Adembenemende dronevideo’s en filmbeelden bij de Muur van Hadrianus

door januari 31, 2018

Op zoek naar een toegankelijke lange afstandswandeling in Engeland boordevol historisch erfgoed, fantastische landschappen en gedenkwaardige ontmoetingen? Dan is het pad langs de Muur van Hadrianus in Noord-Engeland de perfecte bestemming voor jou!

Om je een beeld te geven van de veelzijdige Romeinse ruïnes en natuurlijke landschappen langs Hadrian’s Wall Path, delen we hieronder onze favoriete dronevideo’s, informatieve filmpjes en prachtige time-lapsecreaties.

Droom weg bij de dramatische rotspartijen, de Romeinse forten, de glooiende heuvels en de schilderachtige dorpen van het grensland tussen Engeland en Schotland. Raak geïnspireerd door deze unieke bestemming en doe ideeën op voor jouw onvergetelijke wandelreis langs de Muur van Hadrianus!

De mooiste dronevideo’s:

Een kort filmpje met betoverende beelden van de Muur van Hadrianus, maar ook wat fascinerende achtergrondinformatie en leuke weetjes over de geschiedenis van het gebied. De belangrijke bezienswaardigheden langs de lange afstandswandeling komen een voor een voorbij en de sfeervolle achtergrondmuziek maakt het magische plaatje helemaal af!

Deze video laat het beroemde Romeinse fort van Housesteads zien in 360 graden. Daardoor lijkt het alsof je zelf middenin het landschap staat! Verken de prachtige uitzichten over de Muur van Hadrianus en de goed bewaarde ruïnes van Housesteads. Gebruik de muis om rond te kijken, terwijl geschiedkundige Roy Lawson zijn kennis deelt over deze fascinerende plek.

Wie houdt niet van dronevideo’s? Deze prachtige luchtbeelden van Hadrian’s Wall Path, zowel met als zonder sneeuwlaag, geven een duidelijk beeld van het dramatische landschap rond de Whin Sill. De steile rotsen in deze omgeving zijn bijna 300 miljoen jaar geleden ontstaan door een geologische samenwerking van sedimentaire steenlagen en magma. Een van de absolute hoogtepunten langs de Muur van Hadrianus, weergegeven op een geweldige manier!

Deze reisvideo is een must-see voor wie een indruk wil krijgen van een wandelreis langs de Muur van Hadrianus. De makers geven een perfect voorproefje van de sfeer langs de route. Groene landschappen vol schapen, de eindeloze restanten van de Romeinse muur, traditioneel eten in de pub en zo nu en dan een stier die de weg barricadeert. Genoeg om ons enthousiast te maken!

Een adembenemende sterrenhemel is te zien in deze video, geschoten op verschillende plaatsen in Nationaal Park Northumberland. Een aantal prachtige uitzichten, waaronder locaties langs de Muur van Hadrianus, zijn ’s nachts vastgelegd. De fantastische time-lapse video’s zijn om bij weg te dromen. Gewoonlijk wordt de Muur van Hadrianus voornamelijk in zonlicht afgebeeld, wat deze sterrenvideo extra bijzonder maakt!

Een van de mooiste plekken langs de Muur van Hadrianus is de archeologische vindplaats van Vindolanda. Deze dronevideo laat zien hoe groot en bovendien indrukwekkend dit Romeinse erfgoed is. Met uitzicht op de goed bewaard gebleven fundamenten van het fort en de nederzetting is het niet moeilijk om te fantaseren over hoe het leven eruitzag toen deze plek werd bewoond door Romeinen.

Nog eentje dan, om het af te leren! Dit korte filmpje van een verlaten Muur van Hadrianus is eveneens gemaakt met een drone. De imposante kliffen en uitgestrekte weilanden zijn een beetje mysterieus, bijna hypnotiserend, weergegeven. Zonder mensen in de shots ziet de omgeving er in vogelvlucht extra indrukwekkend uit.

Hunker je naar meer na het zien van deze inspirerende video’s? Neem een kijkje op onze overzichtspagina met alle informatie over Hadrian’s Wall Path. Wacht niet en begin met het plannen van jouw onvergetelijke avontuur langs de Muur van Hadrianus!

Comments

comments