Over onze Camino de Santiago wandelvakanties

Wat is een individuele wandelvakantie?

Een individuele wandelvakantie geeft u de vrijheid om op eigen tempo van het Spaanse landschap te genieten. U wandelt zonder een gids. We zullen u voorzien met alles dat u nodig heeft om de wandeling alleen of met goede vrienden met succes te voltooien.

Wij plannen uw route, vervoeren uw bagage en laten u alle plaatsen die een bezoek waard zijn zien, maar u besluit zelf of u liever een uurtje langer in bed blijft ’s ochtends!

Bieden wij u ook wandelvakanties met gids aan?

Wandelvakanties met gids zijn niet beschikbaar bij Hillwalk Tours.

Wanneer kunnen we onze Hillwalk Tours wandelvakantie beginnen?

Over het algemeen kunnen onze wandelreizen plaatsvinden tussen maart en oktober, maar er zijn enkele uitzonderingen. Informatie over de mogelijke start- en einddatums van tours vindt u op de individuele tour paginas.

Betekent een 7-daagse reis 7 dagen wandelen?

Onze 7-daagse reizen omvatten 5 dagen wandelen. De eerste en de laatste dagen van al onze wandeltochten zijn reisdagen voor vervoer naar/uit de stad waar uw wandeling zal beginnen/eindigen. Als u 7 dagen wilt wandelen, kies dan één van onze 9-daagse reizen.

Bevat een 7-daagse reis 7 nachten accommodatie?

Onze 7-daagse reizen omvatten 6 nachten accommodatie – de eerste 6 nachten van uw wandelvakantie. Uw reis eindigt op dag zeven zodra u bij de laatste accommodatie uitcheckt.

Wat is de eenpersoonstoeslag?

De eenpersoonstoeslag is een toeslag voor wandelaars die een eenpersoonskamer willen. De totale tourprijs per persoon die een eenpersoonskamer aanvraagt, is de prijs per persoon plus de eenpersoons toeslag. De toeslag dekt de extra kosten in verband met het accommoderen van een persoon in hun eigen kamer.

Mogen we onze hond meenemen?

Het is niet mogelijk een hond op een Hillwalk Tours – Camino wandelvakantie mee te nemen. Helaas zijn bij de meeste van onze accommodaties geen huisdieren toegestaan.

Kunnen we in afwachting van onze reis bus-/treinkaartjes kopen?

Ja, bus- en treinkaartjes kunnen online gekocht worden voor het begin van de reis. Zodra we uw boeking hebben ontvangen, sturen we gedetailleerde informatie over het openbaar vervoer om uw reis zo eenvoudig mogelijk te maken. Bovendien is er specifieke informatie over openbaar vervoer te vinden op de reispagina van elke wandelbestemming.

Indien we met de auto komen, waar kunnen we tijdens onze wandelvakantie parkeren?

In het algemeen kunnen we parkeergelegenheid regelen bij uw eerste B&B. Indien u met de auto komt, laat ons dit van te voren weten.

Over bagagevervoer en accommodatie

Moeten we onze eigen bagage tijdens de wandelvakantie dragen?

Nee, op al onze Camino wandelreizen wordt uw bagage iedere dag naar uw volgende accommodatie gebracht, terwijl u wandelt. De bagage zal voor 2 uur ’s middags arriveren. Het maximale gewicht toegestaan voor deze dienst is 20 kg per persoon.

In wat voor soort accommodatie zullen we verblijven?

U verblijft in familiehotels, gasthuizen, casas rurales (landhuizen) en traditionele pazos (villa’s) tijdens uw wandeltocht. Voor een aangename reis is elke verblijfplaats bezocht door een lid van ons Hillwalk Tours team. Verwacht een warm welkom, een privé-badkamer en elke ochtend een smakelijk ontbijt. Voor meer informatie over de accommodatie waar u verblijft, zie het tabblad Accommodatie voor elk van onze tourregio’s.

Kunnen we een lijst met al onze accommodaties voor vertrek krijgen?

Ja, gewoonlijk versturen we op zijn minst een maand voor het begin van de wandelreis uw wandelpakket (inclusief details omtrent de verblijfplaatsen) naar uw thuisadres. Dit kan op verzoek eerder naar u toegestuurd worden.

Zullen onze verblijfplaatsen in de buurt zijn van een stad of dorp?

