> Ierland Wandelreizen > Kerry Way > Uitdagende Wandelreizen > 10-Dagen / 9-Nachten Uitdagend 👣

Kerry Way

Lesen Sie mehr über den Kerry Way

Uw zelfgeleide wandeltocht omvat:

 • Hoog aanbevolen accommodatie
 • Gedetailleerd reisplan, kaarten en GPS-tracks
 • Bagage vervoer
 • Ontbijt
 • Insider Tips
 • 24/7 Support
 • Krijg onderweg toegang tot uw tourgegevens en documenten met uw aangewezen Hillwalk Tours-account
vanaf €1129 per persoon*
*Er geldt ook een toeslag voor een eenpersoonskamer als een eenpersoonskamer wordt geboekt (Een kamer voor één persoon) BOEK NU
 • Dag 1 Aankomst in Killarney

  Vanaf uw aankomstpunt, maak gebruik van de openbaar vervoer informatie die wij u verstrekken, om uw reis naar Killarney te maken.

 • Dag 2 Killarney - Bridia Valley

  32 km 8-10 Uur 820 Meter

  Met uw pension als uitgangspunt, arriveert u al snel bij Muckross House en zijn prachtige tuinen. Dit is het hart van het National Park Killarney. Ga door voorbij de Torcwaterval en wandel over de Old Kenmare Road – een oude weg over de bergen, al tijden afgesloten voor verkeer.

 • Dag 3 Bridia Valley - Glenbeigh

  22/27 km 6-9 Uur 690/760 Meter

  Vandaag ziet u waarschijnlijk meer schapen dan mensen, omdat u bij het meest woeste landschap van Ierland bent aangekomen. Dankzij twee spitse kuitenbijtende bergkammen, worden uw beenspieren flink op de proef gesteld, maar, zoals altijd zijn de fantastische uitzichten het meer dan waard. Dan kunt u uit twee verschillende paden rond de Seefinberg kiezen. Het maakt niet uit welke u kiest, ze zijn allebei mooi!

 • Dag 4 Glenbeigh - Foilmore

  20 km 5-7 Uur 425/550 Meter

  U heeft vandaag de keuze om het prachtige Rossbeigh Strand te bezoeken voordat een oud koetspad u rond Drung Hill naar een bergpas boven het oude spoorwegviaduct brengt – een overblijfsel van de oude lokale handelsroutes. Daal af in de Ferta River vallei en vervolg uw weg naar Foilmore.

 • Dag 5 Foilmore - Waterville

  22 km 6-8 Uur 850 Meter

  Vandaag hoeft u geen grote hoogten te beklimmen, maar deze wandeling kan toch wel één van de meer veeleisende van uw tocht zijn. Waterville is één van de meest westelijk gelegen plaatsjes van Ierland, en staat bekend om haar spectaculaire zonsondergangen. Let ook op het beeld van Charlie Chaplin, vlak naast het strand.

 • Dag 6 Waterville - Caherdaniel - Option 1/2

  13-16/28 km 4-5/7-10 Uur 350/960 Meter

  Vandaag heeft u twee opties:

  Optie 1: 13-16km / 4-5 uur/ 350m

  Hallelujah! Na enkele dagen wandelen zouden uw voeten wel eens kunnen beslissen dat deze korte wandeling precies is wat de doctor heeft voorgeschreven. Met de Atlantische Oceaan aan uw rechterkant en het Curranemeer aan de linkerkant is dit een van Ierland’s mooiste kustwandelingen. Als u ervoor kiest om het Derrynane mass path te volgen kunt u zelfs uw tenen in de zee laten duiken op een van de prachtige stranden langs het pad.

  Optie 2: 28km / 7-10 uur/ 960m

  Bent u een flinke doorzetter en heeft u toevallig nog een beetje energie over? Dan zal deze grandioze route uw moeite ruimschoots vergoeden. Na het beklimmen van Windy Gap -het hoogste punt van de Kerry Way- daalt u zachtjes af naar Caherdaniel. Tijdens deze afdaling heeft u volop tijd om lekker te genieten van het indrukwekkende landschap.

 • Dag 7 Caherdaniel - Sneem

  17 km 4-6 Uur 440 Meter

  De route vandaag volgt een oude ‘boter’ weg,  (in de 19e eeuw gebruikt om boter te vervoeren) naar Cork.  De historische ringfort Staigue is ongeveer 2000 jaar oud en ligt  een beetje van de weg af. Het is echter zeker de moeite waard om hier een stukje voor om te lopen.

 • Dag 8 Sneem - Kenmare

  32 km 7-10 Uur 690 Meter

  Na het kruisen van de snelstromende Blackwaterrivier daalt u af naar de rotskust van de baai van Kenmare – een mooie omgeving voor een picknick, met een schitterend uitzicht over het Beara-schiereiland. Kenmare zelf is een gezellige marktplaats die bekend staat om haar goede restaurants en pubs waar u door de sfeervolle Ierse muziek vanzelf naar binnen loopt.

 • Dag 9 Kenmare - Killarney

  24 km 6-8 Uur 675 Meter

  Deze wandeling is een mooie manier om uw tour af te maken. Volg de rustige Old Kenmare Road omhoog de heuvels in en dan verder naar Esknamucky Glen, waar u soms Ierse edelherten kunt spotten. Vanaf hier herloopt u de wandeling van Dag 2, door de vallei, langs de Torc-waterval, de Muckross Abbey en weer terug naar Killarney.

 • Dag 10 Vertrek uit Killarney

Meer informatie over de Kerry Way