Fife Coastal Path

Lesen Sie mehr über den Fife Coastal Path

Uw zelfgeleide wandeltocht omvat:

 • Hoog aanbevolen accommodatie
 • Gedetailleerd reisplan, kaarten en GPS-tracks
 • Bagage vervoer
 • Ontbijt
 • Insider Tips
 • 24/7 Support
vanaf £899 per persoon*
*Er geldt ook een toeslag voor een eenpersoonskamer als een eenpersoonskamer wordt geboekt (Een kamer voor één persoon) BOEK NU
 • Dag 1 Aankomst in North Queensferry

  Vanaf uw aankomstpunt, maak gebruik van de openbaar vervoer informatie die wij u verstrekken, om uw reis naaro North Queensferry te maken.

 • Dag 2 North Queensferry - Burntisland

  19 km 5-7 Uur 270 Meter

  Het Fife Coastal Path begint direct onder de gigantische Firth of Forth spoorbrug. Al snel laat u de denderende treinen achter wanneer het pad naar het oosten naar het prachtige dorp van Aberdour gaat. Vanaf hier volgt het pad de kustlijn naar Burntisland.

 • Dag 3 Burntisland - Leven

  26/21 km 6-9 Uur 300/260 Meter

  Begin uw wandeling vanuit Burntisland of neem ’s ochtends een trein naar het mooie vissersdorpje Kinghorn. Vanaf daar gaat het pad in noordelijke richting verder, langs de dramatische overblijfselen van Seafield Tower en naar het kleine stadje Kirkcaldy. Ga verder door Ravenscraig Park naar Dysart Harbour – maak een stop in het fascinerende bezoekerscentrum en café in het Huis van de oude havenmeester. Vanaf hier volgt één van de minst aantrekkelijke delen van de wandeling aangezien de route u leidt door stedelijke gebieden die zijn getroffen door plaatselijk industrieel verval.

 • Dag 4 Leven - Anstruther

  25 km 6-8 Uur 250 Meter

  Met zijn glorieuze zandstranden en charmante vissersdorpjes is dit een geweldig deel van het pad. Kijk uit naar het standbeeld van Robinson Crusoe in Lower Largo, de thuisbasis van Alexander Selkirk, de echte inspiratiebron voor dit fictieve personage. Bij Elie Ness kunt u het 18e-eeuwse zomerbadhuis van Lady Anstruther bezoeken en iets verderop de ruïnes van het 13e-eeuwse Newark Castle, voordat het pad verder leidt naar St Monans en Pittwenweem. In het populaire en toeristische dorpje Anstruther is een bezoek aan het Fisheries Museum de moeite waard en als u van fish & chips houdt, stop dan zeker even bij de Anstruther Fish Bar – een vorige winnaar van de UK Fish & Chip Shop of the Year.

 • Dag 5 Anstruther - Kingsbarns

  16.5 km 4-6 Uur 170 Meter

  Wat verder langs de kust passeert u al snel de Caiplie Caves, kort voordat u aankomt in het rustige dorpje Crail. Passeer een voormalig vliegveld en het ‘Kilmining Wildlife Reserve’ op weg naar Fife Ness, het meest oostelijke punt van het pad, waar de route naar het westen draait en de uitzichten veranderen. Onderweg passeert u een aantal prachtige golfbanen, geen betere dan Kingsbarns zelf.

 • Dag 6 Kingsbarns - St Andrews

  13 km 3-5 Uur 210 Meter

  Terugkerend naar het strand doorkruist de route nu wat afgelegen en nogal ruig terrein alvorens aan te komen in Royal St Andrews. Dit drukke stadje, dat door velen wordt beschouwd als de bakermat van het golfspel, is de plek waar Prins William en Kate Middleton naar de universiteit gingen. Het beschikt tevens over een fantastisch kathedraal en kasteelruïnes.

 • Dag 7 Leuchars - Newport-on-Tay

  18 km 4-6 Uur 120 Meter

  Transfer naar Leuchars in de ochtend. Na het passeren van de Koninklijke Luchtmachtbasis volgt de route rustige paden en wegen tot in het Tentsmuir Bos. Houd uw ogen open voor de ‘Ice House’ in het midden van het bos. Vissers trokken eens ijs helemaal vanuit Dundee om hun vis vers te houden in deze afgelegen, maar veilige locatie. Hedendaags worden de ruïnes bewoond door kletsende vleermuizen. Neem na uw wandeling de bus van Newport-on-Tay terug naar St Andrews.

 • Dag 8 Vertrek vanuit St Andrews

  Er zijn regelmatige busdiensten van St. Andrews naar Edinburgh en verder naar Glasgow. Volledige details worden verstrekt bij het boeken.

Meer informatie over de Fife Coastal Path