• Dag 1 Aankomst in O Cebreiro

  Volg de informatie die wij verschaffen om met het openbaar vervoer naar het beginpunt O Cebreiro te reizen.

 • Dag 2 O Cebreiro - Triacastela

  21 km 5-7 Uur 350/550 Meter

  De Santiago de Compostela route begint hoog in de bergen van Galicië, waar de vroege ochtendmist langzaam door de zon wordt weggevaagd. Dan openbaart zich een prachtig uitzicht van bergtoppen die als eilanden oprijzen uit de wolken. Maak een kalme afdaling langs de heuvels van de Sierra de Rañadoiro en wandel langs idyllische dorpen en kleine plaatsjes onderweg. Sporen en paden door het bos bieden betoverende uitzichten over de groene herderlijke heuvels van Galicië. De wandeling eindigt in het pittoreske dorpje Triacastela.

 • Dag 3 Triacastela - Sarria

  18/25 km 5-7/6-8 Uur 390/580 Meter

  Vandaag is er keuze uit twee routes. De San Xil route leidt over beschaduwde bospaden naar het 910 meter hoge plateau van Alto do Riocabo. Daarna maakt het pad een afdaling langs kleine vestigingen tot aan Sarria. De andere, langere route voert door pittoreske dorpjes en daalt af naar Samos, waar een beroemd zesde-eeuws klooster staat – een van de oudste kloosters in de Westerse wereld. Vanaf Samos vervolgt de weg over een combinatie van sporen in de schaduw van bomen en kleine landwegen, langs vele kerkjes tot aan Sarria.

 • Dag 4 Sarria - Portomarín

  22 km 6-8 Uur 510 Meter

  Na vertrek uit de bruisende plaats Sarria wandelt u door lieflijk platteland langs stille landwegen en meanderende paden door velden en bossen. De route gaat door serene, landelijke gebieden, met talloze mogelijkheden om een ontspannen pauze in te lassen bij cafés, restaurants en onbemande ‘eerlijkheidswinkels’. Tijdens de afdaling in de vallei van de Minho-rivier en de oversteek van Embalse de Belezar, genieten wandelaars een indrukwekkend uitzicht over Portomarin. Nadat de oorspronkelijke plaats was overstroomd, werd deze pittoreske stad in de jaren zestig herbouwd op een nabijgelegen heuvel.

 • Dag 5 Portomarín - Palas de Rei

  24 km 6-8 Uur 600 Meter

  Vandaag treedt u in de voetsporen van Spaanse koningen en Romeinse keizers. Geniet in de vroege morgen van uitzichten over het stuwmeer Embalse de Belezar en klim door de bossen rond Portomarin. De route leidt door dorpjes over de heuvels van de Sierra Ligonde. Hier passeert u twee voormalige ziekenhuizen voor pelgrims die naar verluidt accommodatie boden aan adellijke bezoekers zoals Karel de Grote, Keizer Karel V en Filip II van Spanje. De tocht maakt dan een afdaling naar Portos, waar de mogelijkheid is om een omweg te maken naar de graftombes van de ridders van de Spaanse Orde van Santiago bij Vilar de Donas. Een laatste rustige afdaling voert u naar de kleine heuvel van Alto Rosario, waar pelgrims vroeger tot de rozenkrans baden. Van hier is het niet ver tot Palas de Rei.

 • Dag 6 Palas de Rei - Arzua

  30 km 7-10 Uur 590 Meter

  Een volle dag wandelen over voornamelijk vlakke bospaden en sporen. De route voert langs kleine vestigingen met eeuwenoude romaanse kerken en over middeleeuwse bruggen. Langs de hele route liggen uitnodigende cafés, waar koffie en tussendoortjes kunnen worden genuttigd. Eenmaal aangekomen in Melide, waar de Camino Primitivo en de Camino Frances route samenkomen, zullen de traditionele pulperías hun best doen om reizigers te laten proeven van een Galicische specialiteit: pulpo (octopus). In Ribadiso leidt de weg langs een middeleeuws pelgrimshostel, een van de oudste hostels langs de Camino die nog in gebruik zijn. De dag eindigt vlakbij de veertiende-eeuwse kapel van La Magdalena in het plaatsje Arzua, dat beroemd is vanwege de lokale kaas.

 • Dag 7 Arzua - Santiago de Compostela

  39 km 9-13 Uur 840 Meter

  Als andere Camino routes zich bij de Camino Frances voegen, deelt u de wandeling naar Santiago met steeds meer andere pelgrims. De Camino route leidt door stille boerendorpjes en terwijl de vegetatie steeds meer mediterraans aandoet, maken de eiken- en kastanjebomen van oost-Galicië geleidelijk plaats voor eucalyptus- en pijnboomwouden met hier en daar zelfs een palmboom. Neem een pauze in het vredige plaatsje Rua en vervolg de wandeling richting Santiago de Compostela. Niet ver van Santiago passeert u het dorp Lavacolla, waar pelgrims zich vroeger opfristen na een reis van weken of maanden. Het einde van de wandeling leidt door de middeleeuwse straten in het oude centrum van Santiago de Compostela – langs grootse pleinen, fonteinen, paleizen en kerken – tot het eindpunt bij de Praza do Obradoiro en de magnifieke kathedraal van Santiago. (Dit is de langste etappe van onze Camino Frances tours. Hoewel het een volle dag lopen is, is het prima haalbaar voor ervaren lange afstandswandelaars. Als alternatief raden we u aan om het uitdagende reisprogramma van 9 dagen te kiezen, waarbij deze etappe in twee delen wordt gelopen.)

 • Dag 8 Vertrek van Santiago de Compostela

  Er zijn regelmatige vluchten van Santiago Airport, alsmede bus- en treindiensten tussen Santiago en andere Spaanse steden en luchthavens. Gedetailleerde reisinformatie wordt verleend na uw boeking.

Meer informatie over de Camino Frances