• Dag 1 Aankomst in Tralee

  Vanaf uw aankomstpunt, maak gebruik van de openbaar vervoer informatie die wij u verstrekken, om uw reis naar Tralee te maken.

 • Dag 2 Tralee - Camp*

  18 km 5-7 Uur 300 Meter

  Beginnend langs een voetpad naast het oude Tralee-kanaal passeert u al snel het dorpje Blennerville met zijn beroemde windmolen. Daarna stijgt de route langzaam omhoog langs de kant van de Slieve Mish bergketen. Vanaf dit uitkijkpunt is er een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan. Het pad volgt nu de ruige hellingen van de berg in de richting van het kleine dorpje Camp.

  * Vergeleken met de rest van de route, kan dit deel van het pad nogal modderig zijn. Er wordt momenteel gewerkt aan de kwaliteit van het wandelpad, maar deze verbeteringen zijn mogelijk nog niet in plaats ten tijde van uw wandeling.
 • Dag 3 Camp - Annascaul

  18 km 5-7 Uur 300 Meter

  De vallei van de rivier de Emlagh voert u door het hart van het schiereiland Dingle en naar de zuidkust. Trakteer uzelf op een ijsje en maak een wandeling langs het prachtige strand van Inch Strand voordat u doorwandelt naar het dorpje Annascaul waar u de beroemde South Pole Inn kunt vinden. Annascaul was de thuisbasis van de legendarische Antarctische ontdekkingsreiziger uit het begin van de 20e eeuw, Tom Crean.

 • Dag 4 Annascaul - Dingle Town

  20.5-22 km 6-8 Uur 410 Meter

  Rustige straatjes en landweggetjes leiden  eerst terug naar de zee en langs de ruïnes van het 16e-eeuwse kasteel Minard. Daarna passeert u het dorp Lispole met de overblijfselen van het Lispole-spoorwegviaduct. Vervolgens leiden lagere berghellingen u naar de populaire Gaeltacht-stad Dingle, bekend om zijn muziek, zijn cultuur en Fungie – een dolfijn die van 1984 tot 2020 bezoekers in de haven van Dingle verwelkomde. Een Gaeltacht is een gebied in Ierland waarin de eerste taal niet Engels is maar Iers-Gaelic.

 • Dag 5 Ventry - Slea Head

  11 km 3-5 Uur 310 Meter

  Gratis transfer naar Ventry in de ochtend. De wandeling van vandaag is een van de hoogtepunten van de Dingle Way – een onvergetelijke route die je van het moderne Ierland naar het ‘oude land van mythen en legendes’ voert. Het biedt een prachtige strandwandeling, weidse uitzichten op de kust, vroegchristelijke ‘Bijenkorfhutten’, een fort uit de ijzertijd, de veel gefotografeerde pier bij Dunquin en adembenemende uitzichten vanaf de kliffen naar de mystieke Blasket-eilanden.

 • Dag 6 Slea Head - Ballyferriter

  14-16 km 4-6 Uur 230 Meter

  U duikt steeds dieper in de Gaeltacht en volgt de route langs de Atlantische kust. Onderweg passeert u het oude kustfort van Dún an Óir, met zijn donkere geschiedenis, en enkele van de meest pittoreske en afgelegen stranden van Ierland. Geniet ondertussen van het prachtige uitzicht dat wordt gedomineerd door Sybil Point, de toppen van de Three Sisters, Smerwick Harbour en Mount Brandon, een van de hoogste bergen van Ierland.

 • Dag 7 Ballyferriter - Cuas

  16 km 4-5 Uur 170 Meter

  De route van Ballyferriter naar Cuas gaat eerst verder langs de stranden van de haven van Smerwick, met een optionele omweg om het beroemde Gallarus Oratorium te zien, de meest iconische vroegchristelijke kerk van Ierland.  Loop vervolgens door langs een van de mooiste klifwandelingen in Ierland. Stop voor een drankje in de plaatselijke pub aan de kust, voordat de route u naar het kleine stadje Cuas leidt, terwijl de imposante top van Mount Brandon over elke stap waakt.

 • Dag 8 Cuas - Cloghane

  10-22 km 4-8 Uur 400-720 Meter

  De klim over de schouder van Masatiompan, een noordelijke uitloper van Mount Brandon, is de steilste en hoogste klim op de Dingle Way – maar de uitzichten zijn ongeëvenaard en maken elke inspanning de moeite waard.

  Voor degenen die deze wandeling een beetje te inspannend vinden of voor dagen met slecht weer, bieden we ook een gemakkelijkere ‘zuidelijke route -optie’ naar Cloghane via een oude bergweg met een minder steile klim en afdaling.

 • Dag 9 Cloghane - Scraggane Pier

  16 km 4-5 Uur 30 Meter

  Vanuit Cloghane kom je al snel bij het prachtige Fermoyle Stand, het langste zandstrand langs de Wild Atlantic Way. Het strekt zich uit over meer dan 10 km langs een smal schiereiland in de richting van de “Seven Hogs” – een eilandengroep die ook bekend staat als de “Magharees”. Gratis transfer naar uw accommodatie na de wandeling.

 • Dag 10 Scraggane Pier - Camp

  20 km 5-7 Uur 100 Meter

  Transfer naar Scraggane Pier in de ochtend. Deze etappe volgt de oostkant van het schiereiland door zandduinen en langs lange stranden. Vanaf het dorpje Castlegregory gaat de route verder langs een gevarieerde kustlijn, met kliffen, stranden en kleine landtongen, totdat u aankomt in het kleine dorpje Camp.

 • Dag 11 Camp - Tralee

  18 km 5-7 Uur 250 Meter

  Vanuit Camp keert u terug naar het pad dat u op dag 2 heeft gelopen en die u langs de kant van de Slieve Mish Mountains naar Blennerville brengt – de locatie van de grootste windmolen van Ierland. Een pad langs het oude Tralee scherps-kanaal leidt u terug naar Tralee.

 • Dag 12 Vertrek uit Tralee

Meer informatie over de Dingle Way