Foto’s van Schotland (die bewijzen dat het de ultieme wandelbestemming is)

door september 6, 2018

De Schotse natuur, van de dramatische Hooglanden tot de mysterieuze meren, staat bekend als een van de beste wandelbestemmingen ter wereld. Wandelroutes van alle niveaus meanderen tussen valleien, langs lochs en over bergketens van deze betoverende omgeving. Deze natuurfoto’s bewijzen wat wij eigenlijk al lang wisten: Schotland is de ideale plek voor een wandelvakantie. Nog niet overtuigd? Neem een kijkje naar deze 10 prachtige foto’s van Schotland en bepaal zelf!

foto's van schotland natuurfoto's schotse natuur

Foto: Ian Campbell / Unsplash

Schotland heeft een fascinerende combinatie van natuurlijke landschappen. Hoge bergketens, groene valleien, gigantische meren, ruige kliffen en verborgen strandjes liggen vlak naast elkaar. Deze natuurfoto, gemaakt aan de noordelijke Schotse kust, geeft die veelzijdigheid in de Schotse natuur goed weer. Wie hier op wandeltocht gaat, zal keer op keer verrast worden!

foto's van schotland natuurfoto's schotse natuur wandelen

Foto: Danka & Peter / Unsplash

Aan adembenemende uitzichten is geen gebrek in de Schotse natuur. Deze iconische rotspartij op het eiland Skye is een van de populairste plekken in Schotland om natuurfoto’s te maken. De idyllische plek wordt door locals liefkozend “Old Man of Storr” genoemd. De ruige bergen in de Schotse Hooglanden maken het gebied zo indrukwekkend om te voet te verkennen.

natuurfoto's foto's van schotland schotse natuur hillwalk tours

Foto: Paul-Louis Pröve / Unsplash

Niet alleen is Schotland de perfecte bestemming voor een wandelvakantie; de Schotse natuur heeft biedt ook onvergetelijke treinreizen. Dit beeld van het Glenfinnan-viaduct spreekt voor zich. Is er een betere manier om jezelf te belonen na het wandelen van de West Highland Way dan een treinrit met dit soort uitzichten?

schotse natuur foto's van schotland natuurfoto's schotse hooglander

Foto: Adam Morse / Unsplash

Soms is het fijn om alleen te wandelen; soms is het juist prettig om wat gezelschap te hebben. In Schotland voelen wandelaars zich niet snel eenzaam, dankzij deze rosse, wollige beesten. Schotse Hooglanders komen oorspronkelijk uit het westen van Schotland en komen nog altijd veel voor in de regio. Natuurfoto’s van Schotland brengen dit iconische runderras maar al te graag in beeld. (En eerlijk gezegd vragen de fotogenieke dieren daar ook een beetje om met hun prachtige lange vacht.)

foto's van Schotland schotse natuur natuurfoto's ben nevis

Foto: Nitin Mathew / Unsplash

Even uitrusten? Wie een wandeling waagt naar de top van Ben Nevis, de hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk, zal onderweg wel blij zijn om dit bankje tegen te komen. De piek van deze Schotse berg ligt op 1.345 meter hoogte – een flinke klim dus! Wandelaars die houden van een uitdaging zullen staan te trappelen om Ben Nevis te trotseren.

foto's van schotland kasteel schotse natuur natuurfoto's

Foto: Sorin Tudorut / Unsplash

De indrukwekkendste foto’s van Schotland bevatten bijna altijd een berg, een meer of een kasteel – of nog beter: alledrie bij elkaar! Deze foto van Eilean Donan Castle laat zien hoe sprookjesachtig de Schotse natuur kan zijn wanneer deze elementen samenkomen. Het water rond het dertiende-eeuwse kasteel is overigens officieel niet een meer, maar een inham van een zeearm.

natuurfoto's van schotland schotse natuur foto's van schotland

Foto: Dean Ward / Unsplash

Schotland is niet de eerste de beste strandbestemming waar mensen aan denken. Toch liggen er talloze prachtige zandstranden verborgen aan de veelzijdige Schotse kust. Dit soort foto’s van Schotland hadden net zo goed aan de Middellandse Zee genomen kunnen worden! Een lange wandeling over het strand, afgewisseld met een frisse duik in het water? In de zomermaanden is de Schotse natuur daar uitermate geschikt voor!

natuurfoto's foto's van schotland schotse natuur vuurtoren

Foto: Mike Smith / Unsplash

Een dramatische kustlijn met ruige kliffen, kronkelende wandelroutes en een watermassa die tot de horizon rijkt. Wie langs de Schotse kust wandelt, zal dit soort schilderachtige plaatjes regelmatig tegenkomen. Wat wil een wandelliefhebber nog meer?

Comments

comments