James Byrne Hillwalk Tours

James richtte in 2008 Hillwalk Tours (toen Hillwalk Ierland) op. Hij heeft een agrarische achtergrond en groeide op in Kilkenny in het zuidoosten van Ierland. Na zijn studie Bedrijfskunde en Frans aan de universiteit bracht hij negen maanden in Quebec door waar hij Engels doceerde. Hierna keerde hij terug naar Galway om een ​​carrière in de journalistiek na te streven. Dit eindigde toen hij ontdekte dat het gebruik van zijn perspas om gratis toegang te krijgen tot sportevenementen veel leuker was dan erover te schrijven. Hiermee rekening houdend, bespaarde James wat geld, ging opnieuw op pad en bracht een jaar door met reizen in Zuid-Amerika, Nieuw-Zeeland en Zuidoost-Azië. Deze reis wekte een slapende passie voor reizen en voor het buitenleven; Hillwalk Tours volgde kort daarna.

Als oprichter heeft James vrijwel elke rol binnen Hillwalk Tours gespeeld. Aanvankelijk liep hij alle paden en bezocht hij alle B & B’s waar onze klanten zouden verblijven. Daarna werd zijn rol meer op kantoor gebaseerd terwijl hij zich richtte op het ontwerpen van de website en het maken van boekingen voor de wandeltochten. Naarmate Hillwalk Tours groeide, veranderden zijn prioriteiten en het bouwen van een team van mensen die even enthousiast waren (en zijn) over het bieden van geweldige reiservaringen, was zijn volgende uitdaging. Nu dit team op zijn plaats is, is James ‘primaire taak tegenwoordig om uit de weg te blijven en hen door te laten gaan met het geweldige werk dat ze doen.

With the arrival of his first child in 2018, James’ main interests outside work have changed somewhat. He now spends less time playing sports and more time splashing in puddles. Less time going out for food, more time picking food up off the floor. And the ceiling. And the walls. You get the picture. (He loves it really).

Met de komst van zijn eerste kind in 2018 zijn de belangrijkste interesses van James buiten het werk enigszins veranderd. Hij besteedt nu minder tijd aan sporten en meer tijd aan spetteren in plassen. Minder tijd om uit eten te gaan, meer tijd om eten van de vloer te halen. En het plafond. En de muren. Je snapt het wel. (Echt, hij houdt er van).

De Hillwalk Tour die hij zou kiezen Beara Way
Het wandeltocht niveau die hij zou kiezen Uitagend
Het item dat hij zou meenemen op een wandeltocht Waterdichte wandelschoenen/kleding 🌧