• Dag 1 Aankomst in North Queensferry

  Vanaf uw aankomstpunt, maak gebruik van de openbaar vervoer informatie die wij u verstrekken, om uw reis naar North Queensferry te maken.

 • Dag 2 North Queensferry - Aberdour

  13 km 3-5 Uur 185 Meter

  Het Fife Coastal Path begint direct onder de gigantische Firth of Forth spoorbrug. Al snel laat u de denderende treinen achter wanneer het pad naar het oosten langs de kust naar het prachtige dorp van Aberdour gaat.

 • Dag 3 Aberdour - Kirkcaldy

  15 km 4-6 Uur 180 Meter

  Vanuit Aberdour volgt het pad de kustlijn naar Burntisland. Een relatief lange weg (ca. 3,5 km) zal u naar het mooie kleine vissersdorpje Kinghorn leiden – een leuke plek om te stoppen voor de lunch. Hierna leidt het pad u verder naar het noorden langs de dramatische overblijfselen van Seafield Tower en naar het stadje Kirkcaldy.

 • Dag 4 Kirkcaldy - Leven

  17 km 4-6 Uur 180 Meter

  Kirkcaldy verlatend, loopt een prachtig pad door Ravenscraig Park, dat u helemaal brengt naar Dysart Harbour. Wij adviseren dat u bij het fascinerende bezoekerscentrum en een café in het huis van de oude havenmeester stopt. Vanaf hier volgt één van de minst aantrekkelijke delen van de wandeling aangezien de route u leidt door stedelijke gebieden die getroffen zijn door plaatselijk industrieel verval.

 • Dag 5 Leven - Elie

  15 km 4-5 Uur 140 Meter

  Als u van prachtige zandstranden en charmante vissersdorpjes houdt, dan zal dit deel van de route u zeker goed doen. Kijk uit naar het standbeeld van Robinson Crusoe in Lower Largo.

 • Dag 6 Elie - Crail

  17 km 4-6 Uur 150 Meter

  Een andere mooie wandeling die begint met de ruïnes van Newark Castle op weg naar St Monans. Daarna wandelt u door het populaire toeristische dorp Anstruther, waar een bezoek aan het visserijmuseum zeker de moeite waard is. En indien u trekt heeft, moet u zeker pauzeren in de Anstruther Fish Bar – een voormalige winnaar van de Britse Fish & Chip Shop van het Jaar.

 • Dag 7 Crail - Kingsbarns

  10 km 3-4 Uur 100 Meter

  Crail achter u latend, loopt u langs de verlaten kustlijn naar Fife Ness, het meest oostelijke punt van de route. In noordelijke richting passeert u een aantal prachtige golfbanen, onder andere Kingsbarns. Dit is nogal een korte wandeling – dus u kunt alle tijd nemen om van de prachtige omgeving te genieten.

 • Dag 8 Kingsbarns - St Andrews

  13 km 4-5 Uur 210 Meter

  Terugkerend naar het strand doorkruist de route nu wat afgelegen en nogal ruig terrein alvorens aan te komen in Royal St Andrews. Dit drukke stadje, dat door velen wordt beschouwd als de bakermat van het golfspel, is de plek waar Prins William en Kate Middleton naar de universiteit gingen. Het beschikt tevens over een fantastisch kathedraal en kasteelruïnes.

 • Dag 9 Leuchars - Tayport

  15 km 4-5 Uur 100 Meter

  Transfer naar Leuchars in de ochtend. Na het passeren van de Koninklijke Luchtmachtbasis volgt de route rustige paden en wegen tot in het Tentsmuir Bos. Kijk uit naar de Ice House in het midden van het bos. Vissers trokken eens ijs helemaal vanuit Dundee om hun vis vers te houden in deze afgelegen, maar veilige locatie. Hedendaags worden de ruïnes bewoond door kletsende vleermuizen. Neem na uw wandeling de bus van Tayport terug naar St Andrews.

 • Dag 10 Vertrek vanuit St Andrews

  Er zijn regelmatige busdiensten van St. Andrews naar Edinburgh en verder naar Glasgow. Volledige details worden verstrekt bij het boeken.

Meer informatie over de Fife Coastal Path