> Ierland Wandelreizen > Beara Way > Uitdagende Wandelreizen > 10-Dagen / 9-Nachten Uitdagend

Beara Way

Lesen Sie mehr über den Beara Way

Uw zelfgeleide wandeltocht omvat:

 • Hoog aanbevolen accommodatie
 • Gedetailleerd reisplan, kaarten en GPS-tracks
 • Bagage vervoer
 • Ontbijt
 • Insider Tips
 • 24/7 Support
vanaf €1029 per persoon*
*Er geldt ook een toeslag voor een eenpersoonskamer als een eenpersoonskamer wordt geboekt (Een kamer voor één persoon) BOEK NU
 • Dag 1 Aankomst in Glengarriff

  Vanaf uw aankomstpunt, maak gebruik van de openbaar vervoer informatie die wij u verstrekken, om uw reis naar Glengarriff te maken.

 • Dag 2 Glengarriff - Adrigole

  18 km 6-8 Uur 740 Meter

  Rustige wegen en bospaden voeren u door de prachtige bossen van het Glenariff Forest Park naar de afgelegen Coomerkane-vallei. Vanaf daar brengt een steile klim u naar een heuvelrug van het Caha-gebergte die naar Sugarloaf Mountain leidt, waar de Beara Way zijn hoogste punt bereikt op 560 meter. Geniet van een prachtig uitzicht over Bantry Bay voordat u weer afdaalt naar het dorp Adrigole.

 • Dag 3 Adrigole - Castletownbere

  18 of 22 km 6-9 Uur 630 of 700 Meter

  Vandaag passeert u de beroemde Hungry Hill – een berg die vereeuwigd is in Daphne Du Mauriers epische roman “Hungry Hill” (in het Nederlands “De kopermijn -de geschiedenis van de familie Broderick” ). Na een wandeling rond Hungry Hill volgt het pad een route langs de zuidelijke hellingen van het Slieve Miskish-gebergte naar het charmante vissershaventje van Castletownbere. Onderweg kunt u genieten van het uitzicht op Bere Island en Berehaven, een van de mooiste natuurlijke havens ter wereld.

 • Dag 4 Castletownbere - Dursey Sound

  23 of 27 km 7-9 Uur 800 Meter

  Een wandeling langs eeuwenoude landwegen voert u langs een stenen cirkel uit de bronstijd en door bossen, voordat de route omhoog klimt naar het Slieve Mishkish-gebergte. U kunt een glimp opvangen van de noordkant van het schiereiland voordat het pad weer omhoog klimt en dan afdaalt langs een oude, niet meer gebruikte kopermijn richting het kleurrijke dorpje Allihies. Van hieruit voert een prachtige wandeling langs de kust in een werkelijk spectaculaire omgeving u rechtstreeks naar het westelijke uiteinde van het Beara-schiereiland, waar de Atlantische Oceaan de kustlijn beukt.

 • Dag 5 Dursey Island

  15 km 4-6 Uur 280 Meter

  Een ritje met de enige kabelbaan van Ierland brengt u over Dursey Sound, een zeestraat met een sterke getijdenstroom en rotskliffen, naar het kleine eiland Dursey. Met slechts 6 permanente inwoners, weinig gemotoriseerd verkeer en een overvloed aan wilde dieren, is Dursey Island een paradijs voor wandelaars.

 • Dag 6 Dursey Sound - Eyeries

  24 km 6-8 Uur 720 Meter

  Volg het kustpad terug naar het kleurrijke dorpje Allihies. Vanaf hier brengt een prachtig bergpad je langs de ruïnes van het lokale kopermijnverleden en over de noordelijke hellingen van de Slieve Mishkish-reeks. De route volgt nu de berghellingen met een prachtig uitzicht over Coulagh Bay voordat het weer afdaalt richting de kust bij het pittoreske dorpje Eyeries.

 • Dag 7 Eyeries - Lauragh

  27 km 6-8 Uur 350 Meter

  Begin vandaag met een prachtige kustwandeling langs de oevers van Coulagh Bay, waarbij de golven naast u op de kust beuken. Passeer een rotsformatie, die bekend staat als de ‘The Hag of Beara’, een van de oudste mythologische wezens van Ierland, voordat een klein oud landweggetje (in Ierland een ‘boreen’ genoemd) u langs Lough Fadda naar het kleine dorpje Ardgroom voert. Rustige weggetjes worden nu gevolgd door een mooie wandeling over een ruig bergpad over Drung Hill. Vervolgs voert de route u naar de Cashelkeelty-steencirkel die bijna 3000 jaar oud is, voordat u eindigt in het kleine gehucht Lauragh, verborgen in een groot oud bos.

 • Dag 8 Lauragh - Kenmare

  24 km 6-8 Uur 660 Meter

  De wandeling van vandaag gaat door velden en valleien en over een aantal heuvels. Ongeveer halverwege bezoekt u de Gleninchaquin-vallei met zijn waterval en de mystieke Uragh-steencirkel – een ongetwijfeld hoogtepunt van de hele Beara Way en, op een rustige dag, mogelijk een van de meest vredige en mooiste plekken op aarde.

 • Dag 9 Kenmare - Glengarriff

  24 of 27 km 6-8 Uur 470 of 550 Meter

  Vandaag een keuze uit twee routes voor de wandeling naar Bunane. Een wandeling langs een oude rivier door de Dromoghty riviervallei en over een bergpas, of jeen wandeling langs kleine wegen door de mooie Sheen riviervallei. Rustige landweggetjes leiden u vervolgens naar een afgelegen oude pas tussen de Esk en Barraboy bergen. Van daaruit daalt de route af naar het prachtige Glengarriff Forest Reserve – een een dierrijk bosgebied met veel verschillende wandelpaden. Deze leiden u naar het charmante dorpje Glengarriff, gelegen aan de oevers van Bantry Bay, waar de bergen de zee ontmoeten.

 • Dag 10 Vertrek uit Glengarriff

  Er zijn regelmatige busdiensten vanuit Glengarriff naar Cork City. Op verzoek verschaffen we u graag meer gedetailleerde informatie.

Meer informatie over de Beara Way