Connemara & Het westen van Ierland

Lesen Sie mehr über den Connemara & Het westen van Ierland

Uw zelfgeleide wandeltocht omvat:

 • Hoog aanbevolen accommodatie
 • Gedetailleerd reisplan, kaarten en GPS-tracks
 • Bagage vervoer
 • Ontbijt
 • Insider Tips
 • 24/7 Support
vanaf €879 per persoon*
*Er geldt ook een toeslag voor een eenpersoonskamer als een eenpersoonskamer wordt geboekt (Een kamer voor één persoon) BOEK NU
 • Dag 1 Aankomst in Galway City en transfer naar de Aran-eilanden

  Gebruik vanaf uw aankomstpunt de door ons verstrekte informatie over het openbaar vervoer om naar Galway City te gaan. Hiervandaan verstrekken we u de nodige informatie voor uw reis naar de Aran-eilanden.

  N.B. De laatste bus van Galway naar de Ferry terminal richting Aran-eilanden vertrekt om 17.15 uur. Om er zeker van te zijn dat u op tijd bent moet u ervoor zorgen dat u vóór 16.30 uur in Galway aanwezig bent. Als u later dan 16.30 uur in Galway arriveert, dan moet u een extra overnachting in Galway boeken. Zo zorgen wij ervoor dat u een nacht in Galway -city doorbrengt en kunt u de volgende ochtend naar de Aran-eilanden vertrekken.
 • Dag 2 Ontdek Inis Mór - de Westkant

  16/28 km 4-9 Uur 210 Meter

  Tijdens uw reis naar de Aran Islands moet u beslist de Dún Aengus aandoen. Dit fort wordt ook wel het ‘het prachtigste barbaarse monument in Europa’ genoemd.  Het 2.300 jaar oude stenen fort staat op 100 meter hoogte op een klifrand van Inishmore, één van de Araneilanden, indrukwekkend, op een plek boven de golvende Atlantische Oceaan. Een betoverend begin van uw wandelreis.

 • Dag 3 Ontdek Inis Mór - de Oostkant

  12-15 km 3-6 Uur 135 Meter

  Aan deze kant is er genoeg te doen; een mooie kustwandeling van het charmante dorpje Killeany, over het strand naar Dogs Head, tot aan een bezoekje aan nóg een fort uit de ijzertijd (Dún Duchathair). En dan is het weer tijd om de boot te nemen naar het vaste land. Bij aankomst staat een taxi klaar om u terug te brengen naar Oughterard.

 • Dag 4 Oughterard - Maam Valley

  26 km 6-8 Uur 190 Meter

  Een lange wandeling via vlakke, rustige landwegen vanuit Oughterard langs de kust van  het Corribmeer. Dit visrijke meer is geliefd bij hobbyvissers uit de hele wereld. Na het passeren van het meer, doorkruist u prachtige moeraslanden –veel voorkomend in deze buurt – voordat u uw wandeling afsluit in het Maamturkgebergte.

 • Dag 5 Maam Valley - Leenane

  30 km 7-9 Uur 350 Meter

  Vandaag zet u uw beenspieren flink aan het werk want u gaat de Máméan Pass (bergpas van de vogels) beklimmen. Op de top van de bergpas, wacht een mooie verrassing. (Tja, nu moet u wel naar boven klimmen, om erachter te komen wat dat is…)De tocht eindigt op een mooi oud paadje dat over Ierland’s enige fjord uitkijkt.

 • Dag 6 Leenane - Drummin (Optie A / Optie B)

  17/21 km 4-6/5-8 Uur 180/560 Meter

  Vandaag heeft u twee opties:

  Optie A – 21km / 5-8 uur/ 560m

  Met Connemara in de rug, gaat u naar de hooglanden van Zuid-Mayo. U komt hier langs ongelofelijk mooie landschappen. Het fantastische uitzicht over het Lugacolliweemeer is al uw moeite zeker waard. Sluit af met een wandeling door een hoogveenlandschap, en vervolgens via een rustige weg naar het dorpje Drummin.

  Optie B – 17km / 4-6 uur/ 180m

  Als u merkt dat u na al uw inspanningen liever een beetje bij wil komen, kunt u op landwegen door Drummin wandelen en doorgaan naar uw slaapplek, i.p.v. een steile klimpartij op de Sheefryheuvels te ondernemen.

 • Dag 7 Drummin - Westport

  25 km 6-8 Uur 320 Meter

  De heilige berg van Croagh Patrick doemt op tijdens uw wandeling. Volgens een legende heeft St Patrick op de top van deze berg 40 dagen lang gevast in 441 AD. Elk jaar komen daarom duizenden pelgrims hier samen (vaak blootsvoets) om hier hun geloof te beleven.

 • Dag 8 Vertrek uit Westport

Meer informatie over de Connemara & Het westen van Ierland