Herfstactiviteiten in Schotland

door oktober 12, 2018

De zomer is gewoonlijk het seizoen om een wandelvakantie te plannen in Europa. Er is een grote kans op goed weer, de natuur staat in bloei en alle voorzieningen zijn open. De herfst biedt een hele andere ervaring, maar kan net zo inspirerend zijn voor activiteiten binnen én buiten. Het ondernemen van herfstactiviteiten in Schotland is een goede manier om de drukte (en de midges) te vermijden.

Het klopt dat het vaker kan regenen tijdens de Schotse herfst, maar dit seizoen heeft ook voordelen. Adembenemende herfstkleuren in de bossen van de Schotse Hooglanden en gezellige avonden in lokale pubs, bijvoorbeeld. En zeg nou zelf: een goede whisky smaakt toch echt het beste als het buiten wat kouder is!

Herfstactiviteiten in Schotland

Zit je liever knus bij een haardvuur of ga je op avontuur uit tijdens een herfstwandeling in de Hooglanden? Bekijk hier onze favoriete herfstactiviteiten in Schotland.

Whiskyproeverij

Er is bijna geen betere manier om het lichaam op te warmen dan met een rokerige Schotse whisky. Een van de populairste herfstactiviteiten in Schotland is dan ook het deelnemen aan een whiskyproeverij. Terwijl het buiten kouder en donkerder begint te worden, zit je knus en warm binnen.

herfstactiviteiten in Schotland herfstwandeling whiskyproeverij

Foto: Dylan de Jonge / Unsplash

Leer hoe het proces van whisky stoken in zijn werk gaat en hoe dit geproefd kan worden in de uiteindelijke drank. Daarna volgt uiteraard het proberen van de whisky zelf – kan jij het verschil proeven tussen een whisky uit de beroemde regio Speyside en een drank die gestookt is in de Laaglanden?

Luchtballon

Wil je het Schotse landschap eens van een heel ander perspectief bekijken? Deze herfstactiviteit is geschikt voor wie echt alles uit de kast wil halen voor een unieke ervaring in Schotland: een tocht in een luchtballon.

De natuur van Schotland ziet er vanaf de grond al adembenemend uit, maar er is weinig zo indrukwekkend als de Schotse landschappen van vogelvlucht. Wie echt alles uit de kast wil halen voor een bijzondere herfstactiviteit, kan Schotland ervaren vanuit een luchtballon.

herfstactiviteiten in Schotland herfstwandeling herfst in Schotland herfstkleuren

Foto: Claus Grünstäudl / Unsplash

Herfstwandeling door het bos

Het weer werkt niet altijd mee in Schotland tijdens de herfst, maar toch is dit seizoen uitermate geschikt voor wandelingen. De bossen in de Schotse Hooglanden kleuren rood, oranje en geel tijdens de herfstmaanden, waardoor dit natuurgebied er adembenemend uitziet. Maak een herfstwandeling door de bossen rond Loch Lomond of ten noorden van Loch Ness op de Great Glen Way.

Opwarmen bij het vuur

Dit is uitstekend te combineren met een van de andere herfstactiviteiten in Schotland. Na een stevige herfstwandeling is er weinig zo uitnodigend als een goede maaltijd en een heerlijke whisky in een traditionele Schotse pub.

herfstactiviteiten in schotland haardvuur herfstwandeling

Foto: Headway / Unsplash

Volg de rokerige geur van een haardvuur om bij de gezelligste pubs en inns uit te komen. Ga op zoek naar de onweerstaanbare haardvuren en de meest knusse pubs in Edinburgh, Glasgow of een van de kleinere plaatsen langs onze wandelingen door Schotland.

Comments

comments