De mooiste eilanden voor een Europese wandelvakantie

door januari 12, 2019

Er hangt een soort magische kracht rond eilanden, waardoor wandelaars geïnspireerd raken. Misschien is het omdat de grootte van het terrein beperkt en daardoor behapbaar is, of omdat je de hele kustlijn rond kan lopen. Hoe dan ook: wij zijn als wandelliefhebbers gek op eilanden. Daarom een selectie van de mooiste eilanden in Europa, die erom smeken om bewandeld te worden!

De mooiste eilanden voor een wandelvakantie

mooiste eilanden europese wandelvakantie cyprus

Foto: Artem Bryzgalov / Unsplash

Cyprus

Rotsachtige bergen, spannende bospaden en valleien vol wijngaarden: dit eiland in het oosten van de Middellandse Zee combineert prachtige natuur met een fascinerende multiculturele geschiedenis. Na eeuwen van territoriale conflicten is het eiland nu verdeeld in een Grieks en een Turks deel. Het is dus niet alleen een van de mooiste eilanden van Europa op natuurlijk gebied, maar ook qua cultureel erfgoed. Het mediterrane klimaat maakt deze bestemming het hele jaar door geschikt voor een wandelvakantie.

mooiste eilanden europese wandelvakantie faeroer

Foto: Lachlan Gowen / Unsplash

Faeröer

De aantrekkingskracht van de Faeröer – een eilandengroep tussen Schotland, IJsland en Noorwegen – zit hem in de onvergetelijke landschappen. Deze noordelijke parels behoren tot de mooiste eilanden ter wereld. Hoewel het bezoeken van deze wandelbestemming misschien wat meer planning kost dan de andere plaatsen op deze lijst, is het de moeite dubbel en dwars waard.

mooiste eilanden europese wandelvakantie tenerife

Foto: Michal Mrozek / Unsplash

Tenerife

Bij de Canarische Eilanden denken mensen al snel aan zon, zee, strand en feestjes. Hoewel Tenerife dit allemaal heeft, biedt het eiland nog veel meer. Dramatische vulkanische landschappen met een rijkdom aan wandelpaden, bijvoorbeeld. De 3.718 meter hoge vulkaan Teide is het iconische middelpunt van Tenerife, en is vanuit veel plekken aan de horizon te zien. Beklim een van de vele bergtoppen op het eiland of maak een sfeervolle kustwandeling.

mooiste eilanden europese wandelvakantie aran-eilanden hillwalk tours

Foto: Jessica Knowlden / Unsplash

Aran-eilanden

Deze eilanden voor de westkust van Ierland hebben het perfecte terrein voor een wandelvakantie. Vlakke landschappen die toegankelijk zijn voor elk soort wandelaar, maar ook een aantal hogere punten voor wie van de mooie uitzichten wil genieten. En mooie uitzichten zijn er veel op de Aran-eilanden. De indrukwekkende kliffen bij Dun Aengus, een prehistorisch fort op het eiland Inishmore, bieden uitzicht op de woeste golven van de Atlantische Oceaan. Na het wandelen is het een must om een lokale pub te bezoeken en een drankje te doen met de vriendelijke bewoners van de eilanden.

mooiste eilanden europese wandelvakantie sicilie

Foto: Luiz Centenaro / Unsplash

Sicilië

Dit charmante eiland voor de zuidkust van Italië heeft voor elk wat wils. Adembenemende natuurgebieden, idyllische dorpjes, historisch erfgoed, fantastische wijnen en prachtige stranden. De tientallen wandelroutes op het eiland zijn er in alle mogelijke niveaus, van korte uitstapjes tot uitdagende meerdaagse trektochten. De meeste paden volgen de kustlijn en dat is ook meteen het allermooiste gebied van het eiland.

mooiste eilanden europese wandelvakantie bornholm

Foto: Julia Caesar / Unsplash

Bornholm

Dit Deense eiland in de Baltische Zee wordt ook wel het ‘Zonneschijneiland’ genoemd. De zomers zijn er over het algemeen lang en warm vergeleken met de rest van Denemarken. Perfect dus voor wie de omgeving van bossen en stranden te voet wil verkennen! Wandel langs lokale bezienswaardigheden, zoals traditionele windmolens, ronde kerken en kasteelruïnes.

West of Ireland/Connemara
Individuele wandelvakanties vanaf €619! Accommodatie en bagage vervoer inbegrepen.
Ontdek nu!

Comments

comments