De Burren Way in 9 hoogtepunten

door oktober 20, 2017

Weinig wandelbestemmingen zijn zo uniek en gevarieerd als de Burren Way. Wie gaat hiken in Ierland zal hier de meeste bizarre landschappen tegenkomen – van de dramatische kliffen van Moher (Cliffs of Moher) tot onvergetelijke kalksteenvelden met een grote variatie aan bloemen.

Maak kennis met de Burren, een betoverend gebied in het Ierse graafschap Clare, via deze 9 hoogtepunten langs de Burren Way.

1. Ballyvaughan

Dit pittoreske dorp staat bekend om de kunst en nijverheidsproducten die er nog altijd op traditionele wijze geproduceerd worden. De Burren College of Art, een belangrijke kunstschool, ligt op de locatie van een zestiende-eeuws kasteel. Laat je inspireren door de creativiteit die hier onherroepelijk in de lucht hangt!

2. Kliffen van Moher (Cliffs of Moher)

Dit indrukwekkende natuurgebied is niet alleen een van de hoogtepunten op de Burren Way, maar een van de hoogtepunten in heel Ierland! Wandel langs de kliffen van Moher en geniet van adembenemende uitzichten over de Atlantische Oceaan en de Aran-eilanden. Op sommige plaatsen zijn de kliffen ruim 120 meter hoog!

3. De Burren Nationaal Park

Dit hoogtepunt spreekt natuurlijk een beetje voor zich: Burren Nationaal Park is waar het allemaal om draait tijdens deze wandeltocht! Verken het fascinerende kalksteenlandschap dat beroemd is voor de unieke geologische kenmerken. Wandelaars wanen zich op een buitenaardse planeet dankzij de uitgestrekte velden van grijze rotsformaties.

4. Lahinch

Dit schattige Ierse badplaatsje is het beginpunt van de Burren Way en de perfecte plaats voor een sfeervolle strandwandeling! Het langgerekte strand bij Lahinch is populair onder surfers, zwemmers en wandelaars. Adem de frisse lucht van de Atlantische Oceaan in en geniet van deze kleurrijke kustplaats.

5. Poulnabrone dolmen

In het midden van de Burren Nationaal Park ligt een van de bijzonderste historische attracties langs de Burren Way. Het neolithische hunebed is ruim vijfduizend jaar oud en bestaat uit een 4 meter lange steenplaat ondersteund door staande stenen. Men gelooft dat het monument een belangrijke rituele en ceremoniële functie had tot in de tijd van de Kelten.

6. Doolin

Dit gastvrije plaatsje is een uitvalsbasis voor iedereen die de Burren en de kliffen van Moher bezoekt, maar er zijn genoeg redenen om een extra nachtje in Doolin te verblijven. Het is bijvoorbeeld een van de ultieme bestemmingen in Ierland om traditionele muziek te horen – elke avond is er wel een pub waar gezongen en gedanst wordt!

7. Flora en fauna

De Burren lijkt op een afstandje misschien grijs en levenloos, maar niets is minder waar. In dit kleine gebied komen 1.100 van Ierlands 1.400 plantensoorten voor! Ga op zoek naar de kleurrijke orchideeën en gentianen die tussen de kalksteenrotsen tevoorschijn komen! Ook wilde geiten, hazen en vossen worden regelmatig in het gebied gespot; bovendien leven er tientallen vogelsoorten rond de kliffen van Moher.

8. Aillwee Cave

De Burren is niet alleen indrukwekkend boven de grond, ook onder het landoppervlak liggen bijzondere geologische verschijnselen schuil. Ontdek de ondergrondse sprookjeswereld van de Aillwee Cave, een van de oudste grottenstelsels van Ierland! Verken dit duizenden jaren oude landschap van stalactieten, stalagmieten en zelfs een ondergrondse rivier en waterval.

9. Black Head Loop

Dit is een van de mooiste etappes van de Burren Way en een van de beste routes om te hiken in Ierland. Wandel over kleine heuvelpaden met verschillende fenomenale uitkijkpunten met zicht op de Aran-eilanden en de Galwaybaai – een onontdekt wandelparadijs op de Burren Way!

Zelf deze (en meer) hoogtepunten van dichtbij zien? Stel nu een individuele wandelvakantie samen naar de Burren Way!

Comments

comments