> Hillwalk Tours Reisblog > Camino de Santiago > Wandelreizen voor singles: 7 gezellige routes in Europa
hillwalk team
POSTED BY november 15, 2018

Wat zijn de beste wandelreizen voor singles: routes waar je veel anderen tegenkomt, bestemmingen met adembenemende natuurgebieden, wandeltochten die langs gezellige dorpen en steden leiden? Het antwoord zal per persoon verschillen, dus hebben we een gevarieerde lijst samengesteld met de beste plekken in Europa om te wandelen voor singles:

1. Camino Frances, Spanje

Dit is niet alleen een van de populairste pelgrimstochten ter wereld; het is ook een van de beste wandelreizen voor singles in Europa. De Camino Frances is de meest bewandelde pelgrimstocht naar Santiago de Compostela. De route start in het Franse plaatsje Saint-Jean-Pied-de-Port en loopt door het noorden van Spanje. Vooral de laatste honderd kilometers van de tocht zijn erg populair, omdat iedereen die op zijn minst deze afstand aflegt een certificaat ontvangt in Santiago. De Camino is een perfecte tocht om te wandelen voor singles, omdat er altijd andere pelgrims in de buurt zijn om een praatje mee te maken of een stuk samen mee te wandelen. Wat schept immers een betere band dan samen op weg zijn naar hetzelfde doel?

2. Westweg, Duitsland

Deze wandeltocht leidt door de prachtige omgeving van het Zwarte Woud. Wandelend door de bossen, bergen en dorpjes van dit aantrekkelijke deel van Duitsland, zal je je niet snel alleen voelen. Dit deel van het land staat bekend om de vriendelijkheid en gastvrijheid van de lokale bevolking. De Westweg eindigt in Basel, een bruisende stad op het drielandenpunt van Duitsland, Frankrijk en Zwitserland. Geniet van de vele bars en restaurants, bezoek hoogstaande kunstmusea en neem ’s zomers een duik in de Rijn.

3. Rob Roy Way, Schotland

Dit is een van de beste wandelreizen voor singles die van geschiedenis houden. Lopend over de Rob Roy Way, treed je in de voetsporen van Rob Roy MacGregor, een Schotse volksheld uit de zeventiende en achttiende eeuw. Niet alleen liggen er gezellige plaatsjes op de route, maar herinneringen aan Rob Roy zullen continu opduiken langs de meren, bergpaden, rivieren en velden van de Schotse Hooglanden.

4. Connemara, West-Ierland

Het westen van Ierland is een van de gezelligste plekken in Europa. Hier ligt bijvoorbeeld de stad Galway, die de titel ‘vriendelijkste plaats ter wereld’ draagt. Alles draait hier om the craic, ofwel ‘lol en gezelligheid’. Bezoek het kustplaatsje en geniet van de kleurrijke pubs, restaurants en cafés die bomvol zitten met locals en bezoekers. Het is hier eerder gewoonte dan uitzondering dat een vreemd iemand tegen je begint te praten en vraagt hoe het met je gaat. Ook Connemara, het natuurgebied ten noorden van Galway, is gevuld met knusse dorpjes en vrolijke mensen. Maak deze wandeltocht in West-Ierland en je bent bij terugkomst gegarandeerd een aantal vrienden rijker!

wandelreizen voor singles wandelen voor singles wandelen voor alleenstaanden

Foto: Janis Oppliger / Unsplash

5. Tour du Mont Blanc, Frankrijk/Italië/Zwitserland

Deze route rond het hoogste bergmassief van Europa is een van de oudste Grande Randoneés van Frankrijk. Omdat de tocht erg beroemd is, zullen wandelaars hier mensen van over de hele wereld tegenkomen. De Tour de Mont Blanc is waarschijnlijk een van de beste wandelreizen voor singles die wel van een uitdaging houden. Het is niet een extreem moeilijke route, maar de hoogteverschillen maken het een van de intensievere wandelroutes op deze lijst. Onderweg word je niet alleen gezelschap gehouden door andere wandelaars, maar ook door marmotten, berggeitjes en steenbokken.

6. St. Olavsleden, Zweden/Noorwegen

Pelgrimstochten zijn over het algemeen erg geschikte wandelreizen voor singles, door het algemene gevoel deel uit te maken van een groter geheel. Wie deze Scandinavische pelgrimstocht bewandelt, zal door adembenemende landschappen reizen. Omdat de route een stuk minder bekend is dan bijvoorbeeld de Camino de Santiago, zullen wandelaars hier niet zo vaak anderen tegenkomen, maar dat is niet per se erg. Soms is het fijne van single zijn juist de mogelijkheid om te genieten van het alleen zijn. En wat is een betere vorm dan alleen zijn dan het alleen zijn in de natuur?

7. Dingle Way, Ierland

Zoals we eerder al gezegd hebben, is het westen van Ierland een van de gezelligste plaatsen in Europa. Daarom heeft een tweede route in West-Ierland het geschopt tot deze lijst: de Dingle Way. Het maken van deze wandeltocht over het Dingle-schiereiland is misschien wel de beste manier om kennis te maken met de Ierse cultuur. Dingle staat bekend om de vele pubs met traditionele livemuziek. Overdag wandel je tussen schaapjes en ’s avonds drink en dans je mee in de Ierse pub!