Hillwalk Scotland - Questions.
 

Over onze Schotland wandelvakanties

Waarom bieden jullie geen wandeltochten meer voor solo wandelaars langs de West Highland Way?

In de afgelopen jaren is het steeds moeilijker geworden om een eenpersoonskamer te boeken langs de West Highland Way. Veel B&Bs langs de route hebben geen eenpersoonskamers en zijn gewoon niet bereid om solo wandelaars in hun tweepersoonskamers te accommoderen tenzij ze deel uitmaken van een grotere groep (bijvoorbeeld van drie personen). Om deze reden zal Hillwalk Tours niet langer wandeltochten aanbieden voor alleenreizende wandelaars langs de West Highland Way, maar wel zullen wij proberen een (maximal één) eenpersoonskamer te boeken voor een solo wandelaar die deel uitmaakt van een grotere boeking. Wij zullen nog steeds wandelvakanties voor solo wandelaars aanbieden in al onze andere regio’s in Schotland, Engeland en Ierland.

Wat is een individuele wandelvakantie?

Een individuele wandelvakantie geeft u de vrijheid om op eigen tempo van het Schotse landschap te genieten. U wandelt zonder een gids. We zullen u voorzien met alles dat u nodig heeft om de wandeling alleen of met goede vrienden met succes te voltooien.

Wij plannen uw route, vervoeren uw bagage en laten u alle plaatsen die een bezoek waard zijn zien, maar u besluit zelf of u liever een uurtje langer in bed blijft ’s ochtends!

Bieden wij u ook wandelvakanties met gids aan?

Wandelvakanties met gids zijn niet beschikbaar bij Hillwalk Tours.

Wanneer kunnen we onze Hillwalk Tours Scotse wandelvakantie beginnen?

U kunt op elke dag van de week tussen 1 april en 31 oktober beginnen.

Betekent een 7-daagse reis 7 dagen wandelen?

Onze 7-daagse reizen omvatten 5 dagen wandelen. De eerste en de laatste dagen van al onze wandeltochten zijn reisdagen voor vervoer naar/uit de stad waar uw wandeling zal beginnen/eindigen. . Als u 7 dagen wilt wandelen, kies dan één van onze 9-daagse reizen.

Bevat een 7-daagse reis 7 nachten accommodatie?

Onze 7-daagse reizen omvatten 6 nachten accommodatie – de eerste 6 nachten van uw wandelvakantie. Uw reis eindigt op dag zeven zodra u bij de laatste B & B uitcheckt.

Wat is de eenpersoonstoeslag?

De eenpersoonstoeslag is een toeslag voor wandelaars die een eenpersoonskamer willen. De totale tourprijs per persoon die een eenpersoonskamer aanvraagt, is de prijs per persoon plus de eenpersoons toeslag. De toeslag dekt de extra kosten in verband met het accommoderen van een persoon in hun eigen kamer.

Mogen we onze hond meenemen?

Het is niet mogelijk een hond op een Hillwalk Tours wandelvakantie mee te nemen. Helaas zijn bij de meeste van onze accommodaties geen huisdieren toegestaan.

Kunnen we in afwachting van onze reis bus-/treinkaartjes kopen?

Ja, bus- en treinkaartjes kunnen online voorafgaand aan uw reis gekocht worden. Specifieke vervoersinformatie is beschikbaar op de reispagina's voor elk wandelgebied. Bijvoorbeeld, bezoek onze West Highland Way reisinformatiepagina.

Indien we met de auto komen, waar kunnen we tijdens onze wandelvakantie parkeren?

In het algemeen kunnen we parkeergelegenheid regelen bij uw eerste B&B. Indien u met de auto komt, laat ons dit van te voren weten.

end faq

Over bagagevervoer en accommodatie

Moeten we onze eigen bagage tijdens de wandelvakantie dragen?

Nee, op al onze Schotland wandelreizen wordt uw bagage iedere dag naar uw volgende accommodatie gebracht, terwijl u wandelt. De bagage zal voor 4 uur ’s middags arriveren. Het maximale gewicht toegestaan voor deze dienst is 15 kg per persoon.

In wat voor soort accommodatie zullen we verblijven?

U verblijft tijdens uw wandeltocht in traditionele Schotse Bed & Breakfasts (B&B’s). Om zeker van uw comfort te zijn, is elke B & B waarin u verblijft persoonlijk door een lid van het Hillwalk Tours team bezocht. U kunt een warm welkom verwachten, eigen badkamer en elke ochtend een stevig ontbijt.

Kunnen we een lijst met al onze accommodaties voor vertrek krijgen?

Ja, gewoonlijk sturen we een maand voor de startdatum van uw reis uw wandelpakketje (inclusief de details van waar u zult verblijven) naar uw thuisadres toe. Dit kan op verzoek eerder naar u toegestuurd worden.

Zal onze B & B dichtbij de plaatselijke stad/dorp zijn?

In het algemeen proberen we accommodaties te boeken die zo dicht mogelijk bij de plaatselijke voorzieningen zijn. Als u op een afgelegen locatie verblijft (waar toegang tot lokale pubs en restaurants niet haalbaar is), zal de eigenaar van de B & B waarin u verblijft ervoor zorgen dat u goed te eten krijgt.

