Beara Way

Lesen Sie mehr über den Beara Way

Uw zelfgeleide wandeltocht omvat:

 • Hoog aanbevolen accommodatie
 • Gedetailleerd reisplan, kaarten en GPS-tracks
 • Bagage vervoer
 • Ontbijt
 • Insider Tips
 • 24/7 Support
vanaf €599 per persoon*
*Er geldt ook een toeslag voor een eenpersoonskamer als een eenpersoonskamer wordt geboekt (Een kamer voor één persoon) BOEK NU
 • Dag 1 Aankomst in Glengarriff

  Vanaf uw aankomstpunt, maak gebruik van de openbaar vervoer informatie die wij u verstrekken, om uw reis naar Glengarriff te maken.

 • Dag 2 Glengarriff - Adrigole

  13 km 5-7 Uur 740 Meter

  Transfer door de prachtige bossen van het Glenariff Forest Park naar de afgelegen Coomerkane-vallei. Vanaf daar brengt een steile klim u naar een heuvelrug van het Caha-gebergte die naar Sugarloaf Mountain leidt, waar de Beara Way zijn hoogste punt bereikt op 560 meter. Geniet van een prachtig uitzicht over Bantry Bay voordat u weer afdaalt richting het dorp Adrigole.

 • Dag 3 Adrigole - Castletownbere

  18 of 22 km 6-9 Uur 630 of 700 Meter

  Vandaag passeert u de beroemde Hungry Hill – een berg die vereeuwigd is in Daphne Du Mauriers epische roman “Hungry Hill” (in het Nederlands “De kopermijn -de geschiedenis van de familie Broderick” ). Na een wandeling rond Hungry Hill volgt het pad een route langs de zuidelijke hellingen van het Slieve Miskish-gebergte naar het charmante vissershaventje van Castletownbere. Onderweg kunt u genieten van het uitzicht op Bere Island en Berehaven, een van de mooiste natuurlijke havens ter wereld.

 • Dag 4 Bere Island

  14 of 24 km 4-6 of 6-8 Uur 400 of 500 Meter

  Een korte tocht met de veerboot over de beschutte haven brengt u naar Bere Island, waar wandelaars verwend worden met routes van verschillende lengte en moeilijkheidsgraad. Hier zijn enkele van de hoogtepunten van de Beara Way. Van locaties met een rijk militair erfgoed uit verschillende tijdperken tot uitzichten op het spectaculaire landschap van de Slieve Miskish- en Caha-bergen op het vasteland.

 • Dag 5 Castletownbere - Dursey Sound

  23 of 27 km 7-9 Uur 800 Meter

  Een wandeling langs eeuwenoude landwegen voert u langs een stenen cirkel uit de bronstijd en door bossen, voordat de route omhoog klimt naar het Slieve Mishkish-gebergte. U kunt een glimp opvangen van de noordkant van het schiereiland voordat het pad weer omhoog klimt en dan afdaalt langs een oude, niet meer gebruikte kopermijn richting het kleurrijke dorpje Allihies. Van hieruit voert een prachtige wandeling langs de kust in een werkelijk spectaculaire omgeving u rechtstreeks naar het westelijke uiteinde van het Beara-schiereiland, waar de Atlantische Oceaan de kustlijn beukt.

 • Dag 6 Dursey Island

  15 km 4-6 Uur 280 Meter

  [GEDEELTELIJK NIET BESCHIKBAAR IN 2022 – ZIE BELANGRIJKE OPMERKING HIERONDER] Een ritje met de enige kabelbaan van Ierland brengt u over Dursey Sound, een zeestraat met een sterke getijdenstroom en rotskliffen, naar het kleine eiland Dursey. Met slechts 6 permanente inwoners, weinig gemotoriseerd verkeer en een overvloed aan wilde dieren, is Dursey Island een paradijs voor wandelaars.

  Belangrijke opmerking: de kabelbaan die bezoekers naar Dursey Island brengt, is vanaf 1 april gesloten voor de rest van het wandelseizoen van 2022. Dit is te wijten aan aanzienlijke reparatiewerkzaamheden die moeten worden uitgevoerd na recente stormschade. Aangezien dit de enige toegang tot het eiland is voor niet-inwonende, zullen wandelaars in 2022 Dursey Island helaas niet kunnen bezoeken.

  Als alternatief voor 2022 omvat deze tour een dag wandelen op bewegwijzerde paden rond het mooie dorp Allihies, met zijn prachtige kustlandschap en rijke mijngeschiedenis. De wandeling kan in lengte worden aangepast van 7 km tot 18 km en alle routes gaan langs het pittoreske Ballydonegan Strand en volgen dan de prachtige kustlijn naar het noorden voordat ze landinwaarts gaan om de heuvels boven het dorp in te gaan, waar u enkele overblijfselen van de kopermijnen kunt verkennen.

  Afstand: 7 tot 18 km, Wandeltijden: 2 tot 7 uur, Hoogteverschil: 210 m tot 465 m
 • Dag 7 Vertrek uit Castletownbere

  Er zijn regelmatige busdiensten vanuit Castletownbere naar Cork City. Op verzoek verschaffen we u graag meer gedetailleerde informatie.

Meer informatie over de Beara Way