West Highland Way Hiking Tour Scotland - a waymarker points the way.

DAG 1: Aankomst in Milngavie

Vanaf uw aankomstpunt, maak gebruik van de openbaar vervoer informatie die wij u verstrekken, om uw reis naar Milngavie te maken.

DAG 2: Milngavie naar Drymen

Afstand 21km • Gemiddelde Wandeltijd 4-6 uur • Hoogteverschil (↑) 300m

Binnen enkele minuten na het verlaten van de stad Milngavie in de buitenwijken van Glasgow bent u, als bij toverslag, in het prachtige Schotse platteland. De wandeling van vandaag is de perfecte wandeling voor het losmaken van de spieren met vreedzame boswandelingen en zachte plattelandpaden. U heeft zelfs de mogelijkheid om de beroemde Glengoyne whiskydistilleerderij te bezoeken - een borrel zal u voldoende brandstof geven voor de wandelingen die komen gaan!

DAG 3: Drymen naar Rowardennan

24km • 6 - 8 uur • (↑) 650m

De klim naar de schouder van Conic Hill (300 m) is de eerste echte uitdaging van deze wandeltocht, maar het geweldige uitzicht over Loch Lomond maakt elke stap de moeite waard. Vanaf hier daalt het pad af naar de oever van het meer bij Balmaha. Zet uw wandeling voort door het bos gelegen naast het meer en wandel helemaal door naar de kleine nederzetting Rowardennan.

DAG 4: Rowardennan naar Inverarnan

23km • 6 - 9 uur • (↑) 600m

Een uitdagende wandeling langs de oostelijke oever van Loch Lomond neemt u helemaal naar de noordzijde van het meer. De route gaat voornamelijk via rustige bosrijke paden. Kijk onderweg uit naar de grot van Rob Roy - één van de vele verstopplekken gebruikt door de meest gerenommeerde voortvluchtige van Schotland.

DAG 5: Inverarnan naar Tyndrum

20km • 5 - 7 uur • (↑) 550m

Een rustig oplopend pad leidt u de vallei van de rivier Falloch op, met een prachtig uitzicht op de omliggende bergen. Na het passeren van het halverwege punt van de wandeling, in de buurt van het dorp Crianlarich, neemt het pad u voorbij de ruïnes van St Fillan’s Priory en het dorp Tyndrum binnen.

arran_coastal_path-hiking_scotland.jpg