Hillwalk Tours - Camino de Santiago - Vragen
 

Over onze Camino de Santiago wandelvakanties

Wat is een individuele wandelvakantie?

Een individuele wandelvakantie geeft u de vrijheid om op eigen tempo van het Spaanse landschap te genieten. U wandelt zonder een gids. We zullen u voorzien met alles dat u nodig heeft om de wandeling alleen of met goede vrienden met succes te voltooien.

Wij plannen uw route, vervoeren uw bagage en laten u alle plaatsen die een bezoek waard zijn zien, maar u besluit zelf of u liever een uurtje langer in bed blijft ’s ochtends!

Bieden wij u ook wandelvakanties met gids aan?

Wandelvakanties met gids zijn niet beschikbaar bij Hillwalk Tours.

Wanneer kunnen we onze Hillwalk Tours wandelvakantie beginnen?

U kunt op elke dag van de week tussen 1 maart en 31 oktober beginnen. Voor sommige regio's beginnen de reizen al op 1 maart.

Betekent een 7-daagse reis 7 dagen wandelen?

Onze 7-daagse reizen omvatten 5 dagen wandelen. De eerste en de laatste dagen van al onze wandeltochten zijn reisdagen voor vervoer naar/uit de stad waar uw wandeling zal beginnen/eindigen. Als u 7 dagen wilt wandelen, kies dan één van onze 9-daagse reizen.

Bevat een 7-daagse reis 7 nachten accommodatie?

Onze 7-daagse reizen omvatten 6 nachten accommodatie – de eerste 6 nachten van uw wandelvakantie. Uw reis eindigt op dag zeven zodra u bij de laatste accommodatie uitcheckt.

Wat is de eenpersoonstoeslag?

De eenpersoonstoeslag is een toeslag voor wandelaars die een eenpersoonskamer willen. De totale tourprijs per persoon die een eenpersoonskamer aanvraagt, is de prijs per persoon plus de eenpersoons toeslag. De toeslag dekt de extra kosten in verband met het accommoderen van een persoon in hun eigen kamer.

Mogen we onze hond meenemen?

Het is niet mogelijk een hond op een Hillwalk Tours - Engeland wandelvakantie mee te nemen. Helaas zijn bij de meeste van onze accommodaties geen huisdieren toegestaan.

Kunnen we in afwachting van onze reis bus-/treinkaartjes kopen?

Ja, bus- en treinkaartjes kunnen online gekocht worden voor het begin van de reis. Zodra we uw boeking hebben ontvangen, sturen we gedetailleerde informatie over het openbaar vervoer om uw reis zo eenvoudig mogelijk te maken. Bovendien is er specifieke informatie over openbaar vervoer te vinden op de reispagina van elke wandelbestemming. Bezoek bijvoorbeeld onze pagina met reisinformatie over de Camino Frances.

Indien we met de auto komen, waar kunnen we tijdens onze wandelvakantie parkeren?

In het algemeen kunnen we parkeergelegenheid regelen bij uw eerste B&B. Indien u met de auto komt, laat ons dit van te voren weten.

end faq

Over bagagevervoer en accommodatie

Moeten we onze eigen bagage tijdens de wandelvakantie dragen?

Nee, op al onze Camino wandelreizen wordt uw bagage iedere dag naar uw volgende accommodatie gebracht, terwijl u wandelt. De bagage zal voor 2 uur ’s middags arriveren. Het maximale gewicht toegestaan voor deze dienst is 20 kg per persoon.

In wat voor soort accommodatie zullen we verblijven?

U verblijft in familiehotels, gasthuizen, casas rurales (landhuizen) en traditionele pazos (villa's) tijdens uw wandeltocht. Voor een aangename reis is elke verblijfplaats bezocht door een lid van ons Hillwalk Tours team. Verwacht een warm welkom, een privé-badkamer en elke ochtend een smakelijk ontbijt.

Kunnen we een lijst met al onze accommodaties voor vertrek krijgen?

Ja, gewoonlijk versturen we op zijn minst een maand voor het begin van de wandelreis uw wandelpakket (inclusief details omtrent de verblijfplaatsen) naar uw thuisadres. Dit kan op verzoek eerder naar u toegestuurd worden.

Zullen onze verblijfplaatsen in de buurt zijn van een stad of dorp?

Over het algemeen proberen wij de accommodatie zo dicht mogelijk bij lokale voorzieningen te boeken. Als u in een afgelegen locatie verblijft (waar toegang tot lokale bars en restaurants niet mogelijk is), zorgt de eigenaar van de verblijfplaats ervoor dat u een goede maaltijd ontvangt.

Wat is het verschil tussen een ‘twin’ en een ‘double’ kamer?

Een ‘twin’ kamer is een kamer voor twee personen met twee losse bedden. Een ‘double’ kamer heeft één groot bed (voor twee personen).

end faq

Over uw wandelpakket

Wat is in mijn wandelpakket inbegrepen? 