Over het algemeen proberen wij de accommodatie zo dicht mogelijk bij lokale voorzieningen te boeken. Als u in een afgelegen locatie verblijft (waar toegang tot lokale bars en restaurants niet mogelijk is), zorgt de eigenaar van de verblijfplaats ervoor dat u een goede maaltijd ontvangt.

Wat is het verschil tussen een ‘twin’ en een ‘double’ kamer?

Een ‘twin’ kamer is een kamer voor twee personen met twee losse bedden. Een ‘double’ kamer heeft één groot bed (voor twee personen).

Over uw wandelpakket

Wat is in mijn wandelpakket inbegrepen?

– Officieel Camino de Santiago Credencial del Peregrino (pelgrimspaspoort)
– Routebeschrijving (samengesteld door een lid van het Hillwalk Tours-team, die zelf alle routes heeft bewandeld)
– Gedetailleerde wandelkaart(en)
– Waterdichte kaarthouder
– Een voorkijkje waar u zult verblijven
– Onze tips voor de meest interessante bezienswaardigheden op uw route
– Een kijkje in de fascinerende plaatselijke geschiedenis en cultuur
– Een gids voor de beste plaatsen voor eten en drinken
– Informatie over bergveiligheid, contactgegevens in geval van nood & de landcode

Wat is het Credencial del Peregrino (Pelgrimspaspoort)

Het Credencial del Pelegrino of Pelgrimspaspoort is een klein boekje waarmee u uw voortgang langs de Camino kunt vastleggen door het verzamelen van zegels of sellos van vele van de accommodaties, cafés, winkeltjes, kerken enz. langs de route. Als uw reisroute tenminste de laatste 100 km van de wandeling naar Santiago omvat, dan zal de Credencial (minstens twee keer per dag gestempeld) dienen als het nodige bewijs om uw Compostela te verkrijgen (het certificaat van afronding van de Camino aangeboden door het Pelgrimsbureau in Santiago).

Verstrekt u GPS coördinaten?

U vindt GPS-coördinaten voor alle overnachtingen op uw tour in uw persoonlijke reisschema, dat u ontvangt na het boeken. GPS-tracks voor uw wandelroute worden ook verstrekt en kunnen worden gedownload. Hoewel we er redelijk zeker van zijn dat de tracks correct en up-to-date zijn, raden we aan dat ze niet worden gebruikt als het enige hulpmiddel voor navigatie. De belangrijkste navigatiemiddelen blijven altijd de markeringen langs het parcours, onze routebeschrijvingen en de kaarten die we in het wandelpakket verstrekken.

Hoeveel wandel pakketten krijgen wij?

U krijgt één wandel pakket per vier personen. Dus, voor een groep van 1-4 persoon wordt één wandel pakket verstuurd, voor een groep van 5-8 persoon worden twee wandel pakketen verstuurd enz.

In welke taal is mijn wandel pakket beschikbaar?

Houd er alstublieft rekening mee dat alle informatie in onze Walking Packs, in het Engels zal zijn.

Over conditieniveaus

Hoe goed moet onze conditie zijn om op een wandelvakantie te gaan?

We zijn van mening dat iedereen de Camino moet kunnen genieten. Met dit in gedachten hebben we onze wandelreizen voor alle conditieniveaus ontworpen. Onze niveaus ‘Rustig’, ‘Gemiddeld’ en ‘Uitdagend’ voor wandelingen in de meeste regio’s stellen u in staat te beslissen hoe ver u elke dag wilt lopen. Dus, of u nu een beginnende wandelaar of een ervaren hiker bent, we hebben de reis die bij u past.

Wat is het verschil tussen Rustige, Gemiddelde en Uitdagende wandelreizen?

Het verschil tussen deze reizen zit hem in de afstand die u elke dag loopt:

  • Onze ‘Rustige’ Camino de Santiago reizen loopt u gemiddeld zo’n 10-14 km per dag
  • Onze ‘Gemiddelde’ reizen dekken een gemiddelde van 17-20 km per dag
  • Onze ‘Uitdagende’ reizen een gemiddelde van 23-29 km per dag

Voor een gedetailleerd overzicht van hoe we onze wandeltochten beoordelen, zie het groene tabblad ‘Wandeltocht Niveaus’ bovenaan het gedeelte met de veelgestelde vragen.

Kunnen we een rustdag nemen?

Ja, we regelen met plezier een aanvullende nacht voor u waar u maar wilt. Suggesties voor interessante plaatsen om een rustdag te nemen zijn beschikbaar op de reispagina’s voor iedere wandelregio.

