Belfast top 10 bezienswaardigheden

door oktober 4, 2018

Een berg met een onvergetelijk uitzicht, een museum gewijd aan de Titanic en muurschilderingen die herinneren aan een tumultueuze geschiedenis – Belfast heeft een verrassend aantal attracties die de moeite waard zijn. Deze Belfast top 10 bezienswaardigheden mag je niet missen bij een bezoek aan Noord-Ierland!

1. Vredesmuren

De hectische geschiedenis van de Noord-Ierse hoofdstad is nog altijd voelbaar aanwezig in de buitenwijken van Belfast. Van de jaren zestig tot het einde van de jaren negentig was de stad verwikkeld in een heftig conflict tussen katholieke en voornamelijk protestantse bewoners. De muren die tussen katholieke en protestantse woonwijken werden gebouwd, herinneren aan deze tijd.

De Vredesmuren zijn grotendeels beschilderd met kunstwerken en vormen dus een bijzonder gezicht. De beste manier om dit deel van Belfast te bezoeken is door middel van een “black cab tour”, waarbij een taxichauffeur bezoekers naar belangrijke locaties brengt en vertelt over de geschiedenis van de stad.

2. Ulster Museum

Skeletten van dinosaurussen, Egyptische mummies en een stuk van een meteoriet: het Ulster Museum heeft een geweldige collectie van objecten die te maken hebben met geschiedenis, natuur en kunst. Het (gratis!) museum bevat een groot aantal internationale voorwerpen, maar richt zich ook op de lokale geschiedenis van Noord-Ierland. De perfecte plek om te verkennen als het regent in Belfast!

belfast top 10 bezienswaardigheden belfast city hall

Foto: Macnolete / Flickr / CC BY 2.0

3. Belfast City Hall

Dit iconische gebouw in het hart van de Noord-Ierse hoofdstad is niet weg te denken uit de Belfast top 10 bezienswaardigheden. Niet alleen ziet het grote stadhuis er indrukwekkend uit, tijdens een rondleiding komen bezoekers bovendien van alles te weten over de geschiedenis van Belfast. Bijna elke dag van het jaar worden er gratis rondleidingen gegeven in dit fascinerende monument.

4. Cave Hill

Een van de mooiste uitzichten over Belfast is te beleven van Cave Hill, een rotsachtige berg die over de stad uitkijkt. Het is de ideale plek voor een wandeling, weg van de drukke straten van het stadscentrum. Het idyllisch gelegen kasteel van Belfast is ook gelegen in dit gebied en vormt een uitstekende locatie voor een rustpauze.

5. St. Anne’s Kathedraal

De St. Anne’s Kathedraal is een van de mooiste monumenten in de Noord-Ierse hoofdstad. De bouw begon aan het einde van de negentiende eeuw en werd voltooid in 1904. Sinds 2007 is er een hoge metalen torenspits aan de kerk bevestigd, die ’s nachts licht geeft.

belfast top 10 bezienswaardigheden titanic museum

Foto: Yaniv Knobel / Unsplash

6. Titanic Museum

Een van de spannendste attracties van de Belfast top 10 bezienswaardigheden is het Titanic Museum. Dit uitgebreide museum vertelt over de constructie en de dramatische ondergang van de Titanic, het luxeschip dat in Belfast werd gebouwd. Ook kunnen bezoekers een kijkje nemen op de SS Nomadic, een ruim honderd jaar oud schip van dezelfde rederij als de Titanic.

7. Bittles Bar

Wie zin heeft in een drankje kan terecht bij Bittles Bar. Deze uitgaansgelegenheid heeft een flinke reputatie in Belfast. De typisch Ierse pub is gevestigd in een smal gebouw en is gevuld met lokale memorabilia. Met een uitgebreid aanbod van bier, whisky en gin is dit de perfecte plek voor een avond tussen de locals.

8. MAC

Bij veel bezienswaardigheden van Belfast ligt de nadruk op de geschiedenis van de stad. In het Metropolitan Arts Centre (MAC) zien bezoekers dat Belfast ook een veelbelovende toekomst heeft. Het kunstmuseum heeft wisselende tentoonstellingen van moderne kunst, uiteenlopende live-evenementen en workshops. Het museum staat bekend om de vaak experimentele werken die er te zien zijn.

belfast top 10 bezienswaardigheden botanische tuinen

Foto: Toa Heftiba / Unsplash

9. Botanische tuinen

Als het mooi weer is in Belfast, is er bijna geen betere plek om te bezoeken dan de botanische tuinen. Deze kleurrijke tuinen bestaan al sinds de vroege negentiende eeuw. In het Victoriaanse Palm House, een grote glazen serre, zijn verschillende tropische planten en bomen te zien en door de tuinen lopen verschillende wandelroutes.

10. St. George’s Market

Al sinds 1604 wordt er vrijdags een markt gehouden op de plek waar St. George’s Market nog steeds elk weekend plaatsvindt. De overdekking van de markthal stamt uit de negentiende eeuw en is daarmee een van de oudste attracties van onze Belfast top 10. Op vrijdag worden er lokale producten verkocht, zoals verse vis en fruit.

Op de zaterdag en zondag zijn er eetkraampjes en worden er nijverheidsproducten verkocht. Wandel over de sfeervolle markt, maak een praatje met lokale verkopers en geniet van de livemuziek die elk weekend wordt gespeeld.

Comments

comments