> Ierland Wandelreizen > Wicklow Mountains > Uitdagende Wandelreizen > 6-Dagen / 5-Nachten Uitdagend (Wicklow Way)

Wicklow Mountains

Lesen Sie mehr über den Wicklow Mountains

Uw zelfgeleide wandeltocht omvat:

 • Hoog aanbevolen accommodatie
 • Gedetailleerd reisplan, kaarten en GPS-tracks
 • Bagage vervoer
 • Ontbijt
 • Insider Tips
 • 24/7 Support
vanaf €659 per persoon*
*Er geldt ook een toeslag voor een eenpersoonskamer als een eenpersoonskamer wordt geboekt (Een kamer voor één persoon) BOEK NU
 • Dag 1 Aankomst in Tinahely

  Vanuit het punt van aankomst, gebruik de informatie over het openbaar vervoer die we verstrekken om naar Tinahely te reizen.

 • Dag 2 Tinahely - Iron Bridge

  20 km 5-7 Uur 550 Meter

  Een eenvoudige klim leidt het dorp uit, om onder Ballycumber Hill samen te komen met de Wicklow Way. Na het passeren van een oud ringfort omzoomt de route het kleine dorpje Moyne voordat het in dichtbegroeid bosgebied rondom Ballygobban Mountain voert. Een afdaling naar de Ow River Valley brengt u naar de Iron Bridge vanwaar u naar uw accommodatie wordt gebracht.

 • Dag 3 Iron Bridge - Laragh

  29 km 7-10 Uur 800 Meter

  U wordt naar de Iron Bridge gebracht, waarvandaan u naar de beboste top van de Carrickashane Mountain klimt. Vanuit de oude militaire weg, die is aangelegd na de Ierse opstand in 1798, leidt de route door bossen naar de schouder van Slieve Maan voordat deze afdaalt naar het kruispunt in Glenmalure. Een geleidelijke afdaling door de bossen boven de vallei van Glenmalure wordt opgevolgd door een korte, steile klim naar Lugduff Gap. Vervolgens daalt u af naar Glendalough via de Wicklow Way.

 • Dag 4 Glenealo Valley en de Spinc

  13 km 4-6 Uur 550 Meter

  Deze populaire wandeling maakt geen deel uit van de Wicklow Way, maar biedt een aantal van de meest spectaculaire landschappen in Wicklow. Na een bezoek aan de vredige vallei van Glendasan volgt u de Miners Road in Glendalough naar het oude ‘mijnwerkersdorp’. Een verkwikkende klim brengt u naar een brug aan de top van de vallei van waaruit honderden houten brugdelen u naar een bergkam boven het meer leiden. Hier heeft u spectaculaire uitzichten over Glendalough. Daal via de Poulanass Waterfall af naar de twee meren en het kloosterdorp.

  Als u op zoek bent naar wat meer uitdaging kunt u deze wandeling combineren met een luswandeling over Trooperstown Hill waarmee u 12 km meer loopt en 390 m extra klimt (+ 3-5 uur).

 • Dag 5 Laragh - Enniskerry

  26/29 km 7-10 Uur 950/1250 Meter

  Ga de Glenmacnass River over, van waaruit u de weg langs Paddock Hill omhoog vindt en vervolgens afdaalt naar Oldbridge. Wanneer het lekker weer is kunt u de kans benutten om de Scarr Mountain (641 m) onderweg te beklimmen. De route passeert bovenlangs de iconic Lough Tay, het beroemde Guinness Lake en de setting voor vele films en televisieseries. Van daaruit klimt u naar White Hill en rond het grootste deel van de Djouce mountain voordat u langs Powerscourt Waterfall afdaalt naar de Crone Woods. Een korte rit brengt u naar uw B&B.

 • Dag 6 Vertrek uit Enniskerry

  Er gaan regelmatige busdiensten vanuit Enniskerry naar Dublin City. We voorzien u graag van verdere details op aanvraag.

Meer informatie over de Wicklow Mountains