Over geld, vluchten en verzekeringen

Zijn pinautomaten/creditcard faciliteiten op de route beschikbaar?

Pinautomaten zijn in de vele grotere steden langs de route beschikbaar. Creditcards worden ook door veele bars en restaurants geaccepteerd. Echter, we bevelen aan dat u voor de zekerheid ook een redelijk bedrag aan contant geld meeneemt.

Maken ze in Spanje gebruik van de Euro?

De munteenheid in Spanje is de Euro (€).

Zijn vluchten en vervoer naar de start van de wandelreis inbegrepen?

Vluchten en vervoer naar het begin van de wandeltocht zijn niet in onze prijzen inbegrepen. Echter, we bieden wel gedetailleerde reisschema’s op onze reispagina’s aan hoe u het best met het openbaar vervoer bij het startpunt kunt komen. Voor meer informatie zie het tabblad Reisinformatie voor elk van onze tourregio’s

Moet ik verzekering afsluiten?

Hillwalk Tours raadt u sterk aan voor voldoende verzekeringsdekking te zorgen voorafgaand aan uw reis.

Wandeltocht Niveaus

Welke Camino de Santiago Wandeltocht Moet U Kiezen?

Het kiezen van de juiste wandel tocht kan moeilijk zijn. Het is belangrijk om de balans van fysieke uitdaging en het comfort niveau dat u nodig heeft te overwegen. Om het u de beslissing wat makkelijker te maken, hebben wij een menu van Rustige, Gemiddelde en Uitdagende wandeltochten opgesteld.

Voordat we het verschil tussen de diverse niveaus uitleggen, is het belangrijk op te merken dat elke wandeltocht binnen een bepaalde regio dezelfde officiële wandelroute volgt. Bijvoorbeeld, als u langs het Camino Frances gaat wandelen, maakt het niet uit of u een ‘Rustige of een ‘Uitdagende’ tocht kiest – u wandelt langs het officiële ‘Camino Frances’ pad. Om deze wandelroute toegangkelijk te maken voor alle wandelaars, hebben wij de gemiddelde dagelijkse wandeling tussen de accommodaties verkort voor de rustige en gemiddelde wandeltochten.

  • Dezelfe Route, Kortere Afstanden: Bijvoorbeeld, langs het Camino Frances pad kunt u de hele gedeelte van O Cebreiro naar Santiago de Compostela lopen op een 8-Daagse Uitdagende wandeltocht, een 10-Daagse Gemiddelde wandeltocht, of een 13-Daagse Rustige wandeltocht. Echter, terwijl u voor de Uitdagende tocht een vlot tempo moet houden van 27 km per dag, geeft de Gemiddelde tocht een iets meer ontspannen tempo van een gemiddelde 20 km per dag, en de Rustige tour geeft u een relaxed tempo van net over 14 km per dag.

Hieronder vindt u een algemeen overzicht van elke moeilijkheidsgraad. Merk op dat de cijfers voor de ‘Gemiddelde Dagelijkse Wandeling’ en ‘Wandeltijd’ kunnen verschillen tussen de regio’s. Slechte weeromstandigheden kunnen de gemiddelde wandeltijd, die is gebaseerd op een persoon van normale fitness lopende met een gematigde snelheid van ongeveer 4 km/u, beïnvloeden. De wandel tijd houdt rekening met het terrein, maar niet met de benodigde tijd voor pauzes, fotos enz.

Voor meer details over de dagelijkse aftstanden, het niveau van de klim en het terrein dat het wandelpad doorkruist, verwijzen wij u naar de reisroute pagina van elke individuele wandeltocht.

Rustig

10-14km 3-5 uur
Onze Rustige wandelreizen zijn ontworpen met de parttime wandelaar in gedachten. Terwijl u toch een aantal beklimmingen kunt verwachten, bieden deze wandeltochten de kortste dagelijkse wandelingen, wat dus ook minder omhoog- en omlaag klimmen betekent. Dit geeft u ruim de tijd om van het landschap en de vergezichten te genieten, foto’s te maken, een lange lunch pauze te nemen en, indien nodig, de meer lastige delen van de wandeling te ondernemen.

