Hadrian’s Wall Path (Oost naar West)

Lesen Sie mehr über den Hadrian’s Wall Path (Oost naar West)

Uw zelfgeleide wandeltocht omvat:

 • Hoog aanbevolen accommodatie
 • Gedetailleerd reisplan, kaarten en GPS-tracks
 • Bagage vervoer
 • Ontbijt
 • Insider Tips
 • 24/7 Support
 • Krijg onderweg toegang tot uw tourgegevens en documenten met uw aangewezen Hillwalk Tours-account
vanaf £1099 per persoon*
*Er geldt ook een toeslag voor een eenpersoonskamer als een eenpersoonskamer wordt geboekt (Een kamer voor één persoon) BOEK NU
 • Dag 1 Aankomst in Whitley Bay / Tynemouth (Newcastle)

  Vanaf uw aankomstpunt, maak gebruik van de openbaar vervoer informatie die wij u verstrekken, om uw reis naar Tynemouth te maken.

 • Dag 2 Wallsend - Newburn

  19 km 4-6 Uur 170 Meter

  Volg vanaf het beste opgegraven Romeinse Fort op de Muur van Hadrianus de rivier de Tyne langs het oude hart van de Britse scheepsbouw. Na het passeren van de verjongde, bruisende stad Newcastle, met zijn zeven beroemde bruggen, eindigt u na een dag wandelen in de buurt van een aangenaam park langs de rivier.

 • Dag 3 Newburn - Wallhouses

  15 km 3-5 Uur 300 Meter

  U volgt eerst een voormalige Waggonway en geniet van een mogelijke omweg naar de geboorteplaats van George Stephenson, de Vader van alle Spoorwegen. De route verlaat vervolgens de rivier de Tyne en brengt u door weilanden en akkers langs de oude militaire weg, langs de aarden verdedigingswerken aan weerszijden van de Muur van Hadrianus. Kort na het passeren van de Romeinse fort van Rudchester arriveert u bij Wallhouses.

 • Dag 4 Wallhouses - Chollerford

  16 km 4-5 Uur 210 Meter

  De dag begint in de buurt van de Port Gate, waar de belangrijkste Romeinse weg in het noorden van Groot-Brittannië door de Muur van Hadrianus passeerde. Na de zachte rondingen van de defensieve Romeinse grondwerken ten zuiden van de Muur te hebben gevolgd, brengt de route u naar het slagveld van Heavenfield, waar Oswald, koning van Northumbria, in 734 een beroemde overwinning behaalde. De dag eindigt in Chollerford, met zijn Romeinse brug en de fascinerende Romeinse fort van Chesters.

 • Dag 5 Chollerford - Housesteads

  15 km 4-5 Uur 320 Meter

  Via het Northumberland Nationaal Park bereikt u een Romeinse tempel in het Fort van Brocolitia. Na het passeren van meer kastelen en torentjes, zult u merken dat u langs een aantal van de meest spectaculaire en best bewaarde delen van de Muur Van Hadrianus loopt, welke op en neer gaat langsde toppen van de Northumberland Crags. U sluit uw dag af bij het prachtig behouden fort bij Housesteads.

 • Dag 6 Housesteads - Greenhead

  16 km 4-5 Uur 290 Meter

  Vandaag begint u met een spannende wandeling naar het hoogste punt van het pad bij Green Slacks. Na een bezoek te hebben gebracht aan Great Chesters Fort met zijn originele Romeinse altaar, keert u terug naar de top van de Crags voor de wat meer spannende en goed bewaarde delen van de Muur. Het indrukwekkende Thirwall-kasteel markeert het einde van de wandeling van vandaag.

 • Dag 7 Greenhead - Lanercost

  13 km 3-5 Uur 150 Meter

  De Muur leidt u naar de overblijfselen van een Romeinse brug over de rivier de Irthing, langs een Romeinse Milecastle en op weg naar het Fort van Birdoswald, die 2000 jaar geleden was bewoond. Van daaruit volgt u de muur via een veel zachter landschap naar Lanercost Priory, ooit zes maanden lang de hoofdstad van Engeland.

 • Dag 8 Lanercost - Carlisle

  21 km 5-7 Uur 200 Meter

  Volg de muur door de velden en de oude ruiterpaden totdat u bij de rivier de Eden in het charmante dorpje Crosby-on-Eden bent. U volgt voor een tijdje de stille rivier op weg naar de 2000 jaar oude, historische stad Carlisle. Er is veel te zien in Carlisle, zoals het beroemde kasteel of het Tully Museum, met zijn Romeinse artefacten.

 • Dag 9 Carlisle - Burgh-by-Sands

  12.5 km 3-4 Uur 90 Meter

  Voor het overgrote deel van de ochtend volgt u weer de mooie rivier de Eden, via parken en stille paden. Velden en ruiterpaden brengen u via een aantal mooie dorpjes bij Burgh-by-Sands, waar koning Edward de 1e, ‘de Hamer van de Schotten’, overleed in 1307.

 • Dag 10 Burgh-by-Sands - Bowness-on-Solway

  12.5 km 3-4 Uur 60 Meter

  Het pad volgt de route van de Muur door de Solvay Coast Area of Outstanding Natural Beauty en op ruiter- en wandelpaden door velden langs de kust van richting het vredige Bowness-on-Solway, op de Ierse Zee, het einde van de Hadrian’s Wall Path.

 • Dag 11 Vertrek uit Bowness-on-Solway

Meer informatie over de Hadrian’s Wall Path (Oost naar West)