Camino Frances

Lesen Sie mehr über den Camino Frances

Uw zelfgeleide wandeltocht omvat:

 • Hoog aanbevolen accommodatie
 • Gedetailleerd reisplan, kaarten en GPS-tracks
 • Bagage vervoer
 • Ontbijt
 • Insider Tips
 • 24/7 Support
 • Krijg onderweg toegang tot uw tourgegevens en documenten met uw aangewezen Hillwalk Tours-account
vanaf €519 per persoon*
*Er geldt ook een toeslag voor een eenpersoonskamer als een eenpersoonskamer wordt geboekt (Een kamer voor één persoon) BOEK NU
 • Dag 1 Aankomst in Melide

  Volg de informatie die wij verschaffen om met het openbaar vervoer naar het beginpunt Melide te reizen.

 • Dag 2 Melide - Arzua

  14.5 km 4-5 Uur 320 Meter

  Nog een dag van aangenaam en rustig wandelen over drie ondiepe riviervalleien. Deze Camino etappe leidt voornamelijk over beschaduwde bospaden, waar cafés en picknickplekken langs rivieren perfecte rustplekken vormen. In Ribadiso loopt de route langs een middeleeuws pelgrimshostel, een van de oudste hostels langs de Camino die nog in gebruik zijn. De dag eindigt vlakbij de veertiende-eeuwse kapel van La Magdalena in het plaatsje Arzua, dat beroemd is vanwege de lokale kaas.

 • Dag 3 Arzua - A Rua

  18 km 4-6 Uur 380 Meter

  Als andere Camino routes zich samenvoegen met de Camino Frances route, deelt u de wandeling naar Santiago met steeds meer andere pelgrims. De weg leidt door traditionele boerendorpjes en, als de vegetatie steeds meer mediterraans aandoet, maken de eiken- en kastanjebomen van oost-Galicië geleidelijk plaats voor eucalyptus- en pijnboomwouden, met hier en daar zelfs een palmboom. Verblijf en ontspan in het vredige A Rua en bereid u voor op het vervolg van de reis naar Santiago de Compostela morgen.

 • Dag 4 A Rua - Lavacolla

  11 km 3-4 Uur 270 Meter

  De op een na laatste dag van de Camino brengt u wederom door kleine dorpjes, beboste gebieden en open platteland, langs rustige paden en sporen. Niet ver van Santiago komt u aan bij het dorpje Lavacolla, waar pelgrims zich naar verluidt wasten na een reis van vele weken of maanden. Volgens de traditie namen zij een bad in het riviertje om zich te reinigen voor hun aankomst in Santiago.

  Houd er rekening mee dat, om een rustige wandeling te creëren, deze twee wandelingen erg kort zijn en elk in 3 uur kunnen worden voltooid. Als je denkt dat dit misschien te kort is, kijk dan eens naar onze Camino-tours van gemiddeld niveau. Als alternatief kunnen we de tour aanpassen zodat je de wandeling van A Rua naar Santiago in één dag kunt volbrengen. Vermeld dit op het boekingsformulier en wij zullen de wijziging voor je doorvoeren.
 • Dag 5 Lavacolla - Santiago de Compostela

  10 km 3-4 Uur 190 Meter

  Vanaf Lavacolla bereikt de Camino Frances algauw de top van de Monte do Gozo, de Heuvel van Vreugde. Vanaf hier hebben pelgrims voor het eerst uitzicht op hun bestemming, de puntige torens van de kathedraal van Santiago de Compostela. Het laatste deel van de wandeling leidt door middeleeuwse straten en langs grootse pleinen, fonteinen, paleizen en kerken, tot u aankomt bij de magnifieke kathedraal.

 • Dag 6 Vertrek van Santiago de Compostela

  Er zijn regelmatige vluchten van Santiago Airport, alsmede bus- en treindiensten tussen Santiago en andere Spaanse steden en luchthavens. Gedetailleerde reisinformatie wordt verleend na uw boeking.

Meer informatie over de Camino Frances