Gemiddelde

17-20km 5-7 uur
Onze Gemiddelde wandelreizen zijn geschikt voor mensen die gewend zijn aan regelmatige lichaamsbeweging. Ze bieden langere, maar toch haalbare dagelijkse wandelingen en geven u wat meer van een uitdaging zonder verder te gaan dan uw persoonlijke limieten. Er zijn meer beklimmingen per dag, maar hardere dagen worden in het algemeen gevolgd door rustigere dagen. U zult natuurlijk ook nog tijd hebben voor een ontspannen lunch pauze en om foto’s te nemen.

Uitdagend

23-29km 6-9 uur
Onze Uitdagende wandelreizen zijn ontworpen voor de ervaren wandelaar en wandelaars die van een goede uitdaging houden. Ze bieden u de langste dagelijkse wandelingen met de hoogste beklimmingen aan en zullen uw uithoudingsvermogen testen door u vaak de hele dag te laten lopen. Zoals met al onze wandeltochten staat u natuurlijk een warme douche en de beste lokale gastvrijheid te wachten aan het einde van uw dagelijkse wandeling, zodat u elke avond lekker kunt ontspannen en uw batterijen opniew kunt opladen.

Hoe Boeken

Hoe boek ik mijn wandelvakantie?

1. Kies simpelweg het type wandelreis die u wilt nemen: ‘Rustig’, ‘Gemiddeld’ of ‘Uitdagend’

2. Vervolgens, besluit hoeveel dagen u op reis wilt zijn

3. Klik op de ‘Maak een Boeking’ knop rechtsboven op onze webpagina

4. Vul tenslotte ons boekingsformulier in en maak een aanbetaling van 100 € per persoon

Wat gebeurt er nadat ik heb geboekt?

1. Als u betaald hebt met een creditcard (door middel van PayPal) ontvangt u binnen 24 uur een e-mail met een bevestiging van het boekingsformulier en de betaling. In deze e-mail zult u worden gevraagd de gegevens te bevestigen.

Wanneer u betaalt via een overschrijving, kan het een aantal dagen duren voordat de betaling ons heeft bereikt. In dit geval ontvangt u een bevestigingse-mail met het verzoek uw gegevens te bevestigen zodra wij de betaling aan uw boekingsformulier hebben gekoppeld. Het zou kunnen dat u een automatische e-mail ontvangt met het bericht dat uw boekingsformulier is ontvangen, maar dat er geen betaling is binnengekomen – u kan dit bericht dan negeren.

2. Zodra uw bevestiging is ontvangen, beginnen wij met het maken van de boekingen voor uw reis. Daarom geldt: hoe eerder u ons deze bevestiging stuurt, des te eerder wij kunnen beginnen met het boeken van uw tour.

3. Zodra alle regelingen voor uw reis zijn bevestigd (dit proces duurt gewoonlijk zeven tot tien werkdagen), ontvangt u van ons een uitsplitsing van het uitstaande saldo en de uiterste betaaldatum.

4. Zodra de laatste betaling is ontvangen, sturen wij u een bevestigingsemail toe.

5. Uw wandelpakket wordt een maand voor de start van uw reis per post naar uw huisadres gezonden (op verzoek kunnen we dit eerder doen). Als de begindatum van de tour minder dan een maand in het verschiet ligt, wordt uw wandelpakket verstuurd naar de eerste accommodatie waar u verblijft, zodat u deze op het moment van aankomst kan ophalen. In dit geval zullen wij ook de digitale kopieën van de documenten uit het pakket versturen per e-mail.

Wat zijn de betalingsmogelijkheden?

Uw aanbetalinge en eindbetalingen kunnen worden gedaan met:

1. Creditcard – via PayPal, gebruikt door 200 miljoen mensen over de hele wereld voor het maken van veilige online creditcard betalingen). Let op: als u in het verleden reeds een PayPal rekening heeft geopend, dan moet u om een betaling te doen inloggen op deze rekening.

2. Overboeking – neem alstublieft contact met ons op voor de bank- en rekeninggegevens.

Vergeet Niet..

ONMISBAAR:

Let op: een gedetailleerde lijst met aanbevolen uitrusting wordt bijgevoegd in uw wandelpakket

◻ WATERBESTENDIGE JAS EN REGENBROEK – Je weet maar nooit wanneer je onverwachts bescherming nodig hebt tegen wind en regen. Bereid je dus goed voor door een ademende, waterbestendige jas en regenbroek in te pakken.

◻ BASISLAGEN – Een dunne basislaag op de huid kan het beste gemaakt zijn van een ademend, vochtafvoerend materiaal. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een katoenen T-shirt voeren deze stoffen vocht weg van het lichaam – dit maakt het wandelen een stuk comfortabeler.

