> Ierland Wandelreizen > Beara Way > Uitdagende Wandelreizen > 11-Dagen Uitdagend 👣

Beara Way

Lesen Sie mehr über den Beara Way

Uw zelfgeleide wandeltocht omvat:

 • Hoog aanbevolen accommodatie
 • Gedetailleerd reisplan, kaarten en GPS-tracks
 • Bagage vervoer
 • Ontbijt
 • Insider Tips
 • 24/7 Support
vanaf €959 per persoon*
*Er geldt ook een toeslag voor een eenpersoonskamer als een eenpersoonskamer wordt geboekt (Een kamer voor één persoon) BOEK NU
 • Dag 1 Aankomst in Glengarriff

  Vanaf uw aankomstpunt, maak gebruik van de openbaar vervoer informatie die wij u verstrekken, om uw reis naar Glengarriffte te maken.

 • Dag 2 Glengarriff - Adrigole

  18 km 6-8 Uur 740 Meter

  Rustige wegen en bospaden voeren u door de prachtige bossen van het Glenariff Forest Park naar de afgelegen Coomerkane-vallei. Vanaf daar brengt een steile klim u naar een heuvelrug van het Caha-gebergte die naar Sugarloaf Mountain leidt, waar de Beara Way zijn hoogste punt bereikt op 560 meter. Geniet van een prachtig uitzicht over Bantry Bay voordat u weer afdaalt naar het dorp Adrigole.

 • Dag 3 Adrigole - Castletownbere

  18 of 22 km 6-9 Uur 630 of 700 Meter

  Vandaag passeert u de beroemde Hungry Hill – een berg die vereeuwigd is in Daphne Du Mauriers epische roman “Hungry Hill” (in het Nederlands “De kopermijn -de geschiedenis van de familie Broderick” ). Na een wandeling rond Hungry Hill volgt het pad een route langs de zuidelijke hellingen van het Slieve Miskish-gebergte naar het charmante vissershaventje van Castletownbere. Onderweg kunt u genieten van het uitzicht op Bere Island en Berehaven, een van de mooiste natuurlijke havens ter wereld.

 • Dag 4 Bere Island

  14 of 24 km 4-6 of 6-8 Uur 400 of 500 Meter

  Een korte tocht met de veerboot over de beschutte haven brengt u naar Bere Island, waar wandelaars verwend worden met routes van verschillende lengte en moeilijkheidsgraad. Hier zijn enkele van de hoogtepunten van de Beara Way. Van locaties met een rijk militair erfgoed uit verschillende tijdperken tot uitzichten op het spectaculaire landschap van de Slieve Miskish- en Caha-bergen op het vasteland.

 • Dag 5 Castletownbere - Dursey Sound

  23 of 27 km 7-9 Uur 800 Meter

  Een wandeling langs eeuwenoude landwegen voert u langs een stenen cirkel uit de bronstijd en door bossen, voordat de route omhoog klimt naar het Slieve Mishkish-gebergte. U kunt een glimp opvangen van de noordkant van het schiereiland voordat het pad weer omhoog klimt en dan afdaalt langs een oude, niet meer gebruikte kopermijn richting het kleurrijke dorpje Allihies. Van hieruit voert een prachtige wandeling langs de kust in een werkelijk spectaculaire omgeving u rechtstreeks naar het westelijke uiteinde van het Beara-schiereiland, waar de Atlantische Oceaan de kustlijn beukt.

 • Dag 6 Dursey Island

  15 km 4-6 Uur 280 Meter

  [GEDEELTELIJK NIET BESCHIKBAAR IN 2022 – ZIE BELANGRIJKE OPMERKING HIERONDER] Een ritje met de enige kabelbaan van Ierland brengt u over Dursey Sound, een zeestraat met een sterke getijdenstroom en rotskliffen, naar het kleine eiland Dursey. Met slechts 6 permanente inwoners, weinig gemotoriseerd verkeer en een overvloed aan wilde dieren, is Dursey Island een paradijs voor wandelaars.

