Hilary Kiely Hillwalk Tours

Oorspronkelijk afkomstig uit New England aan de oostkust van de VS, groeide Hilary op in Rhode Island, ging naar de universiteit in West-Massachusetts (Smith College in Northampton) en woonde en werkte vervolgens rond Boston en Salem. Ze had in die jaren de gelegenheid om Ierland, het VK, Noorwegen en Canada te bezoeken, evenals andere delen van de Verenigde Staten. Ze verruilde de ene Atlantische kust voor de andere en verhuisde meer dan tien jaar geleden met haar Ierse man en eerste kind naar Galway in Ierland.

Als kind bracht ze zomers door in de wilde bossen van New England en ’s winters las ze historische fictie en fantasieromans. Zo ontdekte Hilary dat ze het heerlijk vond om te ontdekken hoe geschiedenis, landschap en cultuur op elkaar inwerken. Ze behaalde haar diploma in Middeleeuwse Studie, met een focus op Noordwest-Europa, en bracht een jaar door aan de Universiteit van Edinburgh. Door haar interesse in cultureel erfgoed voort te zetten, behaalde ze later ook een graad in Ierse erfgoedstudies aan het Galway-Mayo Institute of Technology (nu Atlantic Technological University), waarbij ze literatuur, lokale geschiedenis, archeologie, folklore, mythe en alle andere aspecten van culturele erfenis studeerde. Hilary voelde zich aangetrokken tot Hillwalk Tours door de verscheidenheid aan tours die ze aanbieden en de diepte en breedte van de ervaring die ze creëren.

Buiten het werk brengt Hilary de tijd door met haar familie, leest of schrijft ze, of doet ze iets kunstzinnigs zoals schetsen of kalligrafie. Ze gaat ook graag op ontdekkingstocht – in de archieven of in de buitenlucht.

De Hillwalk Tour die ze zou kiezen Connemara & Het westen van Ierland
Het wandeltocht niveau die ze zou kiezen Rustig
Het item dat ze zou meenemen op een wandeltocht: Een camera