◻ FLEECE – Dit materiaal is ideaal om warm te blijven in de koele maanden en op bergtoppen. ’s Zomers geeft het de mogelijkheid om lagen uit te trekken wanneer er hard gewandeld wordt.

◻ LICHTE, COMFORTABELE BROEK – Zorg ervoor dat je een broek kiest met stretch, of met genoeg ruimte om vrij te bewegen. Tijdens de warmere maanden is het verstandig om een afritsbroek of korte broek mee te nemen. Spijkerstof is niet geschikt voor wandelingen door heuvelachtig gebied en is duurt lang om te drogen.

◻ VOCHTAFVOERENDE SOKKEN – Kies goed passende sokken die niet van katoen gemaakt zijn. Sokken die het vocht wegvoeren van de voeten werken goed tegen een zweterig gevoel. Ook verminderen deze sokken de kans op blaren en pijnlijke plekken.

◻ SCHOEISEL – We raden aan om comfortabele, waterbestendige en lichte “wandel- of bergschoenen mee te nemen. Let erop dat de schoenen een goede ondersteuning van de enkel bieden en dat het profiel grip geeft op rotsen, gras en modder. Denk eraan dat de paden in veel van onze regio’s nat en modderig kunnen worden. Onze tip: Zorg ervoor dat je nieuwe berg- of wandelschoenen altijd uitprobeert op een of twee lange wandelingen voordat je ze meeneemt op een wandelvakantie.

◻ RUGZAK (met waterbestendige hoes) – Om alle benodigdheden in op te bergen, inclusief extra lagen kleding, zonnebrandcrème, regenbroek en -jas, EHBO-kit, camera, lunch, tussendoortjes en drinken. Onderschat niet hoe belangrijk het is om gehydrateerd te blijven! Hoewel er langs de wandelroute veel plekken zijn waar u uw waterfles kan vullen of drankjes kan kopen, raden wij aan om elke dag op zijn minst 1 tot 2 liter water per persoon mee te nemen, afhankelijk van het weer.

◻ ZONNEBRANDCRÈME, ZONNEBRIL EN (ZONNE)HOED – Essentieel in de zomermaanden, maar het kan het hele jaar door in Spanje nodig zijn.

◻ WARME MUTS & HANDSCHOENEN – Essentieel, zelfs in de zomer, bij hoge hoogten en open vlakten.

◻ CONTANT GELD – Neem voldoende mee voor de duur van de tour/hike: toegang tot pinautomaten en de mogelijkheid om met creditcard te betalen, zijn mogelijk beperkt.

◻ EHBO-KIT & ISOLATIEDEKEN– Het is verstandig om een simpele EHBO-kit bij te hebben voor hulp bij schaafwonden, blaren en verstuikingen. Handig om mee te nemen zijn pleisters & wondzalfjes, steriele schoonmaakdoekjes, pijnstillers, een pincet (voor splinters en teken), verband, zinkoxide-tape of sporttape (voor blaren of verstuikingen) en een isolatiedeken van aluminiumfolie om warm – of koel – te blijven in het geval van een ongeluk.

◻ FLUITJE & ZAKLAMP – Voor het onwaarschijnlijke geval dat je een noodsignaal moet uitzenden (fluitje/zaklamp) of wanneer de wandeling langer duurt dan verwacht (zaklamp).

◻ MOBIELE TELEFOON – We raden iedereen aan om een mobiele telefoon aan te schaffen/mee te nemen. Dit stelt je in staat om contact op te nemen met de accommodaties en transfers van het pad, en eventueel om nooddiensten te bereiken in een geval van nood.

  • Bezoekers van andere Europese landen: De meeste Europese prepaid- en abonnementsklanten kunnen roaming gebruiken in Spanje, maar informeer bij de provider voor de goedkoopste optie.
  • Bezoekers van buiten de EU (Verenigde Staten, Canada, etc.): Zorg ervoor dat je een GSM/UMTS-telefoon hebt die compatibel is voor Europese netwerken. Let er vooral op dat de telefoon beschikt over roaming of een geschikt buitenlandplan voor het land van bestemming. Als de GSM/UMTS-telefoon simlockvrij is, is het ook mogelijk om een Spaanse SIM-kaart te kopen en deze tijdens het verblijf te gebruiken.
  • Een andere mogelijkheid is om een goedkope prepaid-telefoon aan te schaffen bij aankomst. In de grotere steden en dorpen is het mogelijk om een simpele prepaid-telefoon te kopen vanaf €20. Het beltegoed kan vervolgens met een creditcard worden bijgevuld.
  • Zorg ervoor dat je telefoon volledig is opgeladen voordat je begint aan een wandeltocht. Er zijn misschien plekken waarop er geen bereik is, maar over het algemeen dekt het mobiele signaal een groot gebied.