  Belangrijke opmerking: de kabelbaan die bezoekers naar Dursey Island brengt, is vanaf 1 april gesloten voor de rest van het wandelseizoen van 2022. Dit is te wijten aan aanzienlijke reparatiewerkzaamheden die moeten worden uitgevoerd na recente stormschade. Aangezien dit de enige toegang tot het eiland is voor niet-inwonende, zullen wandelaars in 2022 Dursey Island helaas niet kunnen bezoeken.

  Als alternatief voor 2022 omvat deze tour een dag wandelen op bewegwijzerde paden rond het mooie dorp Allihies, met zijn prachtige kustlandschap en rijke mijngeschiedenis. De wandeling kan in lengte worden aangepast van 7 km tot 18 km en alle routes gaan langs het pittoreske Ballydonegan Strand en volgen dan de prachtige kustlijn naar het noorden voordat ze landinwaarts gaan om de heuvels boven het dorp in te gaan, waar u enkele overblijfselen van de kopermijnen kunt verkennen.

  Afstand: 7 tot 18 km, Wandeltijden: 2 tot 7 uur, Hoogteverschil: 210 m tot 465 m
 • Dag 7 Dursey Sound - Eyeries

  24 km 6-8 Uur 720 Meter

  Volg het kustpad terug naar het kleurrijke dorpje Allihies. Vanaf hier brengt een prachtig bergpad je langs de ruïnes van het lokale kopermijnverleden en over de noordelijke hellingen van de Slieve Mishkish-reeks. De route volgt nu de berghellingen met een prachtig uitzicht over Coulagh Bay voordat het weer afdaalt richting de kust bij het pittoreske dorpje Eyeries.

 • Dag 8 Eyeries - Lauragh

  27 km 6-8 Uur 350 Meter

  Begin vandaag met een prachtige kustwandeling langs de oevers van Coulagh Bay, waarbij de golven naast u op de kust beuken. Passeer een rotsformatie, die bekend staat als de ‘The Hag of Beara’, een van de oudste mythologische wezens van Ierland, voordat een klein oud landweggetje (in Ierland een ‘boreen’ genoemd) u langs Lough Fadda naar het kleine dorpje Ardgroom voert. Rustige weggetjes worden nu gevolgd door een mooie wandeling over een ruig bergpad over Drung Hill. Vervolgs voert de route u naar de Cashelkeelty-steencirkel die bijna 3000 jaar oud is, voordat u eindigt in het kleine gehucht Lauragh, verborgen in een groot oud bos.

 • Dag 9 Lauragh - Kenmare

  24 km 6-8 Uur 660 Meter

  De wandeling van vandaag gaat door velden en valleien en over een aantal heuvels. Ongeveer halverwege bezoekt u de Gleninchaquin-vallei met zijn waterval en de mystieke Uragh-steencirkel – een ongetwijfeld hoogtepunt van de hele Beara Way en, op een rustige dag, mogelijk een van de meest vredige en mooiste plekken op aarde.

 • Dag 10 Kenmare - Glengarriff

  24 of 27 km 6-8 Uur 470 of 550 Meter

  Vandaag een keuze uit twee routes voor de wandeling naar Bunane. Een wandeling langs een oude rivier door de Dromoghty riviervallei en over een bergpas, of jeen wandeling langs kleine wegen door de mooie Sheen riviervallei. Rustige landweggetjes leiden u vervolgens naar een afgelegen oude pas tussen de Esk en Barraboy bergen. Van daaruit daalt de route af naar het prachtige Glengarriff Forest Reserve – een een dierrijk bosgebied met veel verschillende wandelpaden. Deze leiden u naar het charmante dorpje Glengarriff, gelegen aan de oevers van Bantry Bay, waar de bergen de zee ontmoeten.

 • Dag 11 Vertrek uit Glengarriff

Meer informatie over de Beara Way