> Ierland Wandelreizen > Beara Way > Gemiddelde Wandelreizen > 10-Jours / 9-Nuits – Gemiddeld

Beara Way

Lesen Sie mehr über den Beara Way

Uw zelfgeleide wandeltocht omvat:

 • Hoog aanbevolen accommodatie
 • Gedetailleerd reisplan, kaarten en GPS-tracks
 • Bagage vervoer
 • Ontbijt
 • Insider Tips
 • 24/7 Support
 • Krijg onderweg toegang tot uw tourgegevens en documenten met uw aangewezen Hillwalk Tours-account
vanaf €1029 per persoon*
*Er geldt ook een toeslag voor een eenpersoonskamer als een eenpersoonskamer wordt geboekt (Een kamer voor één persoon) BOEK NU
 • Dag 1 Aankomst in Glengarriff

  Vanaf uw aankomstpunt, maak gebruik van de openbaar vervoer informatie die wij u verstrekken, om uw reis naar Glengarriff te maken.

 • Dag 2 Glengarriff - Adrigole

  13 km 5-7 Uur 640 Meter

  Transfer door de prachtige bossen van het Glenariff Forest Park naar de afgelegen Coomerkane-vallei. Vanaf daar brengt een steile klim u naar een heuvelrug van het Caha-gebergte die naar Sugarloaf Mountain leidt, waar de Beara Way zijn hoogste punt bereikt op 560 meter. Geniet van een prachtig uitzicht over Bantry Bay voordat u weer afdaalt richting het dorp Adrigole.

   

 • Dag 3 Adrigole - Castletownbere

  18 of 22 km 5-7 Uur 630/700 Meter

  Vandaag passeert u de beroemde Hungry Hill – een berg die vereeuwigd is in Daphne Du Mauriers epische roman “Hungry Hill” (in het Nederlands “De kopermijn -de geschiedenis van de familie Broderick” ). Na een wandeling rond Hungry Hill volgt het pad een route langs de zuidelijke hellingen van het Slieve Miskish-gebergte naar het charmante vissershaventje van Castletownbere. Onderweg kunt u genieten van het uitzicht op Bere Island en Berehaven, een van de mooiste natuurlijke havens ter wereld.

 • Dag 4 Castletownbere - Dursey Sound

  27 km 7-9 Uur 800 Meter

  Een wandeling langs eeuwenoude landwegen voert u langs een stenen cirkel uit de bronstijd en door bossen, voordat de route omhoog klimt naar het Slieve Mishkish-gebergte. U kunt een glimp opvangen van de noordkant van het schiereiland voordat het pad weer omhoog klimt en dan afdaalt langs een oude, niet meer gebruikte kopermijn richting het kleurrijke dorpje Allihies. Van hieruit voert een prachtige wandeling langs de kust in een werkelijk spectaculaire omgeving u rechtstreeks naar het westelijke uiteinde van het Beara-schiereiland, waar de Atlantische Oceaan de kustlijn beukt.

 • Dag 5 Dursey Island

  15 km 4-6 Uur 550 Meter

  Een ritje met de enige kabelbaan van Ierland brengt u over Dursey Sound, een zeestraat met een sterke getijdenstroom en rotskliffen, naar het kleine eiland Dursey. Met slechts 6 permanente inwoners, weinig gemotoriseerd verkeer en een overvloed aan wilde dieren, is Dursey Island een paradijs voor wandelaars.

 • Dag 6 Allihies – Eyeries (via Ballydonegan Loop)

  16.5 km 4-6 Uur 530 Meter

  U passeert het schilderachtige Ballydonegan Strand en volgt dan een pad langs de prachtige noordkust. U slaat af naar het binnenland om de heuvels boven het dorp in te gaan, waar u enkele overblijfselen van de oude kopermijnen kunt verkennen. Een mooi bergpad leidt dan over de noordelijke hellingen van het Slieve Mishkish-gebergte. Het pad volgt nu een tijdje de zijkant van de bergen, met een geweldig uitzicht over Coulagh Bay, voordat het afdaalt naar de kust in de buurt van het pittoreske dorpje Eyeries.

 • Dag 7 Eyeries – Ardgroom

  14 km 4-6 hrs Uur 175 Meter

  Begin vandaag met een prachtige kustwandeling langs de oevers van Coulagh Bay, waarbij de golven naast u op de kust beuken. Passeer een rotsformatie, die bekend staat als de ‘The Hag of Beara’, een van de oudste mythologische wezens van Ierland, voordat een klein oud landweggetje (in Ierland een ‘boreen’ genoemd) u langs Lough Fadda naar het kleine dorpje Ardgroom voert.

 • Dag 8 Ardgroom – Lauragh

  16 km 5-7 Uur 480 Meter

  De dag begint met een opwindende klim langs de zijkant van een berg met verre uitzichten over Ardgroom Harbour en de baai van de Kenmare River! Van daaruit leiden kleine wegen u naar een schilderachtige wandeling over een oud, ruig bergpad over Drung Hill. Ga verder naar de steencirkel van Cashelkeelty, die bijna 3.000 jaar oud is, voordat u eindigt in het kleine gehucht Lauragh, verborgen in een groot oud bos.

 • Dag 9 Drombohilly – Kenmare

  19 km 5-7 Uur 550 Meter

  Transfer naar Drombohilly in de ochtend. De wandeling van vandaag gaat door velden en valleien en over een aantal heuvels. Ongeveer halverwege bezoekt u de Gleninchaquin-vallei met zijn waterval en de mystieke Uragh-steencirkel – een ongetwijfeld hoogtepunt van de hele Beara Way en, op een rustige dag, mogelijk een van de meest vredige en mooiste plekken op aarde.

 • Dag 10 Vertrek uit Kenmare

   

Meer informatie over de Beara Way