> Ierland Wandelreizen > Dingle Way > Gemiddelde Wandelreizen > 10-Dagen / 9-Nachten Gemiddeld 👣

Dingle Way

Lesen Sie mehr über den Dingle Way

Uw zelfgeleide wandeltocht omvat:

 • Hoog aanbevolen accommodatie
 • Gedetailleerd reisplan, kaarten en GPS-tracks
 • Bagage vervoer
 • Ontbijt
 • Insider Tips
 • 24/7 Support
vanaf €979 per persoon*
*Er geldt ook een toeslag voor een eenpersoonskamer als een eenpersoonskamer wordt geboekt (Een kamer voor één persoon) BOEK NU
 • Dag 1 Aankomst in Tralee

  Vanaf uw aankomstpunt, maak gebruik van de openbaar vervoer informatie die wij u verstrekken, om uw reis naar Tralee te maken.

 • Dag 2 Tralee - Camp*

  18 km 5-7 Uur 400 Meter

  Beginnend langs een voetpad naast het oude Tralee-kanaal passeert u al snel het dorpje Blennerville met zijn beroemde windmolen. Daarna stijgt de route langzaam omhoog langs de kant van de Slieve Mish bergketen. Vanaf dit uitkijkpunt is er een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan. Het pad volgt nu de ruige hellingen van de berg in de richting van het kleine dorpje Camp.

  * Vergeleken met de rest van de route, kan dit deel van het pad nogal modderig zijn. Er wordt momenteel gewerkt aan de kwaliteit van het wandelpad, maar deze verbeteringen zijn mogelijk nog niet in plaats ten tijde van uw wandeling.
 • Dag 3 Camp - Annascaul

  17 km 5-7 Uur 400 Meter

  De vallei van de rivier de Emlagh voert u door het hart van het schiereiland Dingle en naar de zuidkust. Trakteer uzelf op een ijsje en maak een wandeling langs het prachtige strand van Inch Strand voordat u doorwandelt naar het dorpje Annascaul waar u de beroemde South Pole Inn kunt vinden. Annascaul was de thuisbasis van de legendarische Antarctische ontdekkingsreiziger uit het begin van de 20e eeuw, Tom Crean.

 • Dag 4 Annascaul - Dingle Town (Daingean Uí Chúis)

  20.5-22 km 6-8 Uur 510 Meter

  Rustige straatjes en landweggetjes leiden eerst terug naar de zee en langs de ruïnes van het 16e-eeuwse kasteel Minard. Daarna passeert u het dorp Lispole met de overblijfselen van het Lispole-spoorwegviaduct. Vervolgens leiden lagere berghellingen u naar de populaire Gaeltacht-stad Dingle, bekend om zijn muziek, zijn cultuur en Fungie – een dolfijn die van 1984 tot 2020 bezoekers in de haven van Dingle verwelkomde. Een Gaeltacht is een gebied in Ierland waarin de eerste taal niet Engels is maar Iers-Gaelic.

 • Dag 5 Dingle (Daingean Uí Chúis) - Dunquin (Dún Chaoin)

  22 km 6-8 Uur 550 Meter

  De wandeling van vandaag is een van de hoogtepunten van de Dingle Way – een onvergetelijke route die je van het moderne Ierland naar het ‘oude land van mythen en legendes’ voert. Het biedt een prachtige strandwandeling, weidse uitzichten op de kust, vroegchristelijke ‘Bijenkorfhutten’, een fort uit de ijzertijd, de veel gefotografeerde pier bij Dunquin en adembenemende uitzichten vanaf de kliffen naar de mystieke Blasket-eilanden.

 • Dag 6 Dunquin (Dún Chaoin) - Cuas (An Chlais)

  25 km 6-8 Uur 370 Meter

  U duikt steeds dieper in de Gaeltacht en volgt de route langs de Atlantische kust en enkele van de meest pittoreske en afgelegen stranden van Ierland. Bij de baai van Smerwick Harbour kunt u een optionele omweg maken om het beroemde Gallarus Oratorium te zien, de meest iconische vroegchristelijke kerk van Ierland. Loop vervolgens door langs een van de mooiste klifwandelingen in Ierland. Stop voor een drankje in de plaatselijke pub aan de kust, voordat de route u naar het kleine stadje Cuas leidt, terwijl de imposante top van Mount Brandon over elke stap waakt.

 • Dag 7 Cuas (An Chlais) – Cloghane (An Clochán)

  Northern Route: Cuas (An Chlais) – Cloghane (An Clochán) 15-22 km 5-9 Uur 720-1000 Meter Southern Route: Glin North (Na Gleannta Thuaidh) – Cloghane (An Clochán) 10 km 3-4 Uur 400 Meter

  De klim over de schouder van Masatiompan, een noordelijke uitloper van Mount Brandon, is de steilste en hoogste klim op de Dingle Way – maar de uitzichten zijn ongeëvenaard en maken elke inspanning de moeite waard.

  Voor degenen die deze wandeling een beetje te inspannend vinden of voor dagen met slecht weer, bieden we ook een gemakkelijkere ‘zuidelijke route -optie’ naar Cloghane via een oude bergweg met een minder steile klim en afdaling.

 • Dag 8 Cloghane (An Clochán) - Castlegregory

  27 km 7-8 Uur 200 Meter

  Vanuit Cloghane kom je al snel bij het prachtige Fermoyle Stand, het langste zandstrand langs de Wild Atlantic Way. Het strekt zich uit over meer dan 10 km langs een smal schiereiland in de richting van de “Seven Hogs” – een eilandengroep die ook bekend staat als de “Magharees”. Volg de oostkant van het schiereiland en loop door zand en duinen terug naar het plaatsje Castlegregory.

 • Dag 9 Castlegregory - Tralee

  29 km 7-9 Uur 470 Meter

  Vanaf Castlegregory gaat de route verder langs een gevarieerde kustlijn, met kliffen, stranden en kleine landtongen. Vanuit Camp keert u terug naar het pad dat u op dag 2 heeft gelopen en die u langs de kant van de Slieve Mish Mountains naar Blennerville brengt – de locatie van de grootste windmolen van Ierland. Een pad langs het oude Tralee scherps-kanaal leidt u terug naar Tralee.

 • Dag 10 Vertrek uit Tralee

Meer informatie over de Dingle Way