• Dag 1 Aankomst in Dingle

  Vanaf uw aankomstpunt, maak gebruik van de openbaar vervoer informatie die wij u verstrekken, om uw reis naar Dingle stad te maken.

 • Dag 2 Dingle Town - Dunquin

  22 km 5-7 Uur 520 Meter

  De wandeling van vandaag is een van de hoogtepunten van de Dingle Way – een onvergetelijke route die je van het moderne Ierland naar het ‘oude land van mythen en legendes’ voert. Het biedt een prachtige strandwandeling, weidse uitzichten op de kust, vroegchristelijke ‘Bijenkorfhutten’, een fort uit de ijzertijd, de veel gefotografeerde pier bij Dunquin en adembenemende uitzichten vanaf de kliffen naar de mystieke Blasket-eilanden.

 • Dag 3 Dunquin - Cuas

  27 km 6-8 Uur 290 Meter

  U duikt steeds dieper in de Gaeltacht en volgt de route langs de Atlantische kust en enkele van de meest pittoreske en afgelegen stranden van Ierland. Bij de baai van Smerwick Harbour kunt u een optionele omweg maken om het beroemde Gallarus Oratorium te zien, de meest iconische vroegchristelijke kerk van Ierland. Loop vervolgens door langs een van de mooiste klifwandelingen in Ierland. Stop voor een drankje in de plaatselijke pub aan de kust, voordat de route u naar het kleine stadje Cuas leidt, terwijl de imposante top van Mount Brandon over elke stap waakt.

 • Dag 4 Cuas - Cloghane

  10-22 km 4-8 Uur 400-720 Meter

  De klim over de schouder van Masatiompan, een noordelijke uitloper van Mount Brandon, is de steilste en hoogste klim op de Dingle Way – maar de uitzichten zijn ongeëvenaard en maken elke inspanning de moeite waard.

  Voor degenen die deze wandeling een beetje te inspannend vinden of voor dagen met slecht weer, bieden we ook een gemakkelijkere ‘zuidelijke route -optie’ naar Cloghane via een oude bergweg met een minder steile klim en afdaling.

 • Dag 5 Cloghane - Scraggane Pier

  16 km 4-5 Uur 30 Meter

  Vanuit Cloghane kom je al snel bij het prachtige Fermoyle Stand, het langste zandstrand langs de Wild Atlantic Way. Het strekt zich uit over meer dan 10 km langs een smal schiereiland in de richting van de “Seven Hogs” – een eilandengroep die ook bekend staat als de “Magharees”. Gratis transfer naar uw accommodatie na de wandeling.

 • Dag 6 Scraggane Pier - Camp

  20 km 5-7 Uur 100 Meter

  Transfer naar Scraggane Pier in de ochtend. Deze etappe volgt de oostkant van het schiereiland door zandduinen en langs lange stranden. Vanaf het dorpje Castlegregory gaat de route verder langs een gevarieerde kustlijn, met kliffen, stranden en kleine landtongen, totdat u aankomt in het kleine dorpje Camp.

 • Dag 7 Vertrek uit Camp

  Neem de bus van Camp naar Tralee. Er zijn regelmatige bus- en treindiensten vanuit Tralee. Op verzoek verschaffen we u graag meer gedetailleerde informatie.

Meer informatie over de Dingle Way