Houd er alstublieft rekening mee dat wij, naar aanleiding van de beschikbaarheid van de B&Bs, soms genoodzaakt zijn om een B&B the boeken in andere aangrenzende plaatsen. Wij regelen het vervoer van en naar de wandelroute. Op de meeste locaties zal dit geen probleem zijn, echter op sommige locaties kan de beschikbaarheid voor problemen zorgen. Voor meer informatie, kunt u gerust contact opnemen met diegene die uw tour aan het boeken is.

Wat is het verschil tussen een ‘twin’ en een ‘double’ kamer?

Een ‘twin’ kamer is een kamer voor twee personen met twee losse bedden. Een ‘double’ kamer heeft één groot bed (voor twee personen).

end faq

Over uw wandelpakket

Wat is in mijn wandelpakket inbegrepen?

 

  • Routebeschrijving (persoonlijk voorbereid door een lid van het Hillwalk Tours team, dat elke stap van de tour heeft gelopen)
  • Gedetailleerde wandelkaart(en)
  • Waterdichte kaarthouder
  • Een voorkijkje waar u zult verblijven
  • Onze tips voor de meest interessante bezienswaardigheden op uw route
  • Een kijkje in de fascinerende plaatselijke geschiedenis
  • Een gids voor de beste plaatsen voor eten en drinken
  • Informatie over bergveiligheid, contactgegevens in geval van nood & de landcode

 

 

Verstrekt u GPS coördinaten?

We hebben bewust gekozen weg te blijven van GPS aangezien we streven naar wandelingen die zo trouw aan de natuur zijn als mogelijk (d.w.z. ga gewoon naar buiten in de frisse lucht met laarzen aan de voeten en laat al die moderne technologie achter).

 

Hoeveel wandel pakketten krijgen wij?

U krijgt één wandel pakket per vier persoon. Dus,voor een groep van 1-4 persoon wordt één wandel pakket verstuurd, voor een groep van 5-8 persoon worden twee wandel pakketen verstuurd enz.

 

In welke taal is mijn wandel pakket beschikbaar?

Houd er alstublieft rekening mee dat alle informatie in onze Walking Packs, in het Engels zal zijn.

end faq

Over conditieniveaus

Hoe goed moet onze conditie zijn om op een wandelvakantie te gaan?

We zijn van mening dat iedereen van de schoonheid van het Schotse landschap moet kunnen genieten. Met dit in gedachten hebben we onze wandelreizen voor alle conditieniveaus ontworpen. Onze niveaus ‘Rustig’, ‘Gemiddeld’ en ‘Uitdagend’ voor wandelingen in alle regio’s stellen u in staat te beslissen hoe ver u elke dag wilt lopen. Dus, of u nu een beginnende wandelaar of een ervaren hiker bent, we hebben de reis die bij u past.

Wat is het verschil tussen Rustige, Gemiddelde en Uitdagende wandelreizen?

Het verschil tussen deze reizen zit hem in de afstand die u elke dag loopt. Rustige reizen dekken een gemiddelde afstand van 12-16 km (7.5 – 9 mijl) per dag. Gemiddelde reizen dekken een gemiddelde van 18-22 km (11 - 14 mijl) per dag en Uitdagende reizen een gemiddelde van 26-30 km (16-19 mijl) per dag. Voor een meer gedetaileerde uitleg over de niveau verschillen van onze wandeltochten, klik hier

Kunnen we een rustdag nemen?

Ja, we regelen met plezier een aanvullende nacht voor u waar u maar wilt. Suggesties voor interessante plaatsen om een rustdag te nemen zijn beschikbaar op de reispagina’s voor iedere wandelregio. Bijvoorbeeld, bezoek onze West Highland Way Extra Dagen/Activiteiten pagina.

end faq

Over geld, vluchten en verzekeringen

Zijn pinautomaten/creditcard faciliteiten op de route beschikbaar?

Pinautomaten zijn in de meeste steden langs de route beschikbaar. Creditcards worden ook door de meeste bars en restaurants geaccepteerd. Echter, we bevelen aan dat u voor de zekerheid ook een redelijk bedrag aan contant geld meeneemt.

Maken ze in Schotland gebruik van de Euro?

Euro’s worden niet overal in Schotland geaccepteerd – de valuta die wordt gebruikt is het Pond Sterling (£).

Zijn vluchten en vervoer naar de start van de wandelreis inbegrepen?

Vluchten en vervoer naar het begin van de wandeltocht zijn niet in onze prijzen inbegrepen. Echter, we bieden wel gedetailleerde reisschema’s op onze reispagina’s aan hoe u het best met het openbaar vervoer bij het startpunt kunt komen. Bijvoorbeeld, bezoek onze West Highland Way reisinformatiepagina.

Moet ik verzekering afsluiten?

Hillwalk Tours raadt u sterk aan voor voldoende verzekeringsdekking te zorgen voorafgaand aan uw reis.

end faq

Ik heb nog een vraag? Neem hier contact met ons op.

caledonian_canal_images_great_glen_way.jpg