Beste Ierse muziek langs de Dingle Way

door november 14, 2017
Foto: Hinnerk Rümenapf / CC BY-SA 3.0

Wie de Dingle Way in Ierland bezoekt, zal waarschijnlijk wel gehoord hebben dat deze bestemming ideaal is om te genieten van Ierse volksmuziek. De beste Ierse muziek is uiteraard live-muziek, gespeeld op traditionele instrumenten zoals de bodhrán, een soort trommel, en de uilleann pipes, een Ierse doedelzak. Op het Dingle-schiereiland zijn talloze verborgen barretjes en drukke pubs waar traditionele Ierse muziek gespeeld wordt. Dit zijn onze favorieten!

An Bothar, Cuas

Na een lange dag wandelen over de Dingle Way is het een verademing om een drankje te doen in An Bothar. Met uitzicht op Mount Brandon, de kustlijn van Dingle en velden vol schapen is dit een sfeervolle plek om uit te rusten. De muzieksessies in de zomer beginnen vrij laat op de avond en kunnen doorgaan tot in de vroege uurtjes.

Sean Og’s, Tralee

Het is lastig om een pub te vinden die Ierser is dan Sean Og’s. De muren hangen vol met memorabilia, de bartenders en gasten maken maar al te graag een praatje, en de Ierse muziek is goed geregeld – zeven avonden per week zijn hier muzikanten aan het werk.

O’Sullivan’s Courthouse Pub, Dingle

Met een pub voor elke 70 inwoners is er in Dingle geen gebrek aan uitgaansgelegenheden waar bezoekers kunnen genieten van Ierse muziek. Maar er kan er maar één de beste zijn! O’Sullivan’s Courthouse Pub staat bekend om de weergaloze live-muziek die elke avond gespeeld wordt. Bezoek deze plek voor misschien wel de beste Ierse muziek langs de Dingle Way. De knusse bar zit bijna altijd vol met een vrolijke mix van locals en reizigers.

Teach Sheain, Annascaul

Zelfs in een klein plaatsje als Annascaul – met slechts driehonderd inwoners – is Ierse volksmuziek te vinden! Elke zondagavond wordt er in Teach Sheain een sessie met authentieke live-muziek georganiseerd.

Kruger’s Bar, Dunquin

De enige pub in Dunquin en een van de weinige uitgaansgelegenheden in de wijde omgeving. Van binnen heeft Kruger’s Bar wat weg van een wijkcentrum – in tegenstelling tot veel van de andere pubs vind je hier geen sfeervol interieur en muren vol objecten. Desondanks is deze plek een bezoekje waard, al is het maar om de lokale bevolking te ontmoeten.

Spillane’s Bar & Restaurant, Castlegregory

Bij het idyllische Maharees Beach met uitzicht op de oceaan en de bergachtige kustlijn van Dingle ligt deze onontdekte parel. De bevolking van Castlegregory komt ’s zomers maar al te graag naar Spillane’s voor een avondmaaltijd, een pint Guinness of het kijken van een sportwedstrijd. De beste avonden zijn echter die waarop Ierse muziek wordt gespeeld en de voetjes van de vloer gaan!

Dick Mack’s, Dingle

Deze pub in hartje Dingle heeft een eigen microbrouwerij waar dagelijks rondleidingen en proeverijen worden aangeboden. Naast het lokale bier staat Dick Mack’s bekend om de grote whiskeyselectie, de lederzaak die in hetzelfde gebouw gevestigd is en de authentieke Ierse volksmuziek waar Dingle zo beroemd om is. Met name in de weekenden loop je een grote kans om hier te kunnen genieten van live-muziek.

Al deze pubs liggen op de route van de Dingle Way. Zelf genieten van de vrolijke melodieën en het hypnotiserende ritme van traditionele Ierse muziek? Plan hier jouw individuele wandelreis langs de Dingle Way!

Comments

comments