> Ierland Wandelreizen > Dingle Way > Gemiddelde Wandelreizen > 6-Dagen / 5-Nachten Gemiddeld

Dingle Way

Lesen Sie mehr über den Dingle Way

Uw zelfgeleide wandeltocht omvat:

 • Hoog aanbevolen accommodatie
 • Gedetailleerd reisplan, kaarten en GPS-tracks
 • Bagage vervoer
 • Ontbijt
 • Insider Tips
 • 24/7 Support
vanaf €619 per persoon*
*Er geldt ook een toeslag voor een eenpersoonskamer als een eenpersoonskamer wordt geboekt (Een kamer voor één persoon) BOEK NU
 • Dag 1 Aankomst in Camp

  Vanaf uw aankomstpunt, maak gebruik van de openbaar vervoer informatie die wij u verstrekken, om uw reis naar Camp te maken.

 • Dag 2 Camp - Annascaul

  17 km 5-7 Uur 400 Meter

  De vallei van de rivier de Emlagh voert u door het hart van het schiereiland Dingle en naar de zuidkust. Trakteer uzelf op een ijsje en maak een wandeling langs het prachtige strand van Inch Strand voordat u doorwandelt naar het dorpje Annascaul waar u de beroemde South Pole Inn kunt vinden. Annascaul was de thuisbasis van de legendarische Antarctische ontdekkingsreiziger uit het begin van de 20e eeuw, Tom Crean.

 • Dag 3 Annascaul - Dingle Town (Daingean Uí Chúis)

  20.5-22 km 6-8 Uur 510 Meter

  Rustige straatjes en landweggetjes leiden eerst terug naar de zee en langs de ruïnes van het 16e-eeuwse kasteel Minard. Daarna passeert u het dorp Lispole met de overblijfselen van het Lispole-spoorwegviaduct. Vervolgens leiden lagere berghellingen u naar de populaire Gaeltacht-stad Dingle, bekend om zijn muziek, zijn cultuur en Fungie – een dolfijn die van 1984 tot 2020 bezoekers in de haven van Dingle verwelkomde. Een Gaeltacht is een gebied in Ierland waarin de eerste taal niet Engels is maar Iers-Gaelic.

 • Dag 4 Dingle (Daingean Uí Chúis) - Dunquin (Dún Chaoin)

  22 km 6-8 Uur 550 Meter

  De wandeling van vandaag is een van de hoogtepunten van de Dingle Way – een onvergetelijke route die je van het moderne Ierland naar het ‘oude land van mythen en legendes’ voert. Het biedt een prachtige strandwandeling, weidse uitzichten op de kust, vroegchristelijke ‘Bijenkorfhutten’, een fort uit de ijzertijd, de veel gefotografeerde pier bij Dunquin en adembenemende uitzichten vanaf de kliffen naar de mystieke Blasket-eilanden.

 • Dag 5 Dunquin (Dún Chaoin) - Cuas (An Chlais)

  25 km 6-8 Uur 370 Meter

  U duikt steeds dieper in de Gaeltacht en volgt de route langs de Atlantische kust en enkele van de meest pittoreske en afgelegen stranden van Ierland. Bij de baai van Smerwick Harbour kunt u een optionele omweg maken om het beroemde Gallarus Oratorium te zien, de meest iconische vroegchristelijke kerk van Ierland. Loop vervolgens door langs een van de mooiste klifwandelingen in Ierland. Stop voor een drankje in de plaatselijke pub aan de kust, voordat de route u naar het kleine stadje Cuas leidt, terwijl de imposante top van Mount Brandon over elke stap waakt.

 • Dag 6 Vertrek uit Cuas (An Chlais)

  In de ochtend wordt u om 10 uur naar Dingle Town afgezet. Er zijn regelmatige busdiensten vanuit Dingle Town. Op verzoek verschaffen we u graag meer gedetailleerde informatie.

Meer informatie over de Dingle Way