds

Foto: Robert Bye / Unsplash

Cotswold Way

De Cotswold Way is een van de populairste lange afstandswandelingen in Engeland. Het pad loopt dwars door de Cotswolds, een van de mooiste regio’s van het Engelse platteland. Dit gebied staat niet alleen bekend om de schilderachtige landschappen van groene heuvels en weilanden, maar vooral ook om de iconische dorpjes die er liggen. De Cotswold Way is van alle lange afstandswandelingen in deze lijst misschien wel de meest letterlijke belichaming van Britse charme. Middeleeuwse bouwstijlen, idyllische straatjes en statige landhuizen zorgen ervoor dat de route nooit saai wordt.

South Downs Way

Dit pad in Zuid-Engeland loopt dwars door Nationaal park South Downs. Het beschermde natuurgebied ligt round de South Downs, een heuvelrug van krijt aan de Britse kust. Naast de imposante krijtrotsen kunnen wandelaars op deze lange afstandsroute genieten van groene valleien, sfeervolle bospaden en glooiende hellingen.

Hadrian’s Wall Path

Als een van de beroemdste lange afstandswandelingen in Engeland, ligt langs Hadrian’s Wall Path al het beste van het Verenigd Koninkrijk verzameld. Bruisende steden, adembenemende landschappen, knusse dorpjes en historische schatten komen allebei voorbij op deze route van kust tot kust. Resten van de Muur van Hadrianus zijn langs grote delen van de route nog te zien, evenals restanten van Romeinse dorpen en legerposten. Wandelaars maken hier dus niet alleen een reis door het idyllische Britse platteland, maar ook een reis door de tijd!

Wandelvakanties in Engeland
Individuele wandelvakanties vanaf £359! Accommodatie en bagage vervoer inbegrepen.
Ontdek nu!

Comments

comments