> Hillwalk Tours Reisblog > Buiten de Gebaande Paden > Mooiste Ierse landschappen in West-Cork: de Beara Way
POSTED BY november 4, 2017

De Beara Way is een wandelroute langs de kustlijn van het Beara-schiereiland, gelegen in West-Cork en Kerry. Het bergachtige en ruige Ierse landschappen zijn lastig in woorden te brengen – ze moeten gewoon met eigen ogen gezien worden! Deze tien landschappen behoren tot de allermooiste Ierse landschappen en tot de absolute hoogtepunten van de Beara Way. Laat je inspireren tot een wandeling door dit ongerepte gebied in West-Cork.

Eyeries

Niet alle mooie Ierse landschappen zijn natuurlijk; ook de door mensen gemaakte landschappen kunnen bijzonder mooi zijn! In het dorpje Eyeries staan bijvoorbeeld deze typische felgekleurde Ierse huisjes – een pittoresk gezicht dat je nog in veel andere Ierse dorpjes zult tegenkomen.

Bantry Bay

Niet veel zonsondergangen kunnen op tegen de prachtige uitzicht over Bantry Bay. Tijdens de laatste etappe van de Beara Way, van Kenmare tot Glengarriff, genieten wandelaars een onvergetelijk uitzicht over deze baai.

Gleninchaquin watervallen

Het adembenemende natuurschoon in Gleninchaquin Park is een onmisbare stop langs de Beara way. De groene Ierse landschappen vol schapen maken deze vallei tot een van de hoogtepunten in West-Cork. De Gleninchaquin watervallen zijn perfect voor een foto-moment!

Stranden langs de Beara Way

Ierland is misschien niet de eerste plek waar je aan denkt bij een strandvakantie, maar de verlaten stranden langs de Beara Way behoren tot de veelzijdige Ierse landschappen. Ideaal voor een strandwandeling en in de zomer misschien zelfs een frisse duik!

Drombohilly steencirkel

De Beara Way is een plek vol eeuwenoude monumenten, zoals deze prehistorische steencirkel in de buurt van Kenmare. Reis terug in de tijd bij deze megalithische constructie en geniet van een panoramisch uitzicht over de omgeving.

Allihies

Dit uitzicht op het dorp Allihies geeft een goed beeld van de ruige natuur die zo veel voorkomt op het Beara-schiereiland. De bergen in de verte en de ruwe rotsen in de voorgrond behoren tot de meest ongerepte en avontuurlijke Ierse landschappen die langs deze wandelroute te zien zijn.

Glengarriff

Glengarriff is het begin- en eindpunt van de wandelroute langs de Beara Way. Dit plaatsje wordt omgeving door fascinerende Ierse landschappen, zoals dit kustgebied waar een zeehondenkolonie leeft. Sta oog in oog met deze prachtige dieren en beleef eigenhandig de rijke natuur van het Beara-schiereiland.

Healy Pass

Deze bergpas doorkruist het Beara-schiereiland in een kronkelende route met tal van uitkijkpunten. Wie een extra dag inplant voor of na het wandelen van de Beara Way moet hier absoluut een kijkje nemen!

Dursey Island

Dit dunbevolkte eiland is gevuld met typische Ierse landschappen zoals deze. Dursey Island is te bereiken via een kabelbaan vanaf het Beara-schiereiland. Geniet van de rust op dit afgelegen stukje aarde en maak een wandeling over het eiland.

Bere Island

De vuurtoren van Bere Island, een van de eilanden langs de Beara Way, is een van de mooiste uitzichten langs de route. De barre Ierse landschappen op Bere Island en het uitzicht op het Ierse vasteland maken dit een van de ultieme hoogtepunten langs de Beara Way.

Benieuwd geworden naar deze (en meer) onvergetelijke Ierse landschappen? Boek een individuele wandelreis over de Beara Way en ontdek zelf de hoogtepunten van West-Cork!