Dingle Way wandelen: 10 hoogtepunten op het Dingle-schiereiland

door september 15, 2017

Een populaire wandelvakantie Ierland is de route rond het Dingle-schiereiland: de Dingle Way. Reizigers die de Dingle Way wandelen komen terecht in een omgeving met wilde bergen, verborgen stranden en vrolijke dorpjes. Deze tien hoogtepunten zijn de mooiste, bijzonderste en gedenkwaardigste plekken op Dingle, Ierland. Welkom op de Dingle Way!

1. Ventry Bay

Een verlaten zandstrand, omgeven door bergen en het ruisen van de Atlantische Oceaan – het Dingle-schiereiland kent veel van dit soort plekken, maar de kustlijn bij Ventry Bay huist een van de mooiste stranden in Europa. Het veilige strand is geschikt voor kalme wandelingen en wellicht een frisse duik!

2. Dingle Distillery (Dingle)

Wie geïnteresseerd is in Ierse whiskey, gin of wodka kan een welverdiende pauze inlassen bij de Dingle Distillery in het gelijknamige plaatsje Dingle. Neem een tour door de distilleerderij om meer te leren over de productieprocessen en proef de lokale dranken zelf!

3. Gallarus Oratorium

Het Gallarus Oratorium is een eeuwenoud bouwwerk op het Dingle-schiereiland. Archeologen zijn het er niet unaniem over eens hoe oud het stenen huisje is en voor welk doel het werd gebouwd: was het een zesde-eeuws kapelletje, een twaalfde-eeuws Romaanse kerk of een toevluchtsoord voor pelgrims? Neem een kijkje en oordeel zelf welk verhaal het geloofwaardigst klinkt!

4. Blasket-eilanden

De Blasket-eilanden behoren tot een onbewoonde eilandengroep voor de kust van het Dingle-schiereiland. Hikers die de Dingle Way wandelen, kunnen de eilanden zien liggen vanaf de kust rond het plaatsje Dunquin – van hier kunnen reizigers een bootreis naar de eilanden maken. Vroeger leefden er mensen op de grootste eilanden, waaronder een bijzonder groot aantal lokale schrijvers.

5. Famine Cottages

Een duister hoofdstuk uit de Ierse geschiedenis was de Hongersnood tussen 1845 en 1852. De Famine Cottages (Hongerhutjes) zijn een herinnering aan deze trieste tijd. Gelegen aan de Atlantische Oceaan en langs de Dingle Way, zijn de huisjes geopend voor bezoekers die meer willen weten over de geschiedenis van het Smaragdgroene Eiland.

dingle way wandelen dingle-schiereiland dingle ierland pier van dunquin

Laat je inspireren door de prachtige landschappen van het Dingle-schiereiland! Zelf de Dingle Way wandelen? Boek hier een reis!

6. De pier van Dunquin

In het kustplaatsje Dunquin spreken de bewoners nog Iers met elkaar: het dorp ligt in de Gaeltacht, de Iers-sprekende regio van het land. Op het westelijkste puntje van het Dingle-schiereiland was Dunquin vroeger een belangrijke havenplaats. Een kronkelende weg tussen de rotsen loopt naar de pier van Dunquin, een van de meest idyllische uitzichten van de Dingle Way.

7. Masatiompan

Deze berg van 763 meter ligt vlakbij de Connor Pass, een fenomenaal uitkijkpunt voor wie Dingle met de auto verkent. Mensen die de Dingle Way wandelen, kunnen een even indrukwekkend uitzicht genieten vanaf de piek van Masatiompan. Kijk uit over de ruige kustlijn, de ongerepte oceaan en de sprookjesachtige stranden van het Dingle-schiereiland.

8. Kerry County Museum (Tralee)

Tralee is de hoofdstad van graafschap Kerry en de populairste uitvalsbasis voor reizigers die de Dingle Way wandelen. Het bruisende plaatsje heeft tal van restaurants, pubs en musea, zoals het Kerry County Museum. De geschiedenis, cultuur en natuur van de Dingle Way worden op interactieve wijze gepresenteerd.

9. Inch Beach

De unieke langgerekte vorm van Inch Beach maakt dit strand tot een van de mooiste plekken in Ierland. Surfers kennen dit plekje al lange tijd, maar ook wandelaars komen nu naar deze fascinerende locatie om zich onder te dompelen in de serene natuur van het Dingle-schiereiland.

10. Kajakken met Fungi (Dingle)

Vertrek in de vroege ochtend op een kajaktocht voor de kust van de Dingle Way en maak kennis met een van de beroemdste bewoners van Dingle: Fungie. Fungie is een nieuwsgierige dolfijn die al ruim 30 jaar in de buurt van Dingle rondhangt. Een ontmoeting met het vrolijke waterwezen is voor velen een hoogtepunt van hun bezoek aan Dingle!

Laat je inspireren door de prachtige landschappen van het Dingle-schiereiland! Zelf de Dingle Way wandelen? Boek hier een reis!

Comments

comments