• Dag 1 Aankomst in Buckie

  Vanaf uw aankomstpunt, maak gebruik van de openbaar vervoer informatie die wij u verstrekken, om uw reis naar Buckie te maken.

 • Dag 2 Buckie - Fochabers

  18 km 4-6 Uur 40 Meter

  Beginnend naast de Noordzeekust loopt de route door een paar mooie dorpjes aan zee. Op het punt waar het pad bij de monding van de rivier de Spey komt, gaat het landinwaarts en verder door vruchtbaar landbouwgebied naast de snelstromende rivier.

 • Dag 3 Fochabers - Craigellachie

  21 km 5-7 Uur 490 Meter

  Een zeer stil weggetje neemt u rustig omhoog door vreedzaam landbouw- en bosgebied. Let op voor de verschillende uitkijkpunten over de rivier de Spey. Als u een fan van whisky bent, zorg er dan voor dat u de bekroonde Highlander Inn pub in Craigellachie bezoekt – hier heeft u keuze uit meer dan 280 verschillende soorten whisky.

 • Dag 4 Dufftown Loop

  20 km 5-7 Uur 330 Meter

  Glenfiddich is één van de meest bekende Schotse malt whisky’s. Deze whisky staat over de hele wereld bekend om zijn kwaliteit. Door een gelukkig toeval passeert de wandeling vandaag de voordeur van de distilleerderij, waar deze whisky wordt gemaakt. Ga zeker even naar binnen voor een rondleiding en proeverij.

 • Dag 5 Craigellachie - Ballindalloch

  20 km 4-6 Uur 120 Meter

  Wanneer u het pad van een oude spoorlijn, die ooit zo westelijk als Grantown-on-Spey liep, volgt, is het geen verrassing dat u een aantal overblijfselen van de spoorlijn zult passeren; van oude bruggen naar ongebruikte signalen en verlaten platforms. Een interessante en gevarieerde wandeling.

 • Dag 6 Tomintoul - Ballindalloch

  23 km 6-8 Uur 645 Meter

  Transfer naar Tomintoul in de ochtend. Breng een bezoek aan de Whisky Castle winkel in Tomintoul waar u de grootste fles whisky van de wereld en een aantal van de meest zeldzame malts zult vinden. Drink niet te veel aangezien de zwaarste klim op de route (naar Carn Daimh – 570m) aan de beurt is. Maar het uitzicht is spectaculair. Stap de wereldberoemde Glenlivet distilleerderij binnen voordat u de wandeling eindigt met een klim over de heuvel van Deskie. Overnachting in Ballindalloch.

 • Dag 7 Ballindalloch - Grantown-on-Spey

  24 km 6-8 Uur 555 Meter

  Glooiende heuvels en bospaden karakteriseren de wandeling van vandaag. U passeert een prachtig oud station in Cromdale, dat prachtig is gerestaureerd. Houd de ogen open voor eekhoorns, herten en konijnen. Een mooie wandeling door Anagach Wood neemt u mee naar het mooie stadje Grantown-on-Spey.

 • Dag 8 Grantown-on-Spey - Aviemore

  27 km 6-8 Uur 200 Meter

  Volg de oude Strathspey spoorlijn door de dorpen van Nethy Bridge en de Boat of Garten voordat u enkele prachtige open heidevelden oversteekt met een prachtig uitzicht over het Cairngorms Nationaal Park, het Highland Resort van Aviemore naderend.

 • Dag 9 Vertrek vanuit Aviemore

Meer informatie over de Speyside Way Whisky Trail