West Highland Way Hiking Tour Scotland - a waymarker points the way.

DAG 1: Aankomst in Drymen

Vanaf uw aankomstpunt, maak gebruik van de openbaar vervoer informatie die wij u verstrekken om uw reis naar Drymen te maken.

DAG 2: Drymen naar Rowardennan

Afstand 24km • Gemiddelde wandeltijd 6 - 8 uur • Hoogteverschil (↑) 650m

De klim naar de schouder van Conic Hill (300 m) is de eerste echte uitdaging van deze wandeltocht, maar het geweldige uitzicht over Loch Lomond maakt elke stap de moeite waard. Vanaf hier daalt het pad af naar de oever van het meer bij Balmaha. Zet uw wandeling voort door het bos gelegen naast het meer en wandel helemaal door naar de kleine nederzetting Rowardennan.

DAG 3: Rowardennan naar Crianlarich

32km • 8 - 11 uur • (↑) 950m

Een uitdagende wandeling langs de oostelijke oever van Loch Lomond brengt u helemaal tot aan het noordelijke uiteinde van het meer. De route loopt vooral langs rustige bospaden. Kijk onderweg uit naar de grot van Rob Roy - één van de vele schuilplaatsen gebruikt door de meeste bekende outlaw van Schotland. Een zacht oplopend pad leidt u de River Falloch Vallei op met een prachtig uitzicht over de omliggende bergen. Op een kruispunt op het pad kunt u via een uitloper afdalen naar het dorp Crianlarich – het halverwege punt van de wandeling.

DAG 4: Crianlarich naar Inveroran

26km • 5 - 8 uur • (↑) 550m

Vanaf Crianlarich klim bergop weer om op het pad te komen. Ga verder langs een rustig bospad voordat het pad uiteindelijk naar een boerderij afdaalt, waar u langs de ruïnes van de Sint-Fillan Priorij komt, opgericht door de Schotse held Robert the Bruce in de 14e eeuw. Het pad van Tyndrum naar de brug van

hiking_ben_lomond-images_west_highland_way.jpg