> Ierland Wandelreizen > Dingle Way > Rustige Wandelreizen > 10-Dagen / 9-Nachten Rustig

Dingle Way

Lesen Sie mehr über den Dingle Way

Uw zelfgeleide wandeltocht omvat:

 • Hoog aanbevolen accommodatie
 • Gedetailleerd reisplan, kaarten en GPS-tracks
 • Bagage vervoer
 • Ontbijt
 • Insider Tips
 • 24/7 Support
vanaf €979 per persoon*
*Er geldt ook een toeslag voor een eenpersoonskamer als een eenpersoonskamer wordt geboekt (Een kamer voor één persoon) BOEK NU
 • Dag 1 Aankomst in Annascaul

  Vanaf uw aankomstpunt, maak gebruik van de openbaar vervoer informatie die wij u verstrekken, om uw reis naar Annascaul te maken.

 • Dag 2 Annascaul - Dingle Town (Daingean Uí Chúis)

  20.5-22 km 6-8 Uur 510 Meter

  Rustige straatjes en landweggetjes leiden  eerst terug naar de zee en langs de ruïnes van het 16e-eeuwse kasteel Minard. Daarna passeert u het dorp Lispole met de overblijfselen van het Lispole-spoorwegviaduct. Vervolgens leiden lagere berghellingen u naar de populaire Gaeltacht-stad Dingle, bekend om zijn muziek, zijn cultuur en Fungie – een dolfijn die van 1984 tot 2020 bezoekers in de haven van Dingle verwelkomde. Een Gaeltacht is een gebied in Ierland waarin de eerste taal niet Engels is maar Iers-Gaelic.

 • Dag 3 Ventry (Ceann Trá) - Slea Head (Ceann Sléibhe) / Dunquin (Dún Chaoin)

  11-15 km 4-6 Uur 250-390 Meter

  Gratis transfer naar Ventry in de ochtend. De wandeling van vandaag is een van de hoogtepunten van de Dingle Way – een onvergetelijke route die je van het moderne Ierland naar het ‘oude land van mythen en legendes’ voert. Het biedt een prachtige strandwandeling, weidse uitzichten op de kust, vroegchristelijke ‘Bijenkorfhutten’, een fort uit de ijzertijd, de veel gefotografeerde pier bij Dunquin en adembenemende uitzichten vanaf de kliffen naar de mystieke Blasket-eilanden.

 • Dag 4 Slea Head (Ceann Sléibhe) / Dunquin (Dún Chaoin) - Ballyferriter (Baile an Fheirtéaraigh)

  13-17 km 4-6 Uur 220-250 Meter

  U duikt steeds dieper in de Gaeltacht en volgt de route langs de Atlantische kust. Onderweg passeert u het oude kustfort van Dún an Óir, met zijn donkere geschiedenis, en enkele van de meest pittoreske en afgelegen stranden van Ierland. Geniet ondertussen van het prachtige uitzicht dat wordt gedomineerd door Sybil Point, de toppen van de Three Sisters, Smerwick Harbour en Mount Brandon, een van de hoogste bergen van Ierland.

 • Dag 5 Ballyferriter (Baile an Fheirtéaraigh) - Cuas (An Chlais)

  14-15.5 km 4-5 Uur 170 Meter

  De route van Ballyferriter naar Cuas gaat eerst verder langs de stranden van de haven van Smerwick, met een optionele omweg om het beroemde Gallarus Oratorium te zien, de meest iconische vroegchristelijke kerk van Ierland. Loop vervolgens door langs een van de mooiste klifwandelingen in Ierland. Stop voor een drankje in de plaatselijke pub aan de kust, voordat de route u naar het kleine stadje Cuas leidt, terwijl de imposante top van Mount Brandon over elke stap waakt.

 • Dag 6 Cuas (An Chlais) – Cloghane (An Clochán)

  Northern Route: Cuas (An Chlais) – Cloghane (An Clochán) 15-22 km 5-9 Uur 720-1000 Meter Southern Route: Glin North (Na Gleannta Thuaidh) – Cloghane (An Clochán) 10 km 3-4 Uur 400 Meter

  De klim over de schouder van Masatiompan, een noordelijke uitloper van Mount Brandon, is de steilste en hoogste klim op de Dingle Way – maar de uitzichten zijn ongeëvenaard en maken elke inspanning de moeite waard.

  Voor degenen die deze wandeling een beetje te inspannend vinden of voor dagen met slecht weer, bieden we ook een gemakkelijkere ‘zuidelijke route -optie’ naar Cloghane via een oude bergweg met een minder steile klim en afdaling.

 • Dag 7 Cloghane (An Clochán) - Scraggane Pier

  16 km 4-5 Uur 100 Meter

  Vanuit Cloghane kom je al snel bij het prachtige Fermoyle Stand, het langste zandstrand langs de Wild Atlantic Way. Het strekt zich uit over meer dan 10 km langs een smal schiereiland in de richting van de “Seven Hogs” – een eilandengroep die ook bekend staat als de “Magharees”. Gratis transfer naar uw accommodatie na de wandeling.

 • Dag 8 Scraggane Pier - Camp

  21 km 5-7 Uur 100 Meter

  Transfer naar Scraggane Pier in de ochtend. Deze etappe volgt de oostkant van het schiereiland door zandduinen en langs lange stranden. Vanaf het dorpje Castlegregory gaat de route verder langs een gevarieerde kustlijn, met kliffen, stranden en kleine landtongen, totdat u aankomt in het kleine dorpje Camp.

 • Dag 9 Camp - Tralee

  18 km 5-7 Uur 330 Meter

  Vanuit Camp volgt u een pad langs de ruige kant van de Slieve Mish Mountains, met prachtige uitzichten over de Atlantische Oceaan. Vanuit het dorpje Blennerville, de locatie van de grootste windmolen van Ierland, leidt een pad langs het oude Tralee scheeps-kanaal u naar Tralee, de belangrijkste stad in County Kerry.

 • Dag 10 Vertrek uit Tralee

  Er zijn regelmatige bus- en treindiensten vanuit Tralee. Op verzoek verschaffen we u graag meer gedetailleerde informatie.

Meer informatie over de Dingle Way