Ierse festivals: 8 evenementen in Ierland 2018

door april 5, 2018

Van traditionele klanken tot techno beats en van internationale kunst tot lokale smaken – er is geen gebrek aan Ierse festivals! Ben jij geïnteresseerd in Ierse muziek, kunst of gerechten? Bezoek het land dan tijdens een van de Ierse festivals, wanneer dorpen en steden veranderen in absolute feestbestemmingen. We hebben onze favorieten al op een rijtje gezet, zodat jij geen moeite meer hoeft te doen. Daarom deze lijst van de Ierse festivals die je wat ons betreft niet mag missen in 2018!

1. Galway International Arts Festival

Er zijn veel redenen om Galway in de zomer te bezoeken, maar een van de belangrijkste is toch wel het Galway International Arts Festival. Van alle Ierse festivals die om kunst draaien, is dit zonder meer een van de meest prestigieuze evenementen. Geniet van een week vol tentoonstellingen, theatervoorstellingen en muzikale momenten.

2. Dingle Tradfest

Meer een fan van lokale, traditionele bijeenkomsten? De idyllische straten van Dingle leven in september op tijdens het Dingle Tradfest. Dingle staat al lange tijd bekend als een van Ierlands beste plaatsen om te genieten van traditionele Ierse muziek. Tijdens het festival komen de beste muzikanten, zangers en dansers van het land samen om op innovatieve wijze een ode te brengen aan traditionele Ierse muziek.

ierse festivals ierland 2018 woollinn dublin festival

3. Woollinn Dublin

Op zoek naar een wel heel unieke festival ervaring? Dit weekend in Dublin is volledig gewijd aan wol! Al die schapen in Ierland hebben ervoor gezorgd dat het land een lange traditie kent van wollen producten. Gevorderde breitante of juist een beginner? Woollinn biedt sowieso voor elk wat wols: workshops, een wolmarkt en de allerfijnste wollen truien!

4. Galway Oyster Festival

Je hebt het goed gezien: Galway komt maar liefst twee keer voor in deze lijst. En terecht, want deze kleurrijke, culinaire kuststad staat bekend om de vele Ierse festivals die de stad in een soort constante feeststemming brengen. In september vindt hier bovendien het Galway Oyster Festival plaats, een viering van een van de delicatessen die de Ieren uit de Atlantische Oceaan vissen.

5. Cork Jazz Festival

Wie wel eens in Cork is geweest, weet dat dit een van de gezelligste plaatsen van Ierland is. Tijdens het Cork Jazz Festival kunnen bezoekers de straten van de stad op hun charmantst meemaken. Internationale optredens en lokale artiesten wisselen elkaar af in een uitgebreide viering van jazzmuziek die bovendien goed samen gaat met de restaurants die Cork rijk is.

ierse festivals ierland 2018 lisdoonvarna matchmaking festival

De Matchmaker Bar is een populair oord tijdens het Lisdoonvarna Matchmaking Festival. Foto: Fionn Kidney / CC BY 2.0

6. Lisdoonvarna Matchmaking Festival

Ben je het zat om de enige single van je vriendengroep te zijn of ben je weer toe aan romantiek na een scheiding? Of je 18 bent of 80: het Lisdoonvarna Matchmaking festival zou zo maar eens jouw ultieme bestemming kunnen zijn voor Ierland 2018. Het dorpje Lisdoonvarna heeft nog geen duizend inwoners, maar verandert elk jaar in één groot feest tijdens het grootste Europese matchmaking festival. Tienduizenden vrijgezellen reizen dan naar het plaatsje, op zoek naar een romantische ontmoeting of gewoon een goede avond uit.

7. Bram Stoker Festival

Wist je dat Halloween ontstaan is in Ierland? En ook dat de schrijver van Dracula een Ier was? Twee goede redenen om rond Halloween een serie griezelige evenementen te plannen ter ere van deze schrijver, Bram Stoker. Het Bram Stoker Festival verenigt kunst, muziek, literatuur en theater in een spookachtige mengelmoes van evenementen in Dublin. Ook erg geschikt voor kinderen!

8. Electric Picnic

Vraag een Ier wat het beste Ierse festival voor moderne muziek is en de meerderheid zal waarschijnlijk Electric Picnic noemen. Wie Massive Attack, The Kooks en N*E*R*D op een line-up heeft staan, mag ook best wel trots zijn. Dit festival van wereldformaat is zonder meer het hoogtepunt van het jaar voor veel Ierse muziekliefhebbers en is het Ierse antwoord op Lowlands of Pinkpop.

Comments

comments