> Schotland Wandelreizen > Fife Coastal Path > 7-Dagen / 6-Nachten Uitdagend

Fife Coastal Path

Lesen Sie mehr über den Fife Coastal Path

Uw zelfgeleide wandeltocht omvat:

 • Hoog aanbevolen accommodatie
 • Gedetailleerd reisplan, kaarten en GPS-tracks
 • Bagage vervoer
 • Ontbijt
 • Insider Tips
 • 24/7 Support
vanaf £799 per persoon*
*Er geldt ook een toeslag voor een eenpersoonskamer als een eenpersoonskamer wordt geboekt (Een kamer voor één persoon) BOEK NU
 • Dag 1 Aankomst in North Queensferry

  Vanaf uw aankomstpunt, maak gebruik van de openbaar vervoer informatie die wij u verstrekken, om uw reis naar North Queensferry te maken.

 • Dag 2 North Queensferry - Kirkcaldy

  28 km 7-9 Uur 360 Meter

  Het Fife Coastal Path begint direct onder de gigantische Firth of Forth spoorbrug. Al snel laat u de denderende treinen achter wanneer het pad naar het oosten naar het prachtige dorp van Aberdour gaat. Vanaf Aberdour volgt het pad de kustlijn naar Burntisland. Een relatief lange weg (ca. 3,5 km) zal u naar het mooie kleine vissersdorpje Kinghorn leiden. Hierna leidt het pad u verder naar het noorden langs de dramatische overblijfselen van Seafield Tower en naar het stadje Kirkcaldy.

 • Dag 3 Kirkcaldy - Lower Largo

  20 km 5-7 Uur 250 Meter

  Kirkcaldy verlatend, loopt een prachtig pad door Ravenscraig Park, dat u helemaal brengt naar Dysart Harbour. Wij adviseren dat u bij het fascinerende bezoekerscentrum en café in het huis van de oude havenmeester stopt. Vanaf hier volgt één van de minst aantrekkelijke delen van de wandeling aangezien de route u leidt door stedelijke gebieden die getroffen zijn door plaatselijk industrieel verval.

 • Dag 4 Lower Largo - Crail

  27 km 7-9 Uur 270 Meter

  Als u van prachtige zandstranden en charmante vissersdorpjes houdt, dan zal dit deel van de route u zeker goed doen. Houd de ogen open voor het standbeeld van Robinson Crusoe in Lower Largo en de ruines van Newark Castle als u St Monans binnenkomt. Indien u trekt heeft, moet u zeker pauzeren in de Anstruther Fish Bar – een voormalige winnaar van de Britse Fish & Chip Shop van het Jaar. Ga vanaf Anstruther verder langs de kust over een mooi afgelegen pad dat u naar het rustiger dorp Crail leidt.

 • Dag 5 Crail - St Andrews

  23 km 5-7 Uur 300 Meter

  Crail achter u latend, loopt u langs de verlaten kustlijn naar Fife Ness, het meest oostelijke punt van de route. In noordelijke richting, passeert u een aantal prachtige golfbanen, onder andere Kingsbarns. Verdergaand langs het strand doorkruist het pad nu wat afgelegen en nogal ruig terrein alvorens aan te komen in Royal St Andrews. Dit drukke stadje, dat door velen wordt beschouwd als de bakermat van het golfspel, is de plek waar Prins William en Kate Middleton naar de universiteit gingen. Het beschikt tevens over een fantastische kathedraal en kasteelruïnes.

 • Dag 6 Leuchars - Newport-on-Tay

  18 km 4-5 Uur 120 Meter

  Transfer naar Leuchars in de ochtend. Na het passeren van de Koninklijke Luchtmachtbasis volgt de route rustige paden en wegen tot in het Tentsmuir Bos. Houd uw ogen open voor de ‘Ice House’ in het midden van het bos. Vissers trokken eens ijs helemaal vanuit Dundee om hun vis vers te houden in deze afgelegen, maar veilige locatie. Hedendaags worden de ruïnes bewoond door kletsende vleermuizen. Neem na uw wandeling de bus van Newport-on-Tay terug naar St Andrews.

 • Dag 7 Vertrek vanuit St Andrews

  Er zijn regelmatige busdiensten van St. Andrews naar Edinburgh en verder naar Glasgow. Volledige details worden verstrekt bij het boeken.

Meer informatie over de Fife Coastal Path