> Engeland Wandelreizen > Hadrian’s Wall Path (Oost naar West) > Rustige Wandelreizen > 5-Dagen / 4-Nachten Rustig (Langzame Avontuur)

Hadrian’s Wall Path (Oost naar West)

Lesen Sie mehr über den Hadrian’s Wall Path (Oost naar West)

Uw zelfgeleide wandeltocht omvat:

 • Hoog aanbevolen accommodatie
 • Gedetailleerd reisplan, kaarten en GPS-tracks
 • Bagage vervoer
 • Ontbijt
 • Insider Tips
 • 24/7 Support
 • Krijg onderweg toegang tot uw tourgegevens en documenten met uw aangewezen Hillwalk Tours-account
vanaf £499 per persoon*
*Er geldt ook een toeslag voor een eenpersoonskamer als een eenpersoonskamer wordt geboekt (Een kamer voor één persoon) BOEK NU
 • Dag 1 Aankomst in Chollerford

  Vanaf uw aankomstpunt, maak gebruik van de openbaar vervoer informatie die wij u verstrekken, om uw reis naar Chollerford te maken.

  Onze ‘Langzaam Avontuur’ wandeltochten over het Hadrian’s Wall Path richten zich op het meest spannende centrale deel en beslaan minder dagelijkse afstand dan onze standaard Gentle reisroutes. Ze zijn ontworpen om wandelaars een meer meeslepende en ontspannen ervaring te bieden terwijl ze de rijke geschiedenis en prachtige landschappen van deze iconische UNESCO Werelderfgoedlocatie verkennen. Dit type tour is perfect voor degenen die een langzamer tempo verkiezen, waardoor ze meer tijd hebben om de archeologie en attracties langs het centrale deel van de Muur van Hadrianus te genieten en te verkennen.
 • Dag 2 Brocolitia Fort - Once Brewed

  13 km 3-4 Uur 250 Meter

  Na een korte transfer naar het Northumberland Nationaal Park begint uw wandeling vanaf het Romeinse fort van Brocolitia met zijn heilige bron en de Tempel van Mithras. Al snel passeert u Romeinse mijlkastelen en torentjes voordat het pad omhoog en omlaag slingert langs de top van de Northumberland Klippen. Bezoek het prachtig bewaarde fort bij Housesteads en vervolg uw weg langs enkele van de meest spectaculaire delen van de Muur van Hadrianus. Niet ver daarvandaan vindt u het beroemde museum en de actieve archeologische vindplaats van het Romeinse fort van Vindolanda.

 • Dag 3 Once Brewed - Greenhead

  12 km 3-4 Uur 240 Meter

  Vandaag begint met meer klassieke Muur van Hadrianus-landschappen en spannende delen van de muur langs steile kliffen, evenals het hoogste punt van het hele pad bij Green Slacks. U passeert Great Chesters Fort met zijn originele Romeinse altaar voordat u terugkeert naar de top van de heuvels voor nog meer spannende en goed bewaarde muurgedeelten bij Cawfield en Walltown Crags. Bezoek het Romeinse legermuseum voordat u uiteindelijk het Nationale Park bij Greenhead verlaat. Hier daalt de route af van de hoogten van de rotsen en de imposante ruïnes van Thirlwall Castle markeren het einde van de wandeling van vandaag.

 • Dag 4 Greenhead - Lanercost

  13.5 km 3-4 Uur 210 Meter

  De Muur en zijn grondwerken leiden u naar de overblijfselen van een Romeinse brug over de rivier de Irthing, langs Romeinse mijlkastelen en verder richting het fort van Birdoswald, dat 2000 jaar bewoond werd, en waar je het langst overgebleven deel van de Muur vindt. Vanaf daar volgt u de Muur van Hadrianus met torens en mijlkastelen door een minder glooiend landschap. De dag eindigt in de 12e-eeuwse Priorij van Lanercost, ooit zes maanden lang de hoofdstad van Engeland.

 • Dag 5 Vertrek uit Brampton

  Er zijn regelmatige trein- en busdiensten van het Brampton naar Carlisle en Newcastle. Volledige details worden verstrekt bij boeking.

Meer informatie over de Hadrian’s Wall Path (Oost naar West)