Hadrian’s Wall Path (West naar Oost)

Lesen Sie mehr über den Hadrian’s Wall Path (West naar Oost)

Uw zelfgeleide wandeltocht omvat:

 • Hoog aanbevolen accommodatie
 • Gedetailleerd reisplan, kaarten en GPS-tracks
 • Bagage vervoer
 • Ontbijt
 • Insider Tips
 • 24/7 Support
 • Krijg onderweg toegang tot uw tourgegevens en documenten met uw aangewezen Hillwalk Tours-account
vanaf £799 per persoon*
*Er geldt ook een toeslag voor een eenpersoonskamer als een eenpersoonskamer wordt geboekt (Een kamer voor één persoon) BOEK NU
 • Dag 1 Aankomst in Carlisle

  Vanaf uw aankomstpunt gebruikt u de openbaarvervoersinformatie die wij u geven om naar Carlisle te reizen.

 • Dag 2 Carlisle - Walton

  17 km 4-6 Uur 160 Meter

  Vandaag begint u met een aangename wandeling langs de rustige rivier de Eden en gaat dan verder, door parken en weilanden, naar het charmante dorpje Crosby-on-Eden. Vanaf daar leidt het wandelpad u door Kleine dorpjes, Velden en weilanden en langs afgelegen oude ruiterpaden naar het kleine, gezellige dorpje Walton.

 • Dag 3 Walton - Greenhead

  16 km 4-6 Uur 280 Meter

  Rustige landweggetjes en velden leiden u naar Haytongate, waar u met een korte omweg bij de oude Priorij van Lanercost komt, ooit zes maanden lang de hoofdstad van Engeland. Bij Hare Hill krijgt u een eerste zicht op de oorspronkelijke Muur van Hadrianus, en vanaf hier worden torentjes en mijlkastelen al snel onderdeel van het landschap. U kunt het Romeinse fort van Birdoswald bezoeken, dat al 2000 jaar bewoond wordt. Hier vindt u het langst overgebleven deel van de muur, voordat u nog een muur, een Romeins mijlkasteel en de overblijfselen van een Romeinse brug over de rivier de Irthing passeert.

 • Dag 4 Greenhead - Housesteads

  16 km 5-7 Uur 500 Meter

  Een gevarieerde wandeling met veel klassiek Muur van Hadrianus-landschap. U passeert de ruïnes van het imposante Thirlwall kasteel en het fascinerende Romeinse Legermuseum voordat de route omhoog klimt langs de rotsachtige klip waar u enkele goed bewaarde muurgedeelten tegenkomt. Bij het Great Chesters fort kunt u een offer aan de god Jupiter achterlaten op een origineel Romeins altaar. Spannende delen van de Muur leiden langs kliffen naar het hoogste punt van de wandeling bij Green Slacks en dan verder naar het prachtig bewaard gebleven Romeinse fort bij Housesteads.

 • Dag 5 Housesteads - Chollerford

  15 km 4-6 Uur 350 Meter

  U wandelt vandaag weer langs het klassieke Muur van Hadrianus -landschap. Het pad slingert op en neer langs de top van de Northumberland Crags, waar u plotseling langs enkele van de meest spectaculaire delen van de Muur loopt. U passeert wat meer mijlkastelen en torentjes voordat de route weer afdaalt van de rotsen en vervolgens langs een Romeinse tempel bij het Fort van Brocolitia loopt. De dag komt tot een spannend einde in het fascinerende Romeinse fort en badhuis van Chesters in Chollerford.

 • Dag 6 Chollerford - Corbridge

  16 km 4-5 Uur 260 Meter

  Aan het begin van de dag passeert u de overblijfselen van een Romeinse brug over de rivier de Tyne. Op het slagveld van Heavenfield behaalde Oswald, koning van Northumbria, in 634 een beroemde overwinning. De route volgt de zachte bochten van de verdedigende Romeinse grondwerken ten zuiden van de Muur en brengt u vervolgens naar de ‘Port’ poort, waar de belangrijkste Romeinse weg naar het noorden van Groot-Brittannië vroeger door de Muur van Hadrianus liep. Op weg naar Corbridge passeert u kasteel Halton en even later kasteel Aydon, een van de mooiste en meest ongewijzigde voorbeelden van een 13e-eeuws Engels landhuis. De dag eindigt in het mooie stadje Corbridge, waar u de overblijfselen van een Romeinse garnizoensstad kunt zien.

 • Dag 7 Portgate - Heddon-on-the-Wall

  16 km 4-6 Uur 220 Meter

  Loop door het niet-opgegraven Romeinse fort van Onnum op weg naar Wallhouses en de Robin Hood Inn. Door een glooiend landschap van velden en weilanden volgt het pad de oude Militaire Weg (nu de B6318) en de aarden verdedigingswerken aan weerszijden van de Muur van Hadrianus. De Whittle Dene reservoirs en het natuurreservaat bieden wellicht de mogelijkheid om vogels te spotten voordat u bij de toepasselijk genaamde Heddon-on-the-Wall aankomt, waar u een van de laatst bewaarde delen van de muur vindt.

 • Dag 8 Vertrek uit Heddon-on-the-Wall

  Er is een regelmatige busdienst van Heddon-on-the-Wall naar Newcastle. Volledige details worden verstrekt bij boeking.

Meer informatie over de Hadrian’s Wall Path (West naar Oost)