> Ierland Wandelreizen > Beara Way > Gemiddelde Wandelreizen > 9-Dagen / 8-Nachten Gemiddeld

Beara Way

Lesen Sie mehr über den Beara Way

Uw zelfgeleide wandeltocht omvat:

 • Hoog aanbevolen accommodatie
 • Gedetailleerd reisplan, kaarten en GPS-tracks
 • Bagage vervoer
 • Ontbijt
 • Insider Tips
 • 24/7 Support
 • Krijg onderweg toegang tot uw tourgegevens en documenten met uw aangewezen Hillwalk Tours-account
vanaf €959 per persoon*
*Er geldt ook een toeslag voor een eenpersoonskamer als een eenpersoonskamer wordt geboekt (Een kamer voor één persoon) BOEK NU
 • Dag 1 Aankomst in Glengarriff

  Vanaf uw aankomstpunt, maak gebruik van de openbaar vervoer informatie die wij u verstrekken, om uw reis naar Glengarriff te maken.

 • Dag 2 Glengarriff - Adrigole

  13 km 5-7 Uur 740 Meter

  Transfer door de prachtige bossen van het Glenariff Forest Park naar de afgelegen Coomerkane-vallei. Vanaf daar brengt een steile klim u naar een heuvelrug van het Caha-gebergte die naar Sugarloaf Mountain leidt, waar de Beara Way zijn hoogste punt bereikt op 560 meter. Geniet van een prachtig uitzicht over Bantry Bay voordat u weer afdaalt richting het dorp Adrigole.

 • Dag 3 Adrigole - Castletownbere

  18 of 22 km 6-9 Uur 630/700 Meter

  Vandaag passeert u de beroemde Hungry Hill – een berg die vereeuwigd is in Daphne Du Mauriers epische roman “Hungry Hill” (in het Nederlands “De kopermijn -de geschiedenis van de familie Broderick” ). Na een wandeling rond Hungry Hill volgt het pad een route langs de zuidelijke hellingen van het Slieve Miskish-gebergte naar het charmante vissershaventje van Castletownbere. Onderweg kunt u genieten van het uitzicht op Bere Island en Berehaven, een van de mooiste natuurlijke havens ter wereld.

 • Dag 4 Bere Island

  14 of 24 km 4-6/6-8 Uur 400/500 Meter

  Een korte tocht met de veerboot over de beschutte haven brengt u naar Bere Island, waar wandelaars verwend worden met routes van verschillende lengte en moeilijkheidsgraad. Hier zijn enkele van de hoogtepunten van de Beara Way. Van locaties met een rijk militair erfgoed uit verschillende tijdperken tot uitzichten op het spectaculaire landschap van de Slieve Miskish- en Caha-bergen op het vasteland.

 • Dag 5 Castletownbere - Allihies

  15 km 4-6 Uur 500 Meter

  Een wandeling langs eeuwenoude landwegen voert u langs een stenen cirkel uit de bronstijd en door bossen, voordat de route omhoog klimt naar het Slieve Mishkish-gebergte. U kunt een glimp opvangen van de noordkant van het schiereiland voordat het pad weer omhoog klimt en dan afdaalt langs een oude, niet meer gebruikte kopermijn richting het kleurrijke dorpje Allihies.

 • Dag 6 Allihies - Dursey Sound (via Garinish Beach)

  16 km 5-7 Uur 600 Meter

  Een prachtige wandeling door een adembenemende omgeving. U passeert Ballydonegan Strand, een kunstmatig strand gemaakt van duizenden tonnen steenslag gewonnen door de nu gesloten Allihies Copper Mines. Vanaf daar leidt een kustpad met uitzicht op de Atlantische Oceaan u naar een verlaten bergpad dat u rechtstreeks naar het westelijke uiteinde van het Beara-schiereiland brengt, waar de Atlantische Oceaan de kustlijn beukt.

 • Dag 7 Dursey Island

  15 km 4-6 Uur 550 Meter

  Een ritje met de enige kabelbaan van Ierland brengt u over Dursey Sound, een zeestraat met een sterke getijdenstroom en rotskliffen, naar het kleine eiland Dursey. Met slechts 6 permanente inwoners, weinig gemotoriseerd verkeer en een overvloed aan wilde dieren, is Dursey Island een paradijs voor wandelaars.

 • Dag 8 Allihies – Eyeries (via Ballydonegan Loop)

  16.5 km 4-6 Uur 530 Meter

  U passeert het schilderachtige Ballydonegan Strand en volgt dan een pad langs de prachtige noordkust. U slaat af naar het binnenland om de heuvels boven het dorp in te gaan, waar u enkele overblijfselen van de oude kopermijnen kunt verkennen. Een mooi bergpad leidt dan over de noordelijke hellingen van het Slieve Mishkish-gebergte. Het pad volgt nu een tijdje de zijkant van de bergen, met een geweldig uitzicht over Coulagh Bay, voordat het afdaalt naar de kust in de buurt van het pittoreske dorpje Eyeries.

 • Dag 9 Abreise aus Eyeries

  In de ochtend wordt u naar Castletownbere afgezet. Er zijn regelmatige busdiensten vanuit Castletownbere. Op verzoek verschaffen we u graag meer gedetailleerde informatie.

Meer informatie over de Beara Way