Wandelfoto’s: de mooiste beelden van wandeltochten in Ierland

door februari 22, 2018

Behoefte aan wat wandelinspiratie? Bij het zien van deze wandelfoto’s zal het moeilijk zijn om niet direct een tocht door Ierland te boeken! Van de dramatische Kliffen van Moher tot de verlaten stranden langs de Dingle Way, en van de heldere sterrenhemel in Kerry tot de mysterieuze Aran-eilanden: dit zijn de mooiste beelden en wandelfoto’s van Ierland!

Wie wandelt langs de westkust van Ierland, kan bijna niet om de Aran-eilanden heen. Deze dunbevolkte eilandjes hebben veel te bieden op het gebied van historisch en natuurlijk erfgoed. Op Inis Mór kunnen wandelaars genieten van uitzicht over de kliffen, op bezoek gaan bij de resten van het prehistorisch fort Dún Aengus en kennis maken met een grijze zeehondenkolonie.

Op de Dingle Way is er geen gebrek aan mooie beelden van wandeltochten, zoals deze wandelfoto gemaakt op een strand in de buurt van Dunquin. Wow!

Connemara is een natuurgebied in het westen van Ierland. In Connemara National Park zijn verschillende wandeltochten te maken, waaronder de beklimming van de 442 meter hoge Diamond Hill. Een ander bekend kenmerk van dit Iers-sprekende gebied is de Connemarapony, een soort pony die al eeuwenlang leeft in Ierland. De perfecte plek om zelf een aantal mooie wandelfoto’s te schieten!

Langs de Kerry Way, in het zuidwesten van Ierland, is weinig lichtvervuiling. Het is daarom een van de weinige plaatsen in Europe waar een Dark Sky Reserve ligt: een plek waar het ’s nachts zo donker is dat er perfect sterren gekeken kunnen worden. Het is dus mogelijk om een adembenemende sterrenhemel te zien zoals deze. Wat wil je nog meer na een lange dag wandelen?

De dramatische Kliffen van Moher zijn zonder twijfel het hoogtepunt van de Burren Way. Dit natuurlijke wonder is de populairste bezienswaardigheid in Ierland – en terecht. Het veel gefotografeerde icoon van Ierland misstaat niet op deze wandelfoto’s! Geniet van het uitzicht op de vele soorten zeevogels die in de rotswanden leven.

Het is misschien moeilijk te bevatten, maar de bergketen van de Wicklow Mountains is ouder dan de Himalaya. Dit natuurgebied ten zuiden van Dublin is een van de beste plekken in Ierland voor wandeltochten. Het landschap van ronde bergen en veel meren heeft deze vorm voor een groot deel gekregen tijdens de laatste IJstijd. Al sinds de neolithische tijd worden de bergen bewoond; het beroemde klooster van Glendalough stamt uit de zesde eeuw na Christus.

Comments

comments