> Camino de Santiago Wandelreizen > Camino Frances > Rustige Wandelreizen > 11-Dagen / 10-Nachten Rustig 📜

Camino Frances

Lesen Sie mehr über den Camino Frances

Uw zelfgeleide wandeltocht omvat:

 • Hoog aanbevolen accommodatie
 • Gedetailleerd reisplan, kaarten en GPS-tracks
 • Bagage vervoer
 • Ontbijt
 • Insider Tips
 • 24/7 Support
 • Krijg onderweg toegang tot uw tourgegevens en documenten met uw aangewezen Hillwalk Tours-account
vanaf €899 per persoon*
*Er geldt ook een toeslag voor een eenpersoonskamer als een eenpersoonskamer wordt geboekt (Een kamer voor één persoon) BOEK NU
 • Dag 1 Aankomst in Samos

  Volg de informatie die wij verschaffen om met het openbaar vervoer naar het beginpunt Samos te reizen.

 • Dag 2 Samos - Sarria

  15 km 4-5 Uur 315 Meter

  Na Samos volgt u de Rio Sarria over een variatie aan paden, in de schaduw van bomen, en over smalle landwegen. De Camino route voert door vele boerendorpjes en langs kapelletjes tot aan het dorpje Aguiada. Van hier loopt de Camino Frances over een voetpad langs een rustige weg naar Sarria.

 • Dag 3 Sarria - Ferreiros

  13 km 4-5 Uur 410 Meter

  De wandeling begint in het oudste deel van Sarria met uitzichten over de stad, waarna u het klooster van La Magdalena passeert. Een middeleeuwse loopbrug brengt u naar lieflijk platteland. Van hier voert de pelgrimsroute langs stille landwegen en meanderende paden door velden en bosland. De route doorkruist vele serene, landelijke gebieden, met talloze mogelijkheden om een ontspannen pauze in te lassen bij cafés, restaurants en onbemande ‘eerlijkheidswinkels’. Wij hebben een transfer geregeld naar uw accommodatie voor vannacht.

 • Dag 4 Ferreiros - Gonzar

  16 km 4-6 Uur 350 Meter

  Na een volledig verzorgde transfer terug naar Ferreiros zullen verschillende cafés en restaurants u verleiden om een vroege pauze in te lassen. Terwijl u afdaalt in de vallei van de Miño-rivier en het stuwmeer van Embalse de Belezar oversteekt, kunt u vaak genieten van indrukwekkende uitzichten over Portomarin. Nadat de oorspronkelijke plaats was overstroomd, werd deze pittoreske stad in de jaren zestig herbouwd op een nabijgelegen heuvel. Wij hebben een transfer geregeld naar uw accommodatie voor vannacht.

 • Dag 5 Gonzar - Palas de Rei

  17 km 4-6 Uur 340 Meter

  In de ochtend brengt een transfer u terug naar Gonzar. Vandaag treedt u in de voetsporen van Spaanse koningen en Romeinse keizers. De route leidt door dorpjes over de heuvels van de Sierra Ligonde. Hier passeert u twee voormalige ziekenhuizen voor pelgrims, die naar verluidt accommodatie boden aan adellijke bezoekers zoals Karel de Grote, Keizer Karel V en zijn zoon Filip II van Spanje. De Camino route maakt dan een afdaling naar Portos, waar de mogelijkheid is om een omweg te maken naar de eeuwenoude kerk van de ridders van de Spaanse Orde van Santiago bij Vilar de Donas. Een laatste, rustige afdaling brengt u naar de kleine heuvels van Alto Rosario, waar pelgrims vroeger tot hun rozenkrans baden en vanwaar u spoedig zult aankomen in Palas de Rei.

 • Dag 6 Palas de Rei - Melide

  15 km 4-5 Uur 270 Meter

  Een korte dag van makkelijk wandelen over voornamelijk vlakke bospaden. De route voert langs kleine vestigingen met eeuwenoude romaanse kerken en over middeleeuwse bruggen. Langs de hele route liggen uitnodigende cafés, waar koffie en tussendoortjes kunnen worden genuttigd. Eenmaal aangekomen in Melide, waar de Camino Primitivo en de Camino Frances route samenkomen, zullen de traditionele pulperías hun best doen om reizigers te laten proeven van een Galicische specialiteit: pulpo (octopus).

 • Dag 7 Melide - Arzua

  14.5 km 4-5 Uur 320 Meter

  Nog een dag van aangenaam en rustig wandelen over drie ondiepe riviervalleien. Deze Camino etappe leidt voornamelijk over beschaduwde bospaden, waar cafés en picknickplekken langs rivieren perfecte rustplekken vormen. In Ribadiso loopt de route langs een middeleeuws pelgrimshostel, een van de oudste hostels langs de Camino die nog in gebruik zijn. De dag eindigt vlakbij de veertiende-eeuwse kapel van La Magdalena in het plaatsje Arzua, dat beroemd is vanwege de lokale kaas.

 • Dag 8 Arzua - A Rua

  18 km 4-6 Uur 380 Meter

  Als andere Camino routes zich samenvoegen met de Camino Frances route, deelt u de wandeling naar Santiago met steeds meer andere pelgrims. De weg leidt door traditionele boerendorpjes en, als de vegetatie steeds meer mediterraans aandoet, maken de eiken- en kastanjebomen van oost-Galicië geleidelijk plaats voor eucalyptus- en pijnboomwouden, met hier en daar zelfs een palmboom. Verblijf en ontspan in het vredige A Rua en bereid u voor op het vervolg van de reis naar Santiago de Compostela morgen.

 • Dag 9 A Rua - Lavacolla

  11 km 3-4 Uur 270 Meter

  De op een na laatste dag van de Camino brengt u wederom door kleine dorpjes, beboste gebieden en open platteland, langs rustige paden en sporen. Niet ver van Santiago komt u aan bij het dorpje Lavacolla, waar pelgrims zich naar verluidt wasten na een reis van vele weken of maanden. Volgens de traditie namen zij een bad in het riviertje om zich te reinigen voor hun aankomst in Santiago.

  Houd er rekening mee dat, om een rustige wandeling te creëren, deze twee wandelingen erg kort zijn en elk in 3 uur kunnen worden voltooid. Als je denkt dat dit misschien te kort is, kijk dan eens naar onze Camino-tours van gemiddeld niveau. Als alternatief kunnen we de tour aanpassen zodat je de wandeling van A Rua naar Santiago in één dag kunt volbrengen. Vermeld dit op het boekingsformulier en wij zullen de wijziging voor je doorvoeren.
 • Dag 10 Lavacolla - Santiago de Compostela

  10 km 3-4 Uur 190 Meter

  Vanaf Lavacolla bereikt de Camino Frances algauw de top van de Monte do Gozo, de Heuvel van Vreugde. Vanaf hier hebben pelgrims voor het eerst uitzicht op hun bestemming, de puntige torens van de kathedraal van Santiago de Compostela. Het laatste deel van de wandeling leidt door middeleeuwse straten en langs grootse pleinen, fonteinen, paleizen en kerken, tot u aankomt bij de magnifieke kathedraal.

 • Dag 11 Vertrek van Santiago de Compostela

  Er zijn regelmatige vluchten van Santiago Airport, alsmede bus- en treindiensten tussen Santiago en andere Spaanse steden en luchthavens. Gedetailleerde reisinformatie wordt verleend na uw boeking.

Meer informatie over de Camino Frances