> Ierland Wandelreizen > Beara Way > Uitdagende Wandelreizen > 11-Dagen Uitdagend 👣
 • Dag 1 Aankomst in Glengarriff

  Vanaf uw aankomstpunt, maak gebruik van de openbaar vervoer informatie die wij u verstrekken, om uw reis naar Glengarriffte te maken.

 • Dag 2 Glengarriff - Adrigole

  18 km 5-7 Uur 740 Meter

  Een mooi paadje door het bos voert u naar de Coomerkanevallei. Daarna klimt u naar de Sugar Loafberg. Geniet van een schitterend uitzicht over de Bantrybaai voordat u afdaalt naar het dorpje Adrigole.

 • Dag 3 Adrigole - Castletownbere

  18/22 km 5-7 Uur 630/700 Meter

  Vandaag gaat u langs Hungry Hill- een berg die vereeuwigd is in de bekende gelijknamige roman van Daphne Du Maurier. U gaat om de berg heen voordat u uw weg vervolgt naar de haven van Castletownbere waar veel witvis wordt gevangen.

 • Dag 4 Bere Island

  14/24 km 4-6/6-8 Uur 400/500 Meter

  Na een korte overtocht (15 minuten) met de veerboot door de beschutte haven, komt u aan op het eiland Bere. Er zijn twee lusvormige paden op het eiland. U kunt zelf bepalen hoe ver u wilt lopen.

 • Dag 5 Castletownbere - Dursey Sound

  27 km 7-9 Uur 800 Meter

  Wandel langs oude landweggetjes die u eerst door een bosrijke omgeving, en dan omhoog, in het Slieve Mishkishgebergte leiden, voordat u afdaalt via een oude kopermijn – die buiten gebruik is – naar het kleurrijke dorpje Allihies. Daarna volgt nog een mooie wandeling naar het staarteind van het schiereiland Beara.

 • Dag 6 Dursey Island

  15 km 4-6 Uur 280 Meter

  Dursey Island is een paradijs voor wandelaars: omdat er maar zes permanente bewoners wonen, er weinig auto’s rijden en het rijk is aan flora en fauna.

 • Dag 7 Dursey Sound - Eyeries

  24 km 6-8 Uur 720 Meter

  Ga dezelfde weg terug naar het kleurige dorpje Allihies. Hiervandaan loopt u naar een bergpas in het Slieve Mishkish-gebergte. Dan wandelt u langs oude weggetjes, voorbij het gehucht Urhan, voordat u bij uw bestemming aankomt die uitkijkt over Coulagh Bay.

 • Dag 8 Eyeries - Lauragh

  27 km 6-8 Uur 350 Meter

  Volg het prachtige pad vanuit Eyeries langs Coulagh Bay, voordat u landinwaarts gaat naar het dorpje Ardgroom. Vanhieruit steekt u de Croanshagh River over voordat u het schilderachtige dorpje Lauragh bereikt.

 • Dag 9 Lauragh - Kenmare

  24 km 6-8 Uur 660 Meter

  Vandaag komt u aan in de imposante omgeving van het Inchaquinmeer – lang beschouwd als een van de mooiste plekken van het land. Hier klimt u naar een andere bergpas voordat u afdaalt naar het drukke stadje Kenmare.

 • Dag 10 Kenmare - Glengarriff

  24/27 km 6-8 Uur 550 Meter

  Vandaag kunt u kiezen uit twee wandelingen. Voor de kortste route slaat u vanuit Kenmare linksaf en volgt u oude wegen tot aan het dorpje Bunane. In plaats daarvan kunt u ook teruggaan naar de Dromoghtyriviervallei, voordat u steil omhoog klimt naar een bergpas in de Caha Mountains. Daal af in Glengariff.

 • Dag 11 Vertrek uit Glengarriff

Meer informatie over de Beara Way