• Dag 1 Aankomst in Oughterard

  Vanaf uw aankomstpunt, maak gebruik van de openbaar vervoer informatie die wij u verstrekken, om uw reis naar Oughterard te maken.

 • Dag 2 Oughterard (Glann Church) - Maam Valley

  17 km 4-6 Uur 120 Meter

  Een lange wandeling via vlakke, rustige landwegen vanuit Oughterard langs de kust van  het Corribmeer. Dit visrijke meer is geliefd bij hobbyvissers uit de hele wereld. Na het passeren van het meer, doorkruist u prachtige moeraslanden –veel voorkomend in deze buurt – voordat u uw wandeling afsluit in het Maamturkgebergte.

 • Dag 3 Maam Valley - Lough Inagh

  15 km 4-6 Uur 310 Meter

  Vandaag zet u uw beenspieren flink aan het werk want u gaat de Máméan Pass (bergpas van de vogels) beklimmen. Op de top van de bergpas, wacht een mooie verrassing. (Tja, nu moet u wel naar boven klimmen, om erachter te komen wat dat is…)

 • Dag 4 Lough Inagh - Leenane

  15 km 4-6 Uur 100 Meter

  Een spectaculaire wandeling door de bekende hoogveengebieden van Connemara, gesitueerd  in een vallei. Deze prachtige vallei is ingeklemd tussen de Twelve Bens, aan uw linkerhand en het Maamturkgebergte, aan uw rechterhand.De tocht eindigt op een mooi oud paadje dat over Ierland’s enige fjord uitkijkt.

 • Dag 5 Leenane - Drummin (Optie A/Optie B)

  15/21 km 4-6/5-8 Uur 180/560 Meter

  Vandaag heeft u twee opties:

  Optie A – 21km / 5-8 uur/ 560m

  Met Connemara in de rug, gaat u naar de hooglanden van Zuid-Mayo. U komt hier langs ongelofelijk mooie landschappen. Het fantastische uitzicht over het Lugacolliweemeer is al uw moeite zeker waard. Sluit af met een wandeling door een hoogveenlandschap, en vervolgens via een rustige weg naar het dorpje Drummin.

  Optie B – 17km / 4-6 uur/ 180m

  Als u merkt dat u na al uw inspanningen liever een beetje bij wil komen, kunt u op landwegen door Drummin wandelen en doorgaan naar uw slaapplek, i.p.v. een steile klimpartij op de Sheefryheuvels te ondernemen.

 • Dag 6 Drummin - Westport

  19 km 5-7 Uur 280 Meter

  De heilige berg van Croagh Patrick doemt op tijdens uw wandeling. Volgens een legende heeft St Patrick op de top van deze berg 40 dagen lang gevast in 441 AD. Elk jaar komen daarom duizenden pelgrims hier samen (vaak blootsvoets) om hier hun geloof te beleven.

 • Dag 7 Vertrek uit Westport

Meer informatie over de Connemara & Het westen van Ierland