> Schotland Wandelreizen > West Highland Way > Gemiddelde Wandelreizen > 10-Dagen / 9-Nachten Gemiddeld 👣

West Highland Way

Lesen Sie mehr über den West Highland Way

Uw zelfgeleide wandeltocht omvat:

 • Hoog aanbevolen accommodatie
 • Gedetailleerd reisplan, kaarten en GPS-tracks
 • Bagage vervoer
 • Ontbijt
 • Insider Tips
 • 24/7 Support
vanaf £1029 per persoon*
*Er geldt ook een toeslag voor een eenpersoonskamer als een eenpersoonskamer wordt geboekt (Een kamer voor één persoon) BOEK NU
 • Dag 1 Aankomst in Milngavie

  Vanaf uw aankomstpunt, maak gebruik van de openbaar vervoer informatie die wij u verstrekken, om uw reis naar Milngavie te maken.

 • Dag 2 Milngavie - Drymen

  21 km 5-7 Uur 300 Meter

  Binnen enkele minuten na het verlaten van de stad Milngavie in de buitenwijken van Glasgow bent u, als bij toverslag, in het prachtige Schotse platteland. De wandeling van vandaag is de perfecte wandeling voor het losmaken van de spieren met vreedzame boswandelingen en zachte plattelandpaden. U heeft zelfs de mogelijkheid om de beroemde Glengoyne whiskydistilleerderij te bezoeken – een borrel zal u voldoende brandstof geven voor de wandelingen die komen gaan!

 • Dag 3 Drymen - Rowardennan

  24 km 6-8 Uur 650 Meter

  De klim naar de schouder van Conic Hill (300 m) is de eerste echte uitdaging van deze wandeltocht, maar het geweldige uitzicht over Loch Lomond maakt elke stap de moeite waard. Vanaf hier daalt het pad af naar de oever van het meer bij Balmaha. Zet uw wandeling voort door het bos gelegen naast het meer en wandel helemaal door naar de kleine nederzetting Rowardennan.

 • Dag 4 Rowardennan - Inverarnan

  24 km 7-9 Uur 630 Meter

  Een uitdagende wandeling langs de oostelijke oever van Loch Lomond neemt u helemaal naar de noordzijde van het meer. De route gaat voornamelijk via rustige bosrijke paden. Kijk onderweg uit naar de grot van Rob Roy – één van de vele verstopplekken gebruikt door de meest gerenommeerde voortvluchtige van Schotland.

 • Dag 5 Inverarnan - Tyndrum

  20 km 5-7 Uur 600 Meter

  Een rustig oplopend pad leidt u de vallei van de rivier Falloch op, met een prachtig uitzicht op de omliggende bergen. Na het passeren van het halverwege punt van de wandeling, in de buurt van het dorp Crianlarich, neemt het pad u voorbij de ruïnes van St Fillan’s Priory en het dorp Tyndrum binnen.

 • Dag 6 Tyndrum - Inveroran

  15 km 4-5 Uur 350 Meter

  Het pad van Tyndrum naar de brug van Orchy volgt het spoorlijn door een prachtig dal. Van de brug van Orchy laat u de beschaving achter en komt u op één van de meer afgelegen delen van de route. Het uitzicht vanaf Mam Carraig over Tulla Loch is prachtig – zorg ervoor dat de batterij van uw camera opgeladen is!

 • Dag 7 Inveroran - Kingshouse

  16 km 4-6 Uur 330 Meter

  Wandelen over de blootgestelde Rannoch Moor kan de meest plezierige dag van uw reis zijn of, als het weer zich misdraagt, de meest uitdagende. Als de zon schijnt, is het uitzicht op de omliggende bergen adembenemend. Als het regent, is er nergens te schuilen. Hoe dan ook, de reis zal onvergetelijk zijn!

 • Dag 8 Kingshouse - Kinlochleven

  14 km 4-6 Uur 450 Meter

  De wandeling van vandaag behelst een klim dat plaatselijk bekend staat als De Duivelstrap. Met een dergelijke naam is het veilig om te veronderstellen dat uw benen een goede training zullen krijgen! Maar we delen graag een klein geheim met u – het is helemaal zo slecht nog niet. En het uitzicht vanaf de top over de bergketen Ben Nevis maakt het meer dan goed.

 • Dag 9 Kinlochleven - Fort William

  25 km 6-8 Uur 730-790 Meter

  Een steile klim vanuit Kinlochleven laat de adrenaline vrij snel stromen, maar zoals altijd zorgt het spectaculaire landschap voor voldoende compensatie. Na de eerste klim dwaalt een oude militaire weg rustig door de prachtige Glen Nevis vallei. Uiteindelijk, zodra u de hoek om gaat, ligt de formidabele piek van Ben Nevis voor u. Maar dat is voor een andere dag – u daalt in plaats daarvan af langs boswegen naar de stad Fort William.

 • Dag 10 Vertrek vanuit Fort William

Meer informatie over de West Highland Way