West Highland Way Hiking Tour Scotland - a waymarker points the way.

DAG 1: Aankomst in Tarbet

Vanaf uw aankomstpunt, maak gebruik van de openbaar vervoer informatie die wij u verstrekken om uw reis naar Tarbet te maken.

DAG 2: Rowardennan naar Crianlarich

Afstand 32km • Gemiddelde wandeltijd 8 - 11 uur • Hoogteverschil(↑) 950m

Een uitdagende wandeling langs de oostelijke oever van Loch Lomond brengt u helemaal tot aan het noordelijke uiteinde van het meer. De route loopt vooral langs rustige bospaden. Kijk onderweg uit naar de grot van Rob Roy - één van de vele schuilplaatsen gebruikt door de meeste bekende outlaw van Schotland. Een zacht oplopend pad leidt u de River Falloch Vallei op met een prachtig uitzicht over de omliggende bergen. Op een kruispunt op het pad kunt u via een uitloper afdalen naar het dorp Crianlarich – het halverwege punt van de wandeling.

DAG 3: Crianlarich naar Inveroran

26km • 5 - 8 uur • (↑) 550m

Vanaf Crianlarich klim bergop weer om op het pad te komen. Ga verder langs een rustig bospad voordat het pad uiteindelijk naar een boerderij afdaalt, waar u langs de ruïnes van de Sint-Fillan Priorij komt, opgericht door de Schotse held Robert the Bruce in de 14e eeuw. Het pad van Tyndrum naar de brug van Orchy volgt het spoorlijn door een prachtig dal. Van de brug van Orchy laat u de beschaving achter en komt u op één van de meer afgelegen delen van de route. Het uitzicht vanaf Mam Carraig over Tulla Loch is prachtig - zorg ervoor dat de batterij van uw camera opgeladen is!

carn_daimh-photos_speyside_whisky-trail.jpg