◻ REISADAPTER – De stopcontacten in Spanje zijn van het type F, met een standaard voltage van 230V. Dit is hetzelfde als in Nederland en België, dus een reisstekker is niet nodig.

 

EXTRA SUGGESTIES:

◻ INSECT BESCHERMING – Onze tip: Avon ‘Skin So Soft’ body lotion.

◻ CAMERA – Absoluut noodzakelijk om de adembenemende landschappen vast te leggen, wat weer helpt wanneer je tegen je vrienden en familie wilt opscheppen over de reis.

◻ WANDELSTOKKEN – Dit hulpmiddel vergroot balans en verlicht de druk op de knieën, met name op moeilijker terrein. Een paar is het beste, maar ook één stok kan al veel doen.

◻ OORDOPPEN – We weten hoe belangrijk het is om een goede nachtrust te hebben tussen het wandelen door. Het kan echter zo zijn dat er gasten in het gasthuis verblijven die andere plannen hebben voor hun nacht. En simpel paar oordopjes verzekert een diepe slaap en fijne dromen!

Tijdens Uw Wandelreis

Wanneer is mijn kamer beschikbaar?

Uw kamer is elke dag uiterlijk om 2 uur ’s middags beschikbaar, soms eerder.

Hoe laat zal mijn bagage arriveren?

Uw bagage komt iedere dag voor 2 uur ‘s middags aan.

Wat voor soort ontbijt is beschikbaar?

Een smakelijk ontbijtbuffet is elke ochtend beschikbaar.

Waar kan ik een lunchpakket halen? Kan ik dit ook langs de route kopen?

Lunchpakketen kunnen vaak voor het begin van uw wandeling gekocht worden bij uw gastgevers of in nabijgelegen winkels en cafés. Op de meeste dagen passeert u echter een groot aantal winkels en cafés langs het wandelpad en zijn er dus voldoende mogelijkheden om onderweg eten en drinken te kopen.

Waar kan een avondmaaltijd halen?

U kunt in de meeste gevallen een avondmaaltijd nuttigen in een van de lokale restaurants, cafés of bars in de buurt van de accommodatie. Als er geen eetgelegenheden in de nabije omgeving zijn, kunt u een avondmaaltijd krijgen van uw gastgever.

Zijn er droogvoorzieningen beschikbaar bij mijn accommodatie?

Het merendeel van uw gastvrouwen en -heren kunnen u helpen bij het drogen van uw wandelspullen.

Zal ik bereik op mijn mobiele telefoon hebben?

De meeste gebieden hebben mobiele telefoon bereik, zelfs op de wandelroutes. Echter, het kan zijn dat u door een aantal afgelegen gebieden wandelt, waar bereik of beperkt is, of zelfs helemaal niet beschikbaar is.

Heeft onze accommodatie Wi-Fi verbinding?

Ja, Wi-Fi is beschikbaar op de meeste accommodaties.

Zijn de paden duidelijk aangegeven?

Zijn de paden duidelijk aangegeven?

Klimaat

Galicië ligt aan de Atlantische kust in het noordwesten van Spanje. Het klimaat is daarom anders dan op veel andere populaire Spaanse vakantiebestemmingen. De regio heeft relatief milde en regenachtige winters en vrij zonnige zomers met lagere temperaturen dan de rest van Spanje.

De lente kan nat en winderig zijn, maar de wandelomstandigheden zijn koeler dan in de zomer. Nachten zijn vaak koud en er is veel regen, met name in bergachtige gebieden. Augustus is de warmste maand in Galicië, met een gemiddelde temperatuur van 18 °C, maar korte hittegolven kunnen ’s zomers plaatsvinden met hoogtepunten van rond de 30 °C. In deze tijd is het beboste en beschaduwde landschap van Galicië aangenamer dan andere delen van Spanje. In de vroege herfst is het weer stabieler en koeler, maar in de latere maanden is er weer kans op zware regenval.

Weather Camino