• Dag 1 Aankomst in Castletownbere

  Vanaf uw aankomstpunt, maak gebruik van de openbaar vervoer informatie die wij u verstrekken, om uw reis naar Castletownbere te maken.

 • Dag 2 Bere Island

  14 of 24 km 4-6 of 6-8 Uur 400 of 500 Meter

  Een korte tocht met de veerboot over de beschutte haven brengt u naar Bere Island, waar wandelaars verwend worden met routes van verschillende lengte en moeilijkheidsgraad. Hier zijn enkele van de hoogtepunten van de Beara Way. Van locaties met een rijk militair erfgoed uit verschillende tijdperken tot uitzichten op het spectaculaire landschap van de Slieve Miskish- en Caha-bergen op het vasteland.

 • Dag 3 Castletownbere - Allihies

  15 km 4-6 Uur 500 Meter

  Een wandeling langs eeuwenoude landwegen voert u langs een stenen cirkel uit de bronstijd en door bossen, voordat de route omhoog klimt naar het Slieve Mishkish-gebergte. U kunt een glimp opvangen van de noordkant van het schiereiland voordat het pad weer omhoog klimt en dan afdaalt langs een oude, niet meer gebruikte kopermijn richting het kleurrijke dorpje Allihies.

 • Dag 4 Allihies - Dursey Sound

  10 of 15 km 3-5 Uur 285 Meter

  Een prachtige wandeling door een adembenemende omgeving. U passeert Ballydonegan Strand, een kunstmatig strand gemaakt van duizenden tonnen steenslag gewonnen door de nu gesloten Allihies Copper Mines. Vanaf daar leidt een kustpad met uitzicht op de Atlantische Oceaan u naar een verlaten bergpad dat u rechtstreeks naar het westelijke uiteinde van het Beara-schiereiland brengt, waar de Atlantische Oceaan de kustlijn beukt.

 • Dag 5 Dursey Island

  15 km 4-6 Uur 280 Meter

  Een ritje met de enige kabelbaan van Ierland brengt u over Dursey Sound, een zeestraat met een sterke getijdenstroom en rotskliffen, naar het kleine eiland Dursey. Met slechts 6 permanente inwoners, weinig gemotoriseerd verkeer en een overvloed aan wilde dieren, is Dursey Island een paradijs voor wandelaars. Avonds zorgen we voor gratis taxivervoer terug naar Castletownbere.

 • Dag 6 Vertrek uit Castletownbere

  Er zijn regelmatige busdiensten vanuit Castletownbere naar Cork City. Op verzoek verschaffen we u graag meer gedetailleerde informatie.

   

Meer informatie over de Beara Way