> Hillwalk Tours Reisblog > Wandelingen Schotland > Rob Roy Way: 4 plaatsen die je moet kennen
POSTED BY oktober 15, 2017

Treed in de voetsporen van de Schotse volksheld Rob Roy en ontdek een route waar intrigerende verhalen en fascinerende landschappen samenkomen: de Rob Roy Way door de Schotse Hooglanden. Nationale parken, adembenemende uitzichten en archeologische vondsten dragen bij aan deze spannende wandelreis, maar ook de dorpjes en steden – waar traditie en hedendaagse cultuur verweven zijn – zijn een essentieel onderdeel van deze ervaring.

Deze vier plaatsen zijn perfecte rustplekken en uitvalsbases langs de Rob Roy Way en dus onmisbare bestemmingen voor wie gaat wandelen in Schotland!

Levendig Callander

Een van de meest bruisende bestemmingen langs de Rob Roy Way is Callander, een kleurrijk stadje met ruim drieduizend inwoners aan de rivier Teith. Archeologen hebben in de buurt van de plaats verschillende neolithische objecten en bouwwerken gevonden, wat erop wijst dat het gebied al ruim 10.000 jaar door mensen wordt bewoond. Callander doet dienst als een soort toegangspoort tot de Schotse Hooglanden en is om die reden erg populair onder reizigers die willen wandelen in Schotland.

Rustgevend Killin

De serene omgeving van Killin leent zich perfect voor een rustdag langs de Rob Roy Way. Het dorpje ligt in de buurt van Loch Tay, een van de natuurlijke hoogtepunten voor eenieder die gaat wandelen in Schotland. In een gebied vol natuurreservaten en nationale parken, zoals Loch Lomond & Trossachs is Killin een ultieme outdoor-bestemming. Ontdek de natuurlijke rijkdom van de Schotse Hooglanden op dit idyllische plekje!

Veelzijdig Pitlochry

Aan de voet van de berg Ben Vrackie ligt dit sfeervolle knooppunt van de Schotse Hooglanden. Het stadje heeft gezellige restaurants, pubs en winkels. De omgeving van Pitlochry is een onvergetelijke combinatie van kastelen, distilleerderijen en prachtige uitkijkpunten over de valleien van de Schotse Hooglanden. Besteed een extra dag in Pitlochry als je zin hebt in een uitdaging: het beklimmen van de 841 meter hoge Ben Vrackie – adembenemende uitzichten gegarandeerd!

Sfeervol Aberfeldy

Dit knusse marktplaatsje werd bezongen in een achttiende-eeuws gedicht van Robert Burns, een van de beroemdste Schotse dichters uit de geschiedenis. Hij vond zijn inspiratie bij de Falls of Moness, een waterval in een kloof vol berkenbomen. Behalve deze sprookjesachtige omgeving is het oude centrum van Aberfeldy de moeite waard. Trek een dag uit om de belangrijkste bezienswaardigheden van het historische dorp te verkennen: een oude kerk omgebouwd tot souvenirwinkel, een oude watermolen die nu dienst doet als boekenwinkel en een negentiende-eeuwse whisky-stokerij.

Meer tijd doorbrengen in een van deze bestemmingen langs de Rob Roy Way? Neem een kijkje op de pagina met extra dagen en activiteiten die wij aanbieden als aanvulling op deze wandelroute!