  • Officieel Camino de Santiago Credencial del Peregrino (pelgrimspaspoort)
  • Routebeschrijving (samengesteld door een lid van het Hillwalk Tours-team, die zelf alle routes heeft bewandeld)
  • Gedetailleerde wandelkaart(en)
  • Waterdichte kaarthouder
  • Een voorkijkje waar u zult verblijven
  • Onze tips voor de meest interessante bezienswaardigheden op uw route
  • Een kijkje in de fascinerende plaatselijke geschiedenis en cultuur
  • Een gids voor de beste plaatsen voor eten en drinken
  • Informatie over bergveiligheid, contactgegevens in geval van nood & de landcode

Wat is het Credencial del Peregrino (Pelgrimspaspoort)

Het Credencial del Pelegrino of Pelgrimspaspoort is een klein boekje waarmee u uw voortgang langs de Camino kunt vastleggen door het verzamelen van zegels of sellos van vele van de accommodaties, cafés, winkeltjes, kerken enz. langs de route. Als uw reisroute tenminste de laatste 100 km van de wandeling naar Santiago omvat, dan zal de Credencial (minstens twee keer per dag gestempeld) dienen als het nodige bewijs om uw Compostela te verkrijgen (het certificaat van afronding van de Camino aangeboden door het Pelgrimsbureau in Santiago).

Verstrekt u GPS coördinaten?

We hebben bewust gekozen weg te blijven van GPS voor het overgrote deel aangezien we streven naar wandelingen die zo trouw aan de natuur zijn als mogelijk (d.w.z. ga gewoon naar buiten in de frisse lucht met laarzen aan de voeten en laat al die moderne technologie achter). Desalniettemin geven we GPS-coördinaten voor elke verblijfplaats waar u zult overnachten. 

Hoeveel wandel pakketten krijgen wij?

U krijgt één wandel pakket per vier persoon. Dus,voor een groep van 1-4 persoon wordt één wandel pakket verstuurd, voor een groep van 5-8 persoon worden twee wandel pakketen verstuurd enz. 

In welke taal is mijn wandel pakket beschikbaar?

Houd er alstublieft rekening mee dat alle informatie in onze Walking Packs, in het Engels zal zijn.

end faq

Over conditieniveaus

Hoe goed moet onze conditie zijn om op een wandelvakantie te gaan?

We zijn van mening dat iedereen de Camino moet kunnen genieten. Met dit in gedachten hebben we onze wandelreizen voor alle conditieniveaus ontworpen. Onze niveaus ‘Rustig’, ‘Gemiddeld’ en ‘Uitdagend’ voor wandelingen in de meeste regio’s stellen u in staat te beslissen hoe ver u elke dag wilt lopen. Dus, of u nu een beginnende wandelaar of een ervaren hiker bent, we hebben de reis die bij u past.

Wat is het verschil tussen Rustige, Gemiddelde en Uitdagende wandelreizen?

Het verschil tussen deze reizen zit hem in de afstand die u elke dag loopt. Op onze 'Rustige' Camino de Santiago reizen loopt u gemiddeld zo'n 10-14 km per dag. Onze 'Gemiddelde' reizen dekken een gemiddelde van 17-20 km per dag onze 'Uitdagende' reizen een gemiddelde van 23-29 km per dag. Voor een meer gedetaileerde uitleg over de niveau verschillen van onze wandeltochten, klik hier.

Kunnen we een rustdag nemen?

Ja, we regelen met plezier een aanvullende nacht voor u waar u maar wilt. Suggesties voor interessante plaatsen om een rustdag te nemen zijn beschikbaar op de reispagina’s voor iedere wandelregio. Bijvoorbeeld, bezoek onze Camino Frances Extra Dagen/Activiteiten pagina.

end faq

Over geld, vluchten en verzekeringen

Zijn pinautomaten/creditcard faciliteiten op de route beschikbaar?

Pinautomaten zijn in de vele grotere steden langs de route beschikbaar. Creditcards worden ook door veele bars en restaurants geaccepteerd. Echter, we bevelen aan dat u voor de zekerheid ook een redelijk bedrag aan contant geld meeneemt.

Maken ze in Spanje gebruik van de Euro?

De munteenheid in Spanje is de Euro (€).

Zijn vluchten en vervoer naar de start van de wandelreis inbegrepen?

Vluchten en vervoer naar het begin van de wandeltocht zijn niet in onze prijzen inbegrepen. Echter, we bieden wel gedetailleerde reisschema’s op onze reispagina’s aan hoe u het best met het openbaar vervoer bij het startpunt kunt komen. Bijvoorbeeld, bezoek onze Camino Frances reisinformatie pagina.

Moet ik verzekering afsluiten?

Hillwalk Scotland raadt u sterk aan voor voldoende verzekeringsdekking te zorgen voorafgaand aan uw reis.

end faq

Ik heb nog een vraag? Neem hier contact met ons op.

camino de santiago - wandelen in spanje.jpg