> Camino de Santiago Wandelreizen > Camino Frances > Gemiddelde Wandelreizen > 9-Dagen / 8-Nachten Gemiddeld 📜

Camino Frances

Lesen Sie mehr über den Camino Frances

Uw zelfgeleide wandeltocht omvat:

 • Hoog aanbevolen accommodatie
 • Gedetailleerd reisplan, kaarten en GPS-tracks
 • Bagage vervoer
 • Ontbijt
 • Insider Tips
 • 24/7 Support
vanaf €729 per persoon*
*Er geldt ook een toeslag voor een eenpersoonskamer als een eenpersoonskamer wordt geboekt (Een kamer voor één persoon) BOEK NU
 • Dag 1 Aankomst in Triacastela

  Volg de informatie die wij verschaffen om met het openbaar vervoer naar het beginpunt Triacastela te reizen.

 • Dag 2 Triacastela - Sarria

  18/25 km 5-7/6-8 Uur 390/580 Meter

  Vandaag is er keuze uit twee routes. De San Xil route leidt over beschaduwde bospaden naar het 910 meter hoge plateau van Alto do Riocabo. Daarna maakt het pad een afdaling langs kleine vestigingen tot aan Sarria. De andere, langere route voert door pittoreske dorpjes en daalt af naar Samos, waar een beroemd zesde-eeuws klooster staat – een van de oudste kloosters in de Westerse wereld. Vanaf Samos vervolgt de weg over een combinatie van sporen in de schaduw van bomen en kleine landwegen, langs vele kerkjes tot aan Sarria.

 • Dag 3 Sarria - Portomarín

  22 km 6-8 Uur 510 Meter

  Na vertrek uit de bruisende plaats Sarria wandelt u door lieflijk platteland langs stille landwegen en meanderende paden door velden en bossen. De route gaat door serene, landelijke gebieden, met talloze mogelijkheden om een ontspannen pauze in te lassen bij cafés, restaurants en onbemande ‘eerlijkheidswinkels’. Tijdens de afdaling in de vallei van de Minho-rivier en de oversteek van Embalse de Belezar, genieten wandelaars een indrukwekkend uitzicht over Portomarin. Nadat de oorspronkelijke plaats was overstroomd, werd deze pittoreske stad in de jaren zestig herbouwd op een nabijgelegen heuvel.

 • Dag 4 Portomarín - Palas de Rei

  24 km 6-8 Uur 600 Meter

  Vandaag treedt u in de voetsporen van Spaanse koningen en Romeinse keizers. Geniet in de vroege morgen van uitzichten over het stuwmeer Embalse de Belezar en klim door de bossen rond Portomarin. De route leidt door dorpjes over de heuvels van de Sierra Ligonde. Hier passeert u twee voormalige ziekenhuizen voor pelgrims die naar verluidt accommodatie boden aan adellijke bezoekers zoals Karel de Grote, Keizer Karel V en Filip II van Spanje. De tocht maakt dan een afdaling naar Portos, waar de mogelijkheid is om een omweg te maken naar de graftombes van de ridders van de Spaanse Orde van Santiago bij Vilar de Donas. Een laatste rustige afdaling voert u naar de kleine heuvel van Alto Rosario, waar pelgrims vroeger tot de rozenkrans baden. Van hier is het niet ver tot Palas de Rei.

 • Dag 5 Palas de Rei - Melide

  15 km 4-5 Uur 270 Meter

  Een korte dag van makkelijk wandelen over vlakke bospaden en sporen. De route voert langs kleine vestigingen met eeuwenoude romaanse kerken en over middeleeuwse bruggen. Langs de hele route liggen uitnodigende cafés, waar koffie en tussendoortjes kunnen worden genuttigd. Eenmaal aangekomen in Melide, waar de Camino Primitivo en de Camino Frances route samenkomen, zullen de traditionele pulperías hun best doen om reizigers te laten proeven van een Galicische specialiteit: pulpo (octopus).

 • Dag 6 Melide - Arzua

  14.5 km 4-5 Uur 320 Meter

  Nog een dag van aangenaam en rustig wandelen, langs drie ondiepe riviervalleien en voornamelijk over beschaduwde bospaden. Cafés en picknickplaatsen langs de rivier zijn perfect voor een pauze. In Ribadiso leidt de weg langs een middeleeuws pelgrimshostel, een van de oudste hostels langs de Camino die nog in gebruik zijn. De dag eindigt vlakbij de veertiende-eeuwse kapel van La Magdalena in het plaatsje Arzua, dat bekend staat om de lokale kaas.

 • Dag 7 Arzua - A Rua

  18 km 5-7 Uur 380 Meter

  Als andere Camino routes zich samenvoegen met de Camino Frances route, deelt u de wandeling naar Santiago met steeds meer andere pelgrims. De route leidt door ouderwetse boerendorpjes en, als de vegetatie steeds meer mediterraans wordt, maken de kastanjebomen van oost-Galicië geleidelijk plaats voor eucalyptus- en pijnboomwouden met hier en daar zelfs een palmboom. Verblijf en ontspan in het vredige A Rua en bereid u voor op het vervolg van de reis naar Santiago de Compostela morgen.

 • Dag 8 A Rua - Santiago de Compostela

  21 km 5-7 Uur 460 Meter

  De laatste dag van de Camino brengt u wederom door kleine dorpjes, beboste gebieden en open platteland, langs stille paden en sporen. Niet ver van Santiago voert de Camino door Lavacolla, waar pelgrims zich vroeger wasten na weken of maanden gereisd te hebben. Het laatste deel van de wandeling leidt door de middeleeuwse straten van de oude stad Santiago de Compostela – langs grootse pleinen, fonteinen, paleizen en kerken – tot het eindpunt bij de Praza do Obradoiro en de grandioze kathedraal van Santiago.

 • Dag 9 Vertrek van Santiago de Compostela

  Er zijn regelmatige vluchten van Santiago Airport, alsmede bus- en treindiensten tussen Santiago en andere Spaanse steden en luchthavens. Gedetailleerde reisinformatie wordt verleend na uw boeking.

Meer informatie over de Camino Frances