• Dag 1 Aankomst in Portomarin

  Volg de informatie die wij verschaffen om met het openbaar vervoer naar het beginpunt Portomarin te reizen.

 • Dag 2 Gonzar - Palas de Rei

  17 km 4-6 Uur 340 Meter

  In de ochtend brengt een transfer u terug naar Gonzar. Vandaag treedt u in de voetsporen van Spaanse koningen en Romeinse keizers. De route leidt door dorpjes over de heuvels van de Sierra Ligonde. Hier passeert u twee voormalige ziekenhuizen voor pelgrims, die naar verluidt accommodatie boden aan adellijke bezoekers zoals Karel de Grote, Keizer Karel V en zijn zoon Filip II van Spanje. De Camino route maakt dan een afdaling naar Portos, waar de mogelijkheid is om een omweg te maken naar de eeuwenoude kerk van de ridders van de Spaanse Orde van Santiago bij Vilar de Donas. Een laatste, rustige afdaling brengt u naar de kleine heuvels van Alto Rosario, waar pelgrims vroeger tot hun rozenkrans baden en vanwaar u spoedig zult aankomen in Palas de Rei.

 • Dag 3 Palas de Rei - Melide

  15 km 4-5 Uur 270 Meter

  Een korte dag van makkelijk wandelen over voornamelijk vlakke bospaden. De route voert langs kleine vestigingen met eeuwenoude romaanse kerken en over middeleeuwse bruggen. Langs de hele route liggen uitnodigende cafés, waar koffie en tussendoortjes kunnen worden genuttigd. Eenmaal aangekomen in Melide, waar de Camino Primitivo en de Camino Frances route samenkomen, zullen de traditionele pulperías hun best doen om reizigers te laten proeven van een Galicische specialiteit: pulpo (octopus).

 • Dag 4 Melide - Arzua

  14.5 km 4-5 Uur 320 Meter

  Nog een dag van aangenaam en rustig wandelen over drie ondiepe riviervalleien. Deze Camino etappe leidt voornamelijk over beschaduwde bospaden, waar cafés en picknickplekken langs rivieren perfecte rustplekken vormen. In Ribadiso loopt de route langs een middeleeuws pelgrimshostel, een van de oudste hostels langs de Camino die nog in gebruik zijn. De dag eindigt vlakbij de veertiende-eeuwse kapel van La Magdalena in het plaatsje Arzua, dat beroemd is vanwege de lokale kaas.

 • Dag 5 Arzua - A Rua

  18 km 4-6 Uur 380 Meter

  Als andere Camino routes zich samenvoegen met de Camino Frances route, deelt u de wandeling naar Santiago met steeds meer andere pelgrims. De weg leidt door traditionele boerendorpjes en, als de vegetatie steeds meer mediterraans aandoet, maken de eiken- en kastanjebomen van oost-Galicië geleidelijk plaats voor eucalyptus- en pijnboomwouden, met hier en daar zelfs een palmboom. Verblijf en ontspan in het vredige A Rua en bereid u voor op het vervolg van de reis naar Santiago de Compostela morgen.

 • Dag 6 A Rua - Lavacolla

  11 km 3-4 Uur 270 Meter

  De op een na laatste dag van de Camino brengt u wederom door kleine dorpjes, beboste gebieden en open platteland, langs rustige paden en sporen. Niet ver van Santiago komt u aan bij het dorpje Lavacolla, waar pelgrims zich naar verluidt wasten na een reis van vele weken of maanden. Volgens de traditie namen zij een bad in het riviertje om zich te reinigen voor hun aankomst in Santiago.

 • Dag 7 Lavacolla - Santiago de Compostela

  10 km 3-4 Uur 190 Meter

  Vanaf Lavacolla bereikt de Camino Frances algauw de top van de Monte do Gozo, de Heuvel van Vreugde. Vanaf hier hebben pelgrims voor het eerst uitzicht op hun bestemming, de puntige torens van de kathedraal van Santiago de Compostela. Het laatste deel van de wandeling leidt door middeleeuwse straten en langs grootse pleinen, fonteinen, paleizen en kerken, tot u aankomt bij de magnifieke kathedraal.

 • Dag 8 Vertrek van Santiago de Compostela

  Er zijn regelmatige vluchten van Santiago Airport, alsmede bus- en treindiensten tussen Santiago en andere Spaanse steden en luchthavens. Gedetailleerde reisinformatie wordt verleend na uw boeking.

Meer informatie over de Camino Frances